به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قم، مهندس حسن صبوری در جلسه مشترک کارگروه تخصصی زلزله و حمل و نقل گفت:مانور زلزله در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری قم به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی با سه ویژگی و محور مردم، محله و مدرسه اجرا می شود.
مهندس صبوری، رئیس کارگروه تخصصی زلزله استان قم با اشاره به این که محلات و بافت ناکارآمد و فرسوده شهری به جهت ناپایداری بیشترین آسیب را در برابر زلزله متحمل می شوند،توضیح داد: در مواقع بروز حوادثی مانند زلزله به دلیل نفوذناپذیری امکان تسریع در عملیات امداد ونجات میسر نمی باشد.
وی گفت: ارائه مباحث ترویجی و مقابله ای با اثرات ناگوار زلزله بعد از وقوع زلزله در نقاط دیگر به دلیل موضوعیت داشتن اثر گذار خواهد بود و بهترین مکان ها برای ارائه آموزش مدارس و مساجد محلات هدف هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم بر ضرورت برگزاری نشست های علمی، فنی و کارشناسی تاکید کرد و گفت: برای حفظ و صیانت از جان و مال ساکنان بافت فرسوده شهری در برابر اثرات مخرب زلزله تغییر در نگرش و بینش آن ها در اولویت اساسی می باشد.همچنین انتشار تصمیمات اتخاذ شده و ابلاغ مصوبات جلسات جهت اجرا به دستگاه های مسئول و ذی ربط در درجه اهمیت قرار دارد.
مهندس صبوری افزود: در همین راستا دستور العمل تشکیل شورای ایمنی مدارس در دست تهیه و تصویب است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در پایان بر نقش مشوق ها در مقاوم سازی بافت فرسوده تاکید کرد و گفت: آگاه سازی ساکنان محلات فرسوده در خصوص خطرات زلزله و ارائه مشوق های مناسب در قالب تسهیلات وام بانکی موجب اقدام داوطلبانه ساکنان برای بازسازی، احیا و مقاوم سازی بناها می شود.