عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری گفت: اهالی هنر و رسانه باید با رویکرد جدیدی به برنامه بازآفرینی شهری توجه کنند و اهمیت بازآفرینی شهری را به احیا هویت شهرهای کشور و شان و کرامت انسانی ساکنین این محدوده ها پیوند بزنند.
مجید روستا در نشست خبری هفتمین جشنواره فیلم مستقل «خورشید» با بخش ویژه بازافرینی شهری که پیش از ظهر امروز (دوشنبه ۸ مهر) در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، اظهار کرد: بازآفرینی شهری که با بخش وسیعی از عرصه های شهری و جمعیتی نزدیک به 20 میلیون از شهروندان کشور ارتباط پیدا می کند موضوعی نیست که صرفا با ابزارهای فیزیکی و اقدامات عمرانی و یکسویه دستگاه های دولتی و اجرایی بتواند به سرمنزل مقصود برسد.
وی با اشاره به اینکه شهر، هنر زندگی اجتماعی و یک ساختمان هنری است، ادامه داد: معماری، طراحی، برنامه ریزی شهری و اساسا شهرسازی همه اثر هنری هستند، بنابراین پرداختن به شهرسازی از زاویه هنر، داستان نویسی، طنز، شعر و فیلم و ... هنر، هنرمندان به شمار می آید.
این عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در کشورهایی نظیر فرانسه و انگلیس که زودتر از کشور ما به بازآفرینی شهری توجه کرده اند و دارای بافت های تاریخی هستند یکی از فاکتورها و رویکردهای آنها در بازآفرینی، فرهنگ بوده است.
روستا در ادامه از اصحاب هنر و رسانه دعوت کرد از رویکرد و زاویه جدیدی موضوع حیاتی به بازآفرینی شهری نگاه کنند و گفت: در حال حاضر قهرمانان و نخبه هایی در بافت های هدف بازآفرینی شهری زندگی می کنند که هیچ رسانه، خبرنگار، فیلم ساز و داستان نویسی به زندگی آنها توجه نکرده است.
وی تاکید کرد: این رسالت هنرمندان و خبرنگاران است که از زاویه جدید به محدوده های هدف بازآفرینی شهری نگاه کنند و این واقعیت را به جامعه نشان دهند که افرادی که در محلات هدف بازآفرینی شهری زندگی می کنند صرفا افراد آسیب پذیر و مخل آسایش نیستند.
روستا خاطرنشان کرد: اهالی رسانه باید اهمیت بازآفرینی شهری را به احیا هویت شهرهای کشور و شان و کرامت انسانی ساکنین این محدوده ها پیوند بزنند.
این عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه ما همواره به اقشار کم درآمد با دید سلبی نگاه می کنیم و نه اجرایی، گفت: در بافت های تاریخی که قریب به 25 هزار هکتار از عرصه های شهر کشور را تشکیل می دهند و هویت و تمدن شهری ما از آنجا نشات گرفته است، نام آورانی زندگی کرده اند که همواره پیوست تاریخ شهری کشور بوده اند اما هم اکنون در بازآفرینی شهری به آنها توجه نمی شود.
وی ادامه داد: در گذشته افراد هویت خود را از محلات می گرفتند و اگر به گذشته تاریخی محلاتی نظیر سیروس، هرندی، دورازه غار، نازی آباد، مولوی نگاه کنیم این محلات در واقع برندهایی در عرصه تاریخ و شهرسازی شهر تهران بوده اند.
روستا در پایان تاکید کرد: احیا و بازآفرینی بافت های مختلف تنها از طریق حمایت کنشگران و هنرمندان اجرایی میشود.
گفتنی است، بازآفرینی شهری برای اولین بار در بخش ویژه جشنواره فیلم مستقل خورشید مورد توجه قرار گرفته است.