ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، مهندس محمد نادر محمدزاده، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران ضمن معرفی مهمترین برنامه‌ها و اقدامات این اداره‌کل درحوزه‌های مختلف پرداخت و عنوان کرد: هفته دولت پروژه لکه‌گیری و روکش آسفالت محور کرج- شهریار به طول ۸.۲ کیلومتر به بهره‌برداری می‌رسد که اعتبار هزینه شده برای آن ۲۰ میلیارد ریال بوده است. همچنین ۸.۹۵ کیلومتر از روکش نهایی محور چیتگر- شهریار حدفاصل پل راه‌آهن تا تقاطع میدان سپاه شهریار افتتاح می‌شود که اعتبار هزینه شده برای آن ۳۰ میلیارد ریال بوده است.

 مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران همچنین مساحت سکونتگاه‌های غیررسمی شناسایی شده در ۱۰ شهر استان تهران را ۶۰۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: دراین محدوده حدود دو و نیم میلیون نفر سکونت دارند. مطالعات حاشیه‌نشینی در ۱۰ شهر اسلامشهر، شهر قدس، تهران، ملارد، گلستان، قرچک، ورامین، شهریار، پاکدشت و نسیم‌شهرانجام شده است.

مهندس محمدزاده با بیان اینکه جمعیت کلی ۱۰ شهر مطالعه‌شده حاشیه نشینی حدود ۱۰ میلیون نفر است، گفت: از این جمعیت ۲.۲ تا ۲.۵ میلیون نفر ساکن سکونتگاه‌های غیررسمی(مناطق حاشیه‌نشین) هستند که نیمی از آنها درپایتخت متمرکز هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران عنوان کرد: ۴۰ محله در شهر تهران نیازمند مداخله در طرح‌های مطالعات حاشیه نشینی هستند که ازاین تعداد ۲۴ محله دراولویت قرار دارند.

وی بر لزوم همکاری دستگاه‌های مختلف برای بهسازی و انجام پروژه‌های بهبود مدیریت شهری مناطق حاشیه‌نشین تهران تاکید کرد و گفت: فعالیت‌های بهسازی مناطق حاشیه‌نشین بین بخشی است و بخش‌های بزرگی از پروژه‌ها درحیطه مسئولیت ارگان‌هایی چون وزارت بهداشت و درمان، وزارت کار، نیروی انتظامی و نهادهای دیگر است و ما بخش کوچکی از فعالیت‌های کالبدی را برعهده داریم که شامل مطالعات و همکاری درمصوبه‌هایی چون احداث کتابخانه، خانه محله، اورژانس اجتماعی و کارگاه‌های اشتغال‌زایی برای توانمندسازی ساکنین محلات هدف است.

مهندس محمدزاده با بیان اینکه ۹۰ محله دراستان تهران با مساحتی بالغ بر ۶۰۰۰ هکتار شامل مطالعات حاشیه‌نشینی هستند، عنوان کرد: ۴۰ محله با مساحت حدود ۲۰۰۰ هکتار سکونتگاه‌های غیررسمی شهر تهران را شامل می‌شوند.

 

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: به طور متوسط ۱۸ درصد جمعیت شهرهای استان تهران درمناطق حاشیه‌نشین سکونت دارند که البته در شهرهای شهریار(۴۰ درصد) و گلستان(۲۲ درصد) بیشتر است و درشهر تهران درصد جمعیت حاشیه‌نشین پایین‌تراست.

وی با بیان اینکه پیشنیه ورود پدیده حاشیه‌نشینی به تهران را به دهه ۵۰ بازمی‌گردد، توضیح داد: دردهه ۵۰ جمعیتی به قصد سکونت درپایتخت وارد تهران شدند ولی به دلیل هزینه بالای مسکن درحومه تهران سکنی گزیدند و شادی‌شهر سابق(اسلامشهر کنونی) را شکل دادند. سپس جمعیتی به قصد سکونت در اسلامشهر حاشیه نشین این شهر هستند و رباط ‌کریم را شکل دادند و سرریز این شهر نیز اکبرآباد و سلطان آباد(گلستان و نسیم‌شهر) هستند. ساکنان سرریزها نسبت به شهرهای قدیمی‌تر برخورداری کمتری از امکانات رفاهی دارند و ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی پایتخت نسبت به سایر شهرهای استان رفاه بیشتری دارند.

مهندس محمدزاده همچنین مساحت بافت فرسوده(ناکارآمد میانی) پایتخت را ۳۷۲۰ هکتار اعلام کرد و گفت: مساحت بافت فرسوده درکل استان تهران ۶۰۰۰ هکتار است و درمجموع با احتساب سکونتگاه‌های غیررسمی می‌توان گفت که در استان تهران ۱۲ هزار هکتار بافت ناکارآمد داریم.

وی تصریح کرد: اکنون درحال مطالعه طرح‌های حاشیه‌نشینی درمجموعه استان های تهران و البرز هستیم چراکه معتقدیم این دو استان پیوستگی اجتماعی و فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند و مشکلات و جرائم اجتماعی می‌توانند از مرز سیاسی تعیین شده بین دو استان عبور کند. تهران مرکز کار و فعالیت اجتماعی اهالی کرج است و مشکلات و آسیب‌های این دو شهر به یکدیگر منتقل می‌شود، بنابراین باید به انجام پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی مشترک میان دو استان اقدام شود.