
مهندس سید جواد میرحسینی عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران درباره بهسازی بافت تاریخی محله کوتی و راه اندازی دانشکده هنر و معماری در داخل بافت تاریخی بوشهر توضیحاتی ارائه داد.
شناخت شرایط اقلیمی و استفاده از آن با کمک عناصر معماری ؛ قرارگیری ساختمانهای خوش تناسب با نظم هندسی زیبا که منجر به کوچه های باریک و بلند جهت کوران باد و همچنین ایجاد سایه توسط عناصری مانند بالکن های چوبی و شناشیر و ساباط ها از شاخصه های اصلی معمار ی بومی در بافت مرکزی این شهر می باشد.
مهندس میرحسینی با بیان اینکه ارزش های معماری بسیار بزرگی می توان در بافت قدیم بوشهر پیدا کرد، افزود: با تاسیس این دانشکده، مجددا جریان زندگی جدید در بافتی با این هویت تاریخی شکل خواهد گرفت. در واقع، تغییر نگرش تخریب و نوسازی به بهسازی و بهره برداری مجدد با نگاه به هویت تاریخی، بزرگترین اقدامی است که با راه اندازی این دانشکده در بافت رخ داده است؛ از آن مهمتر راه اندازی این دانشکده در بافت تاریخی باعث تحریک توسعه خواهد بودکه نتیجه آن ارتقاء کیفیت زندگی در بافت می گردد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه این گفتگو در خصوص نحوه راه اندازی دانشکده هنر و معماری، توضیح داد: تملک و مرمت خانه نوذری و احیاء باز طراحی زمین های اطراف این خانه و با نظم هندسی معماری بومی و محور بندی محله کوتی و ایجاد ساباط و از همه مهمتر حفظ یکی از درختان کهنسال یک خانه قدیمی مبنای کار طراح قرار گرفت و فضایی بسیار زیبا و دلپذیر ایجاد نمود و با استفاده از تناسبات معماری بوشهری در نهایت دانشکده هنر و معماری بوشهر در این نقطه از شهر شکل گرفت.
وی ادامه داد: باید بپذیریم بافت بوشهر، زنده است و جریان زندگی از گذشته تاکنون در آن ادامه دارد ولیکن این وظیفه ی ماست که روحی تازه با بازنده سازی فضاهای شهری درآن بدمیم.
مهندس میرحسینی به مهمترین وظیفه ای که در قبال بافت های تاریخی وجود دارد، اشاره کرد و گفت: تغییر نگرش تخریب و نوسازی به بهسازی و بهره برداری و زندگی جدید با افتخار به هویت تاریخی قدیم با تکیه بر معماری بومی و هویت گذشته، پسندیده ترین کاری است که می تواند به بافت های تاریخی ایران کمک کند و به آن کیفیت ببخشد و این سیاست امروز مدیریت شهری است.
وی تاکید کرد: این توجه و اهمیت، کیفیت زندگی را ارتقاء می دهد و زیرساخت های بافت های قدیمی را احیا می سازد.