ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

اولین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان سمنان با موضوع ارائه سوابق و اقدامات شرکت عمران و بهسازی شهری در حوزه بازآفرینی شهری، تشریح احکام سند ملی راهبردی احیاء بهسازی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، ساختار و نحوه فعالیت‌ ستادهای ملی، استانی و شهرستانی بازآفرینی شهری پایدار، کارگروه‌های مربوطه و ...، در مورخ 29 خرداد ماه سال جاری برگزار شد.

این نشست با حضور جناب آقای مهندس زندیه وکیلی معاون امور عمرانی استانداری و نائب رئیس ستاد بازآفرینی شهری استان، جناب آقای مهندس صادقی مدیرکل سازمان مسکن و شهرسازی و دبیر ستاد بازآفرینی شهری استان، آقای مهندس مصطفایی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، جناب آقای مهندس صالحی کارشناس دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری و سایر اعضاء ستاد استان تشکیل گردید.

 

در ابتدا آقای مهندس مصطفایی ضمن اشاره به سوابق سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی و اقدامات انجام شده در خصوص توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی و بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده از طرف شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و دستگاه‌های عضو ستاد، هدف اصلی از تشکیل ستاد ملی، استانی و شهرستانی بازآفرینی شهری پایدار را همانا تحقق مفاد سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری عنوان نموده و اظهار داشتند؛ محدوده های وسیعی از شهرهای کشور با معضلات پیچیده ای به ویژه فقر شهری، فقدان ایمنی و بحران هویت رو به رو هستند. مصطفایی با تاکید بر اینکه اقدامات انجام شده در حوزه احیاء، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های ناکارآمد شهری باید جنبه پیشگیرانه و پیش‌نگرانه داشته باشند اضافه کرد: برای تحقق اهداف تعیین شده در این بخش علاوه بر مشارکت همه اعضاء ستادها، باید از ظرفیت و مشارکت ساکنان محلات، بخش خصوصی و سازمان‌های غیردولتی به نحو مطلوب استفاده شود.

همچنین ایشان بر برگزاری منظم جلسات ستادهای بازآفرینی استانی و شهرستانی، مشارکت همه اعضاء ستاد، تشکیل کارگروه‌های زیر مجموعه ستادها و ... در سطح استان سمنان تأکید کردند.

در ادامه جلسه آقای مهندس صالحی کارشناس دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری با ارائه توضیحاتی به تشریح مواردی از قبیل: ضرورت‌ و اهمیت پرداختن به موضوع بازآفرینی بافت‌های نابسامان در کشور، ساختار و نحوه فعالیت ستاد ملی، استانی و شهرستانی باز آفرینی شهری، کارگروه‌های زیر مجموعه و ... پرداختند.

در این جلسه معاون امور عمرانی استانداری سمنان نیز با بیان اینکه در سطح استان سمنان در خصوص بازآفرینی شهری فعالیت‌های علمی و اقدامات گسترده‌ای انجام شده است افزود: در حال حاضر اجرایی شدن این برنامه‌ها مورد نیاز بوده و باید در دستور کار قرار گیرد.

 مهدی زندیه وکیلی حمایت و پشتیبانی کامل دولت برای اجرایی شدن برنامه‌ها را ضروری دانست وافزود: باید منابع مالی و اعتباری تمام دستگاه‌های اجرایی رفع و تسهیلات کافی در اختیار آن‌ها در جهت تحقق برنامه‌ها قرارداده شود.

  زندیه وکیلی به ساماندهی و رفع موانع و مشکلات سکونتگاه‌های غیر رسمی و مناطق حاشیه شهرها اشاره داشت وگفت: احیا، نوسازی و ساماندهی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی نیازمند اطلاع رسانی و بیان نقاط ضعف و تهدیدات این مناطق به مردم است.

در پایان این نشست نیز مقرر شد ضمن تشکیل منظم جلسات ستاد باز آفرینی استان، ستادهای بازآفرینی شهری شهرستانها نیز به ریاست فرمانداران و دبیری شهرداران به صورت ماهانه تشکیل گردد و کارگروه‌های تخصصی ستاد استانی و شهرستانی بازآفرینی شهری با ابلاغ احکام به روسا و دبیران کارگروه توسط استاندار و فرمانداران فعال گردند و تمامی دستگاه‌های عضو ستادها برنامه‌های عملیاتی خود را در محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی تهیه و در جهت همسو نمودن اقدامات بازآفرینی در این محدوده‌ها به ستادها ارائه نمایند.