رئیس اداره عمران و بهسازی شهری راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه 155 هزار و 299 نفر در سکونتگاههای غیررسمی مطالعه شده استان سکونت دارند، گفت: استان همدان 660 هکتار سکونتگاه غیررسمی دارد که شهرستان همدان با 595 هکتار بیشترین سکونتگاه غیررسمی استان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا ، مهندس محمدرضا قرائی رئیس اداره عمران و بهسازی شهری راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به مطالعه محدوده سکونتگاه غیررسمی 2 شهر همدان و ملایر، اظهار کرد: در حال حاضر 29 هزار و 546 واحد مسکونی در همدان و 5402 واحد مسکونی در ملایر در محدوده سکونتگاههای غیررسمی وجود دارد.
وی جمعیت ساکنان این محدودهها را 155هزار و 299 نفر دانست و تصریح کرد: 130 هزار و 297 نفر در همدان و 25 هزار و 2 نفر در سکونتگاههای غیررسمی ملایر سکونت دارند.
وی یادآور شد: 5 محدوده سکونتگاه غیررسمی منوچهری، دیزج، حصارامام، مزدقینه و خضر در همدان و 5 محدوده مطالعه شده غیررسمی در ملایر وجود دارد که تنها برای 2 محدوده آن طرح بازآفرینی تهیه شده است.
مهندس قرائی با بیان اینکه راهبردها و شاخصهای ستاد توانمندسازی در گذشته ایراداتی داشته و در سال 93 در راستای ماده 16 احیای بافت فرسوده سند راهبردی آن در هیئت دولت مصوب شده است، اظهار کرد: در حال حاضر سند راهبردی احیای بهسازی و نوسازی و بازآفرینی محدودهها و محلات هدف در استان همدان تهیه شده و آئیننامهای دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 24 ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستانی و 5 ستاد استانی و 20 کارگروه تخصصی تشکیل شده و در سالجاری نیز 11 جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستانی، یک جلسه ستاد استانی و 29 کارگروه تخصصی تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه استان همدان دارای 1818.9 هکتار بافت فرسوده دارد، بیان کرد: بیشترین بافت فرسوده در همدان با 698 هکتار وجود دارد.
مهندس قرائی با تأکید بر اینکه تمامی محدودههای بافت فرسوده استان شناسایی و مطالعه شده است، عنوان کرد: بافت فرسوده شهرستانهای همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، بهار، رزن، کبودراهنگ، لالجین و جورقان مطالعه شده است.
وی ادامه داد: محدوده بازآفرینی شامل محدوده نابسامان میانی(بافت فرسوده)، سکونتگاههای غیررسمی، محدوده تاریخی، محدوده کاربریهای ناکارآمد و ناهمگون و محدودههای با پیشینه روستایی است.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری با بیان سال گذشته 2513 واحد مسکونی بافت فرسوده تسهیلات نوسازی و بهسازی دریافت کردهاند، خاطرنشان کرد: در سالجاری تا کنون 644 متقاضی دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده به بانک معرفی شده است.
مهندس قرائی با اشاره به اینکه سهمیه استان همدان در سالجاری پرداخت تسهیلات به 3000 واحد بافت فرسوده و سکونتگاه غیررسمی است، یادآور شد: در سالجاری 3000 سهیمه برای نوسازی مسکن در محدوده بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی وجود دارد که متقاضیان میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی ادامه داد: تسهیلات نوسازی واحدهای مسکونی در این محدودهها به ازای هر واحد در مرکز استان 40 میلیون تومان و در سایرشهرها 30 میلیون تومان است.