نماینده برنامه اسكان بشر سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینكه امروزه طیف وسیعی از جامعه در سكونتگاه های غیر رسمی زندگی می كنند گفت: بهبود وضعیت این سكونتگاه ها نیازمند برنامه ریزی و مشاركت همگانی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی سیامك مقدم روز چهارشنبه در همایش بینالمللی سكونتگاههای فقیرنشین شهری به سوی بهسازی و بازآفرینی پایدار در سنندج گفت: جوامع مختلف در جهان با افزایش شهر نشینی روبرو هستند و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در سال ۱۹۹۶ میلادی حدود ۷۵۰ میلیون نفر در سكونتگاههای فقیر نشین در سراسر جهان زندگی میكردند و این عدد امروز به یك میلیارد نفر رسیده است.
او گفت: در صورتی كه سیاست های پیشگیرانه در دستور كار قرار نگیرد انتظار میرود این رقم تا سال ۲۰۵۰ سه برابر شود و همراه با افزایش فقر شهری، كمبود خدمات و مسكن مناسب، سیاست ها و رویكردهای ناكارآمد و نامناسب شهری تعداد زیادی از ساكنان نقاط مختلف دنیا ، گزینه های محدودی جهت زندگی در مكانی غیر از سكونتگاه های فقیر نشین دارند.
نماینده برنامه اسكان بشر سازمان ملل متحد ایران اظهار كرد: این سكونتگاه ها به دلیل طیف وسیعی از عوامل مرتبط به هم مانند رشد جمعیت، مهاجرت روستاییان به شهرها، فقر، كمبود خدمات پایه، دسترسی محدود به بازارهای مالی، زمین و مالكیت ایجاد می شوند.
به گزارش ایرنا وی ادامه داد: ساكنان سكونتگاه های غیر رسمی به ویژه در محلات فقیر نشین از محرومیت های فضایی، اجتماعی و اقتصادی در مقایسه با فرصت ها و مزایای موجود در دیگر مناطق شهری رنج می برند و همواره تبعیض و محرومیت شدیدی را تجربه می كنند.
مقدم افزود: بر این اساس مساله سكونتگاه های غیر رسمی توجه بسیاری از متخصصان و سیاستگذاران را به خود جلب كرده است و برنامه های متفاوتی برای برخورد با این مساله در سطح بین المللی بكار گرفته شده است.
به گفته وی این امر نیازمند برنامه ریزی و مشاركت میان دولت مركزی، نهادهای محلی و شهرداری ها و نهادها و سازمان ها و كارشناسان بوده تا از این طریق پاسخی در مقابله با موانع و مشكلات موجود در این سكونتگاه ها بیابند و در این راستا باید از مشاركت عملی مردم نیز بهره برد.
نماینده برنامه اسكان بشر سازمان ملل متحد ایران در ادامه افزود: سازمان عمران و بهسازی بیش از گذشته برای بهبود سكونتگاه های غیر رسمی اقدامات انجام داده و ما در صدد تقویت ظرفیت های نهادهای محلی و منطقه ای در راستای ارتقای وضعیت سكونتگاه های فقیر نشین هستیم.
وی اظهار كرد: سازمان ملل در سال گذشته آرمان های توسعه پایدار را به تصویب مجمع عمومی رساند و آرمان یازدهم آن به موضوع شهرها اختصاص یافته و به دنبال پایدار ساختن سكونتگاه های شهری است و دولت خود را موظف می داند كه در این راستا تلاش كند.
به گفته وی كشور ما هم پذیرفته است كه تعدادی از این آرمان ها را تا سال ۲۰۳۰ به مرحله اجرا برساند.
همایش بین المللی 'سكونتگاه های فقیرنشین شهری به سوی بهسازی و بازآفرینی پایدار' صبح امروز چهارشنبه با حضور ۶۰۰ مهمان داخلی و نمایندگان ۱۵ كشور در تالار مولوی دانشگاه كردستان در سنندج آغاز شد