ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: سیدمحمد بهشتی در این روزگار پرتلاطم و پرسرعت، تعلق به ایران و مفهوم ایران شهری را هیچگاه از دست نداده است.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا ، دکتر عباس آخوندی در مراسم نکوداشت سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در کتابخانه ملی ایران افزود: زمان و مکان از ویژگی های برجسته روزگار ارتباطات است.

وی ادامه داد: آیا این مساله به این مفهوم است که زمان و مکان کارآیی و اهمیت خود را در زندگی از دست داده است، آیا در جهانی شدن می توانیم علقه زمان و مکان داشته باشیم؟

 دکتر آخوندی افزود: در روزگار جهانی شدن که زمان و مکان فشرده می شود از مفهوم ایران و ایرانی بودن تعریف تازه ای می توان داشت، تعریفی که با وجود تازگی ریشه در اصالت دارد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: مفهوم مهم ایرانی بودن در معماری، شهرسازی و در زندگی روزمره ما تجلی دارد پس باید بیشتر از خود واژه به معنا و مفهوم آن نگریست.

دکتر آخوندی افزود: مفهوم ایرانی بودن مهم است و افراد زیادی هنوز از این کلمه در عنوان امور و القاب خود مکرر استفاده می کنند اما کمتر درباره آن اندیشیده اند.

دکتر آخوندی تصریح کرد: سید محمد بهشتی در این روزگار پرتلاطم و پرسرعت، تعلق به ایران و مفهوم ایران شهری را هیچگاه از دست نداده است. چه وقتی که در حوزه سینما بوده و چه زمانی که در حوزه میراث فرهنگی یک معمار بود، در این راه کوشیدند. افتخار می کنم که در مراسم تجلیل از مردی اینجا هستم که مفهوم ایران را فهمید.

 همچنین دکتر مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در آیین نکوداشت سید محمد بهشتی که شب گذشته برگزار شد افزود: به عنوان همکار سه ساله او در سازمان میراث فرهنگی می گویم که بهشتی یک مدیر شایسته است.

وی ادامه داد: یک مدیر شایسته باید چهار ویژگی داشته باشد که اولین آن داشتن شخصیتی برای سازماندهی و به کارگیری درست نیروها است.

دکتر سلطانی فر اظهار کرد: شاخص دوم جاذبه است که فرد بتواند در فضای کار تشویق و تایید ایجاد کند و سوم اینکه تعهد او نسبت به اهداف قانونی سازمان درست و به جا باشد.

وی اظهار داشت : توان برقراری ارتباط با بخش های تاثیرگذار و نیز داشتن دانش و تجربه از دیگر شاخص های یک مدیر موفق است.

معاون رییس جمهوری اضافه کرد: بهشتی در دولت گذشته دچار تنگنا و عسرت و 17 ماه برکنار شد و با حکم دیوان عدالت اداری به کار برگشت تا اتکا و کانون امن کارهای ما باشد.

دکتر سلطانی فر تصریح کرد: ما از ژرف نگری بهشتی در شورای معاونین سازمان استفاده می کنیم و امید است جامعه فرهنگی نیز بتواند بهره بیشتری از او ببرد.

 آقای سید رضا صالحی امیری رییس کتابخانه و اسناد ملی نیز در این آیین گفت: سید محمد بهشتی از سرمایه های انقلاب است و فرزندان این مرز و بوم راه او را دنبال کنند ، ما برای تجلیل از همدلی، اخلاق و کرامت اینجا جمع شده ایم.

وی ادامه داد: این بزرگان آمده اند تا از فرهنگ و فرهیختگان فرهنگی تجلیل کنند در فضایی که آکنده از اخلاق و هنر و فضیلت است ، اگر برگ های انقلاب سبز است به خاطر ریشه هایی است که در اینجا گرد آمده اند بزرگان علم و فرهنگ و هنر که می گویند ملت ما قدردات بزرگانش خواهد بود.

صالحی امیری گفت : آشنایی من با بهشتی بعد از انقلاب صورت گرفت و تا انجا که من وی را می شناسم انصافا او یک سرمایه در زمینه های سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی و انسانی است و همه ارزش ها را یکجا دارد.

رییس کتابخانه ملی اضافه کرد روزی در همین مکان از سید احمد دعایی به عنوان نماد اعتدال تجلیل شد و امروز نیز فرهیختگان ما در عرصه های معماری، شهرسازی، سینما، علم و پژوهش جمع شده اند تا بگویند چراغ معرفت و فضیلت با امثال بهشتی روشن خواهد بود.

 همچنین سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات هم در نکوداشت سید محمد بهشتی گفت : حسن مدیریت و معماری آقای بهشتی چنان بود که تاثیر ایشان بر فرهنگ و هنر ایران ناتمام است ، بهشتی فرزند فرهنگی و فرهیخته انقلاب است او نه تنها معمار و مهندس دانشگاهی است بلکه در ابعادی فراتر ، از معماران فرهنگی کشور هستند.

دعایی تاکید کرد: معمار بودن و معماری کردن کار هرکسی نیست و علامه اقبال لاهوری مسلمانان خودآگاه و روشن ضمیر را معمار می داند و دعوت می کند تا با معماری درون، افراد از خواب گران بیدار شوند.

وی ادامه داد: توانمندی و ظرفیت وی به معماری محدود نمی شود و یکی از برجسته ترین چهره های فرهنگی انقلاب بوده است و ایفای چنین نقش هایی با همه هجمه ها و آزارها با دشواری همراه بوده است اما وی با صبوری کار را پیش برده و با این حال هرگز خود را طلبکار مردم نمی داند.

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات گفت: از یاد نبریم که در نخستین سال های پس از انقلاب که هنوز سینما و موسیقی ما بازسازی نشده بود بهشتی با شهامت و شجاعتی مثال زدنی، ققنوس وار نجات بخش شد.

وی تاکید کرد: ممکن است کسانی نقدی هم داشته باشند نمی توانند منکر شوند که بهشتی و یارانش در سینما همه چیز را از صفر شروع کردند و چه بخواهیم و چه نخواهیم نام بهشتی بین معماران بنای سینمای نوین ایران قرار دارد.

دعایی یادآور شد : نقش آفرینی بهشتی در تاسیس و مدیریت بنیاد سینمایی فارابی و به کارگیری شیوه های منطقی با همکاری صاحبنظران سینما از یاد نخواهد رفت.

در این مراسم نکوداشت سید رضا صالحی امیری رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، سید محمود دعایی رئیس موسسه اطلاعات، احمد مسجد جامعی و مهدی چمران اعضای شورای شهر تهران، میرجلال الدین کزازی استاد ادبیات فارسی ، طه هاشمی، علیرضا سمیع آذر مدیر پیشین موزه هنرهای معاصر و شمار قابل توجهی از سینماگران، معماران و اهل فرهنگ و ادب حضور داشتند.

این مراسم به همت کانون معماران معاصر، کانون معماران و شهرسازان جوان و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

سید محمد بهشتی در حال حاضر رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است و پیش از این در حوزه های سینما و رسانه مسئولیت هایی از جمله ریاست بنیاد سینمایی فارابی را برعهده داشته است.

 گفتنی است این مراسم به همت کانون معماران معاصر، کانون معماران و شهرسازان جوان و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

 خاطر نشان می سازد سیدمحمد بهشتی اکنون رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است و پیشتر در حوزه های سینما ریاست بنیاد سینمایی فارابی را برعهده داشته است.