معاون وزیر راه و شهرسازی بر لزوم مرمت و حفظ خانههای تاریخی تاکید کرد و از آمادگی وزارت راه برای مرمت و تبدیل آنها به کانون فرهنگی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری فارس ، دکتر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران در ستاد شهرستاني بازآفريني پايدار شهري ( سكونتگاههاي غيررسمي) شهرهمدان با بیان اینکه فقر شهری، عدم ایمنی و بحران هویت در بافتهای فرسوده وجود دارد، افزود: به لحاظ ایمنی هم وضعیت ساختمانها در بافتهای فرسوده ناپایدار است و خطراتی آنها را تهدید میکند.
وی گفت: هویتهای فرهنگی ثروتهایی هستند که با از دست دادن آنها به بیهویتی محض سوق خواهیم یافت.
مدیرعامل شرکت عمران مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران با بیان اینکه بافتهای فرسوده سطح قابل توجهی از شهر را در برگرفته است، تصریح کرد: بحران بیتوجهی این مناطق را تهدید میکند هرچند وضعیت همدان نسبت به سایر شهرها بهتر است.
معاون وزیر راه و شهر سازی بر ضرورت توجه به ساماندهی بافتهای تاریخی تاکید کرد و گفت: این اقدام تنها بر عهده یک دستگاه نیست بلکه باید علاوه بر مشارکت همه دستگاهها، مردم نیز ورود داشته باشند.
دکتر ایزدی با بیان اینکه نگاهها به احیای بافتهای تاریخی باید همافزا باشد، گفت: ستاد توانمندسازی با همافزایی و همگرایی اقدامات و برنامهریزیها باید بتواند محلات با بافت قدیمی را احیا کند.
وی با تأکید بر اینکه دولت موظف به ارائه تسهیلات برای احیای بافتهای فرسوده است، بیان داشت: سال گذشته اعطای 300 هزار مورد وام برای احیای بافتهای فرسوده مدنظر قرار گرفت که تنها 27 هزار مورد وام مورد توافق قرار گرفت.
مردم باید برای احیای بافت فرسوده انگیزه داشته باشند
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ارائه تسهیلات موجب حمایت مردم برای نوسازی شده و شهرداری نیز باید بستههای تشویقی در نظر بگیرد.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه مردم باید برای احیای بافت فرسوده انگیزه داشته باشند، خاطرنشان کرد: برای اینکه مشارکت مردمی بیشتر تقویت شود باید به بخشهایی که توانمندی ندارند با مشارکت مردم وارد شد.
دکتر ایزدی با ابراز تأسف از عدم انجام اقدامات موثر و کارآمد در بهسازی ابنیه تاریخی یادآور شد: توأم شدن اقدامات کالبدی، اجتماعی و اقتصادی میتواند راه حل درستی در بافتهای تاریخی باشد.
وی خروج از پروژه محوری را فرآیندی برای برنامهریزی احیای بافتهای فرسوده دانست و افزود: سازمانهای مردمنهاد خود میتوانند در این زمینه ورود کرده و احیای بافتهای فرسوده را سرعت بخشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ورود نهادهای مدنی برای تسهیل در مسائل اجتماعی و کالبدی یادآور شد: ایجاد خانه معمار و خانه هنرمندان میتواند حمایتهایی را برای سامانبخشی به این فضاها در پی داشته باشد.
با وضعیت ساخت و ساز فعلی، از معماری بومی همدان اثری باقی نمیماند
وی بر لزوم مرمت و حفظ خانههای تاریخی که از آسیب تخریب در امان ماندهاند، تاکید کرد و از آمادگی وزارت راه برای مرمت و تبدیل آن به کانون فرهنگی خبر داد.
دکتر ایزدی با اشاره به لزوم توجه به کیفیت ساخت و سازها بیان داشت: اگر وضعیت ساخت و ساز به همین روال در همدان طی شود، از معماری بومی همدان اثری باقی نخواهد ماند.
وی با اعلام آمادگی شرکت مادرتخصصی عمران و نوسازی شهری در ارائه دستورالعملی برای ساخت و ساز در همدان بیان کرد: به منظور ارتقای کیفیت ساخت و ساز از بودجههایی که فکر میکنید بتوان کار انجام داد، اقدام شود که این شرکت نیز همکاری خواهد داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: همدان شهری در شأن شهروندان و پیشینه هگمتانه نیست به طوری که نسبت به سرمایه و پشتوانه فرهنگی مورد بیمهری واقع شده است.
وی در ادامه به چهار موضوع جدی در همدان اشاره کرد و گفت: بازار همدان یکی از سرفصلهای جدی است که باید با برنامه مورد احیا، بازسازی و حفاظت قرار گیرد و میراث فرهنگی باید ورود جدی در این زمینه داشته باشد.
دکتر ایزدی دومین موضوع جدی همدان را احیا و حراست محلات با بافت قدیمی دانست و گفت: احیای مراکز محلات باید هرچه سریعتر اقدام شود.
راه اندازی صندوق احیاء و باسازی بافت های تاریخی
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران سومین موضوع مهم در همدان را مناسبسازی فضای شهری دانست و بیان کرد: در حال حاضر همدان در این زمینه دچار خلأ شده زیرا در اکثر شهرها پیادهراههایی برای فضای خرید و مراکز فرهنگی دارند اما در همدان فضای مناسبی وجود ندارد.
معاون وزیر راه و شهر سازی چهارمین موضوع مهم در همدان را تغییر کاربری و تخریب ساختمانهای ارزشمند دانست و گفت: در همدان حمام قلعه به موزه تبدیل شد اما اکنون با در بسته مواجه شده است.
وی با تأکید بر تبدیل باغنظری به موزه، که هم اکنون اداره میراث فرهنگی در آن مستقر است، یادآور شد: آمادگی همکاری در واگذاری ساختمانی برای اداره میراث را داریم تا باغنظری به یک مرکز فرهنگی و موزه تبدیل شود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران بر راهاندازی صندوق احیاء و بازسازی بافتهای تاریخی تأکید کرد و بیان کرد: این صندوق میتواند به احیای بافتهای فرسوده کمک کند که اکنون در برخی از شهرها اجرا شده است.