ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) گفت:‌ شورای بافت فرسوده قم متشکل از برخی دستگاه‌های دولتی استان تشکیل می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، علیرضا خاکی با بیان اینکه سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) سال گذشته برای تدوین برنامه کلی بافت فرسوده تجهیز و راه‌اندازی شده است، اظهار کرد:‌ شناسایی فرصت‌ها و ویژگی‌های بافت فرسوده و رویکرد بهسازی برای رفع مشکلات این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

وی استفاده از ظرفیت حضور ۲۰ میلیون زائر را راهکاری برای رفع مشکل بافت فرسوده دانست و تصریح کرد: طرح تفصیلی شهر قم برای رفع مشکلات بافت فرسوده برنامه‌ریزی مناسبی کرده است.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) شهرداری قم با تأکید بر اینکه شناسایی فرصت‌های رفع مشکل بافت فرسوده با هماهنگی نهادهای دولتی در حال انجام است، عنوان کرد: ساماندهی میدان شهید مطهری، محدوده حرم مطهر حضرت معصومه(س)، میدان آستانه و شیخان از پروژه‌های زیربنایی و مداخله‌ای این سازمان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رفع مشکل بافت فرسوده نیازمند مدیریت اجتماعی، حضور دستگاه‌های مختلف دولتی و مشارکت‌های مردمی است، شورای بافت فرسوده استان قم متشکل از شهرداری قم، اداره‌کل اوقاف و امور خیریه، میراث فرهنگی و برخی از نهادهای دیگر تشکیل می‌شود.

خاکی با اشاره به اینکه مطالعات لازم در حوزه بافت فرسوده در حال انجام است، مطرح کرد: برای پیشبرد اهداف سازمان نوسازی، بهسازی و زیباسازی حرم حضرت معصومه(س) به احیای بافت به صورت مستقیم کم‌تر توجه می‌شود زیرا هدف اصلی پروژه‌ها مداخله در حوزه بازگشایی معابر و رفع مشکلات ترافیکی است.

 

 

ضرورت تقویت انگیزه‌های نوسازی بافت فرسوده در قم

 

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم حضرت معصومه(س) شهرداری قم همچنین در حاشیه بازدید اعضای ستاد بازآفرینی پایدار شهری از بافت فرسوده منطقه باغ‌پنبه قم با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص ساماندهی محلات و بافت‌های فرسوده اظهار کرد: در این راستا ۹ محله مورد نظر شهرداری قم است ولی تا طرح‌ها مصوب نشده و بودجه تخصیص داده نشود وارد فاز اجرا نمی‌توان شد.

وی با اشاره به خدماتی که دفاتر تسهیل‌گری ارائه می‌دهند، گفت: باید جایگاه این دفاتر هرچه بیشتر تقویت شود و ما نیز تاکنون نسبت به برگزاری جلساتی در این خصوص اقدام کرده‌ایم و باز هم حاضریم که هماهنگی‌های لازم را به عمل آوریم.

خاکی با اشاره به اینکه در قالب فعالیت این دفاتر ارتباط با مردم هرچه بیشتر تقویت می‌شود گفت: فعالیت دفاتر تسهیل گری موجب تقویت انگیزه‌های نوسازی بافت فرسوده در مردم خواهد شد.

 

تقویت ارتباط و تعامل دستگاه‌ها با دفتر تسهیل‌گری

 

معاون استاندار قم نیز در حاشیه بازدید از دفتر تسهیل‌گری در منطقه باغ‌پنبه قم که جمعی از مدیران شهرداری و مسئولین استان حضور داشتند با اشاره به اینکه باید در احیای بافت‌های فرسوده نگاه مردم مد نظر قرار گیرد، اظهار کرد:دفاتر تسهیل‌گیری باید به محور انجام فعالیت‌ها در محل‌ها تبدیل شوند.

محسن بهشتی ضرورت توجه به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در دفاتر تسهیل‌گری را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید در بهسازی و نوسازی محلات نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت مردم در نظر گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: باید دستگاه‌های مختلف ارتباط خود را با دفاتر تسهیل‌گری تقویت کرده و محوریت امور در این دفاتر پیگیری شود و اطلاعات لازم نیز در این دفاتر وجود داشته باشد.

معاون امور عمرانی استاندار قم با اشاره به وضعیت کنونی خانه تاریخی لاجوردی تصریح کرد: مرمت و بازسازی این خانه تاریخی که در حال حاضر دفتر تسهیل‌گری در آن واقع شده است ضروری بوده و باید در این خصوص نیز وارد عمل شد.