ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

ششمین جلسه ستاد بازآفرینی پایدار محلات شهری استان اردبیل صبح امروز به ریاست مجید خدابخش استاندار اردبیل ، مدیرکل راه و شهرسازی استان ، فرمانداران و شهرداران شهرهای استان و اعضای ستاد با محوریت حضور در ستاد ملی باز آفرینی کشور در محل سالن شیخ صفی استانداری اردبیل برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از  روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان اردبيل، در ابتدای این جلسه خلیل محبت خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گزارش کلی از عملکردستاد باز آفرینی استان ارائه کرده و افزود : اداره کل راه و شهرسازی استان گزارش کامل ستاد بازآفرینی پایدار محلات شهری استان اردبیل را درسه بخش معرفی استان ، عملکرد دستگاههای عضو ستاد و پیشنهادات و درخواست ها جهت ارائه به ستاد ملی باز آفرینی کشور تهیه کرده  است .

وی افزود : قرار است این گزارش با حضور مقامات استانی و تعدای از مقامات کشوری در محل وزارت راه و شهرسازی و با حضور وزیر راه و شهرسازی در آبان ماه سال جاری تشکیل و ارائه درجلسه فوق برنامه های پیشنهادی مطرح و پس از تصویب ابلاغ و عملیاتی گردد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل به کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی بازسازی بافت های فرسوده به زیر 10 درصد اشاره کرد و گفت: مطالعات چهار شهرستان اردبیل، مشگین شهر، پارس آباد و خلخال در بحث بافت های فرسوده انجام شده و مطالعات شهرستان گرمی نیز برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته اما در زمینه سکونتگاه های غیر رسمی سه شهرستان اردبیل، مشگین شهر و پارس آباد به عنوان هدف مورد مطالعه قرار گرفتند و تکمیل مطالعات خلخال نیز برای امسال برنامه ریزی شده است.

محبت خواه گفت : با مقایسه تشکیل جلسات ستاد بازآفرینی شهری پایدار در بازه زمانی یکساله و اهمیت دادن به آن که از رشد شش برابر برخوردار است نشان از اولویت قراردادن محلات هدف در سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده از برنامه های کاری این اداره کل می باشد.

مجید خدابخش استاندار اردبیل رئیس ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان اردبیل در این جلسه گفت: مبلغ 770 میلیارد ریال در سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده استان طی سال های 93 و 94 اختصاص و هزینه شده است.

وی افزود : حدود 420 میلیارد ریال توسط شهرداری ها و 350 میلیارد ریال نیز توسط دستگاه های اجرایی درسکونتگاه های غیر رسمی و بافت های ناکارآمد استان طی 2 سال گذشته هزینه شده که این مبلغ منهای اقدام های صورت گرفته در محله های هدف در سال جاری می باشد.

استاندار اردبیل تاکید کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بافت های ناکارآمد درون محدوده شهری و به ویژه در مرکز شهرها واقع شده اند، ارایه تسهیلات به این واحدهای مسکونی باید در اولویت قرار داشته و محدوده مطالعاتی نیز همه بافت های ناکارآمد را دربر بگیرد.

خدابخش اضافه کرد: برخی واحدهای مسکونی درون محدوده بافت های ناکارآمد شناسایی شده، به صورت قولنامه ای تملک شده و فاقد سند است که باید ابتدا نسبت به تعیین تکلیف و صدور سند قطعی ملک اقدام شود، گرچه مشکلاتی در این زمینه از جمله در شهرستان پارس آباد وجود دارد اما باید مشکلات به صورت موردی طرح و بررسی شود.

وی اضافه کرد: پیش از صدور سند نیز باید کاربری ها مشخص باشد و در این زمینه تعاملی بین دستگاه های ذی ربط صورت گیرد زیرا در مواردی کاربری عنوان شده در سند با کاربری که در طرح های جامع و تفصیلی برای عرصه و اعیان یک ملک پیش بینی شده، مغایر بوده و همین امر باعث بروز مشکلاتی برای شهروندان و دولت شده است.

در ادامه این جلسه با توجه به درخواست تعدادی از فرمانداران و شهرداران مبنی بر بازنگری در محدوده های ناکارآمد میانی مقرر گردید با تامین اعتبار ازسوی شهرداریها نسبت به بازنگری مطالعات محلات هدف آن شهرستان اقدام گردد.

در پایان این جلسه پس از بررسی عملکرد دستگاههای عضو ستاد و ارائه پیشنهادات و درخواست ها از ستاد ملی گزارش کلی ستاد بازآفرینی پایدار محلات شهری استان اردبیل با اصلاحاتی مورد تصویب اعضای ستاد قرار گرفت تا در آبان ماه سال جاری در ستاد ملی کشور مطرح گردد.