مهندس عشایری معاون وزیر راه و شهر سازی اظهار داشت : نگاه صرفا کالبدی به پروژه های باز آفرینی شهری ؛ از اقدامات گذشته به شمار میاید .
به گزارش روابط عمومی شرکت باز آفرینی شهری ایران مهندس عشایری در بازدید از خبرگزاری ایلنا، با بیان این خبر گفت : رویکرد باز آفرینی شهری در محلات هدف بصورت محله محوری است
مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران با تاکید برمشارکت مردم در برنامه باز آفرینی شهری گفت : عدم مشارکت مردم در سه برنامه پیشین بازآفرینی شهری ، یک چالش بزرگ برای عدم تحقق برنامه ها بود .
وی نهاد تسهیلگر را ترکیبی از جنس مردم و جامعه حرفه ای مهندسان شهر ساز برشمرد و در ادامه و اظهار داشت : طرح و برنامه بازآفرینی محلات هدف از سوی تسهلیگران با همکاری مردم تهیه می شود .
مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری گفت : اقدامات باز آفرینی شهری توسعه گران با توجه به برنامه ها و طرح های تسهیلگران در محلات هدف صورت می گیرد .
مهندس عشایری تصریح کرد ؛ عناصر اصلی نظیر مسجد ، رمانگاه ، زور خانه ... بعنوان پایگاه و سازمان اجتماع محلات هدف به شمار میاید و گفت : عناصر اصلی در محلات هدف را نهاد تسهیلگر مشخص می کند و دولت بعنوان محرک درنوسازی محلات هدف ؛ به عناصر اصلی محله توجه جدی دارد .
معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره به اینکه شاه کلید اصلی باز آفرینی شهری ؛ جریانات اجتماعی و فرهنگی در محلات هدف قلمداد می شود گفت : جریانات اجتماعی و فرهنگی در محلات هدف بعنوان اصلی ترین و شاه کلید نتیجه بخشی اقدامات باز آفرینی شهری به شمار می آید
وی ارتقا کیفیت زندگی در محلات هدف برنامه باز آفرینی را مهمترین هدف دولت دانست و گفت : زیست پذیری ساکنین محلات هدف باید به حد و کیفیت متوسط زندگی در شهر خود برسد .
آقای حبیب خراسانی رئیس مرکز مطالعات و ارتباطات شرکت باز آفرینی شهری ایران با بیان اینکه در گذشته نقش بازیگران در محلات هدف بصورت متمرکز و مدیریت شده نبوده گفت : شش بخش در برنامه ملی باز آفرینی اجتماع محور است .
وی خانه گفتمان شهر را دربرآورد نیاز ها و ارتباطات محلات هدف ، سیار مهم دانست و تاکید کرد : خانه گفتمان شهر بعنوان نهاد متفکر جریان باز آفرینی در شهرها به شمار می آید .
آقای خراسانی با بیان اینکه محلات هدف باز آفرینی متوسط به 90 میلیارد تومان نیاز دارد گفت : برای اقدام به باز آفرینی شهری محلات هدف در شهر تهران ممکن است به 300 میلیارد تومان و در شهر های کوچکتر به 20 میلیارد نیاز باشد و این مبلغ در طی سال های حضور دولت در محلات هدف هزینه خواهد شد .
رئیس مرکز مطالعات و ارتباطات شرکت باز آفرینی شهری ایران تصریح کرد ؛ ظرفیت های فرهنگی که ظرف سالیان گذشته در محلات هدف بوجود آمده است برای باز آفرینی محله بسیار مهم است و در بخش اجتماعی نیازهای مردم و مطالبه گری برای حداکثر کردن مشارکت مردم بسیار مهم است .
وی آسیب های اجتماعی در مناطق محلات هدف در سراسر کشور را متفاوت دانست و گفت : خبرنگاران و گزاراش نویسان در حوزه رسانه می توانند در خصوص نقد و ارائه راهکار به دولت در اجرای برنامه ملی باز آفرینی شهری کمک نمایند .
آقای خراسانی در خصوص عناصر اصلی شکل گیری هویت محله ها تاکید کرد ، این عناصر به عنوان عنصر هویت بخشی و انسجام بخش در باز آفرینی جریان اجتماعی و باز تولید آن بسیار حائز اهمیت است .
گفتنی است مهندس عشایری از بخش های مختلف تحریریه خبرگزاری ایلنا بازدید و با خبرنگاران به گفتگو نشست .