مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: عدم توجه به بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی علاوه بر مشکلات کالبدی میتواند زمینهساز مشکلات اجتماعی، فرهنگی و امنیتی شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، مهندس ابراهیم رستم گورانی مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان با بیان اینکه بسیاری از شهرهای ما دارای بافت فرسوده و همچنین سکونتگاههای غیررسمی هستند، افزود: در حال حاضر حدود ۸ شهر در استان هرمزگان دارای بافتهای فرسوده هستند که محدودههای آنها مصوب شده است.
وی بیان داشت: برخی از این شهرها از جمله بندرعباس، میناب و حاجیآباد دارای طرحهای مصوب هستند، اما به دلیل مسائل و مشکلات موجود زمینه اجرایی این طرحها فراهم نشده است.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان ادامه داد، مفهوم بازآفرینی در راستای رفع مشکلات و معضلات این محلات مطرح شده که بر پایه مشارکت جامعه محلی برای سکونتگاههای فرسوده و غیررسمی استوار است.
مهندس گورانی اضافه کرد: تجربه نشان داده مداخله در بافتهای فرسوده بدون مشارکت ساکنان امری محال به نظر میرسد که در این راستا توجه به نیازها، خواستهها و همکاری و همراهی ساکنان از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گفته وی، امروزه ساکنان به این نتیجه رسیدهاند که وجود خدمات جهت گذران زندگی در این محلات از اولویتهای اساسی است و خدماتی مانند بهداشت، آموزش، خدمات فرهنگی، مذهبی، ورزشی و پارکها و فضای سبز میتواند در راستای تکامل برنامهها و طرحهایی که جهت این بافتها انجام شده و با مشارکت ساکنان شهرهای استان وارد عمل شده مؤثر واقع شود.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان گفت: بافت تاریخی و قدیمی شهرهای کشور که در اغلب موارد هسته اولیه و اصلی آن شهرها را تشکیل میدهد از یک طرف جزء میراث فرهنگی و تاریخی آن شهرها محسوب شده و حفظ، بهسازی کالبدی و توانمندسازی عملکردی آنها اجتنابناپذیر است و از طرف دیگر اغلب این بافتها با گذشت زمان و عدم توجه و نگهداری مناسب، دچار فرسودگی و اضمحلال کالبدی و عملکردی میشوند.
وی ابراز امیدواری کرد، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده، بتوانیم در دولت تدبیر و امید، رویکردهای مشارکت جویانه، اولویت بخشی به ایمنسازی محلات و اصالت بخشی و هویت بخشی به محلات در دستور کار قرار دهیم.