جلسه 203 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر ولایتی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه دکتر حناچی معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی گزارشی از اقدامات انجام شده به منظور برگزاری هر چه با شکوهتر انتخاب مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام ارائه کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور به سازی بافت شهری مشهد مقدس با محوریت حرم مطهر رضوی(ع) بر هماهنگی هر چه بیشتر به منظور نیل به اهداف تعیین شده تأکید کرد.
دکتر ولایتی هم در ادامه با اشاره به اجلاس شهرداران شهرهای جاده ابریشم گفت: احیای جاده ابریشم یکی از مؤثرترین راههای شکستن حلقه محاصره آمریکا به دور کشورهایی مانند ایران و چین است.
وی افزود: 60 درصد نفت چین از طریق بندر مالاکا تأمین میشود که با توجه به تسلط آمریکا بر این تنگه، انتقال انرژی به این کشور تهدید میشود و همین تهدید انگیزه چین برای احیای راه زمینی ابریشم به منظور انتقال انرژی را افزایش میدهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به همین منظور بندر چابهار به عنوان یک بندر راهبردی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، همچنین با اشاره به اهمیت مشهد مقدس گفت: از زمان سامانیان ساخت و ساز و بهسازی در اطراف حرم مطهر رضوی (ع) آغاز شده است و در طول تاریخ همواره این مکان مقدس مورد احترام همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی بوده است.
اعضای جلسه نیز بر لزوم ساماندهی و مدیریت ساخت و ساز در اطراف حرم مطهر رضوی (ع) تأکید کردند.
در این جلسه همچنین گزارشی از طرح " احیای میراث فرهنگی شهر بوشهر" ارائه شد که با اشاره به سوابق تاریخی بوشهر به عنوان مرکز تجارت و بازرگانی در شمال خلیج فارس، احیای یکی از اماکن تاریخی شهر بوشهر به عنوان نمونه در این زمینه به صورت یک پرونده خاص، مورد بررسی قرار گرفت.
در بخش دیگری از این گزارش، مشارکت بخش غیر دولتی و عدم استفاده از منابع دولتی یکی از دلایل موفقیت طرح فوق الذکر بر شمرده شد.
در ادامه اعضای جلسه نظرات خود را در خصوص لزوم حمایت قانونی از طرحهای احیای بافتهای تاریخی، تدوین برنامه جامع فنی و اقتصادی برای پیشبرد این برنامه، پوشش رسانهای به منظور ترغیب بخش غیردولتی، احیای بافتهای تاریخی و تغییر عبارت بافت فرسوده به بافت تاریخی در متون قانونی ارایه کردند.
دکتر ولایتی هم در این زمینه گفت: دریانوردان و تجار ایرانی مسلمان از اقیانوس هند تا جنوب آفریقا را در نور دیده اند و ارزشهای فرهنگ و تمدن غنی اسلام و ایران را به این مناطق هدیه دادند.