معاون وزیر راه و شهرسازی، ضمن تأکید بر لزوم همافزایی بیشتر میان دستگاههای دخیل در فرایند بازآفرینی شهری پایدار، اظهار داشت باید پیش بینی و پیش نگری در مسیر توجه به مناطق حاشیهای و اسکانهای غیر رسمی مدنظر قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از فرمانداری کرمانشاه، چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار شهرستان با حضور دکتر ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران، معاون امور عمرانی استانداری، فرماندار، شهردار و با حضور مسولان مربوطه صبح امروز یکشنبه در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
دکتر محمدسعید ایزدی در این نشست اظهار داشت: بر اساس تأکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری، توجه به مناطق حاشیهای عین عدالت اجتماعی است که البته در این راستا تمامی دستگاههای دخیل در فرایند بازآفرینی شهری پایدار، باید مشارکت داشته باشند.
وی با تقدیر از فرماندار، معاون عمرانی استانداری، شهردار، ادارات مربوطه بویژه اداره راه و شهرسازی گفت: یک دستگاه و یک اداره به تنهایی نمیتوانند موفقیت داشته باشند.
دکتر ایزدی همچنین افزود: باید مقوله پیش بینی و پیش نگری، در مسیر توجه به مناطق حاشیهای و اسکانهای غیر رسمی مدنظر قرار گیرد؛ دستگاههای مختلف و مسئولان با هم افزایی، یقیناً موفقیتهای چشمگیری به دست خواهند آورد.
دکترایزدی در ادامه اظهارداشت : متاسفانه به دلیل نگاه از بالا به پایین در برنامه های نوسازی، در بسیاری از مناطق اگر چه ظاهر و کالبد منطقه نو شده، اما رنگ و بوی زندگی از میان رفته و دیگر به مشام نمی رسد. بنابراین تلاش ما بر این بوده با استناد به تجارب قبل، این نگاه کمی و از بالا به پایین عوض شود و از نگاه برنامه ریزی کمی و پروژه ای فاصله گرفته و محله محوری را مبنای کار قرار دهیم.
معاون وزیر راه و شهر سازی تصریح کرد ساکنان در شهرها از عدم امنیت و عدم برخورداری از زیرساخت های لازم رنج میبرند اما در سیاست بازآفرینی شهرها ارتقای کیفیت زندگی مردم مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه، معاون امورعمرانی استانداری کرمانشاه نیز ضمن تاکید بر این نکته که ساکنین مناطق حاشیهای شهروند درجه دو نیستند و باید توجه ویژهای به آنها شود گفت: فرماندار کرمانشاه سرکشیهای شبانه روزی به مناطق حاشیهای دارند.
مهمترین مشکلات مناطق حاشیهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است
مجتبی نیک کردار افزود: این سرکشیها و پیگیریها نتایج مطلوبی نیز در توجه به حل مشکلات مناطق حاشیهای در پی داشته است.
معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه همچنین بیان کرد: توجه به مناطق حاشیهای از بیست سال پیش و در زمان وزارت دکتر آخوندی در مسکن و شهر سازی در دستور کار بوده و این تجربه بیست ساله، الگوی مناسبی برای اقدامات کنونی برجای گذاشته؛ از همان بیست سال پیش ابتدا محله فیض آباد کرمانشاه به عنوان نقطه پایلوت در نظر گرفته شد و اقداماتی صورت گرفت.
نیک کردار همچنین تصریح کرد: نباید صرفا نگاه فیزیکی به مناطق حاشیهای داشت چرا که مهمترین مشکلات این مناطق، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و باید در این حوزهها بیشتر کار شود.
وی تاکید کرد: بسیاری از ساکنین مناطق حاشیهنشین، در این مناطق زندگی میکنند و ما شهروند درجه دو نداریم و ساکنین مناطق حاشیهنشین، در کسوت شهروند، همگی باید موردتوجه قرار گیرند.
نیک کردار ضمن تشکر از توجه دولت به شهرکرمانشاه، از دکتر ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی درخواست کرد تا توجهات به مناطق هدف کرمانشاه، بیش از پیش در دستورکار قرارگیرد و تسهیلات و امکانات بیشتری به بهسازی ساختار زندگی و بهینهسازی و اصلاح مناطق حاشیه ای کرمانشاه، در وزارت راه و شهر سازی، تخصیص یابد.
شهرستان کرمانشاه ۱۱۲۸ هکتار بافت فرسوده دارد
در این جلسه فرماندار کرمانشاه با اشاره به مصوبات سه جلسه قبل ستاد باز آفرینی که تعداد آن به ۴۴ میرسد، تاکید کرد: شهرستان کرمانشاه با ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده و حدود ۳۰۰ هزار حاشیه نشین، با مشکلات و معضلاتی روبرو است که تمامی مسئولان، علی الخصوص استاندار محترم و مهندس نیک کردار معاون محترم استاندار کرمانشاه و شهرداری و اداره راه و شهرسازی و سایر ادارات مرتبط با تلاشهای مستمر و پیگیری های شبانه روزی درصدد غلبه بر مشکلات این مناطق و پایدار سازی زیر ساختها میباشند.
فضل الله رنجبر همچنین تاکید کرد: پاکسازی و ارایه خدمات از مهمترین نکات و اقداماتی است که در مناطق حاشیهای مورد توجه قرار گرفته و به مقدار قابل توجهی عملیاتی شده و در این راستا و در جلسات گذشته ستاد باز آفرینی اولویتها را مشخص کردهایم و با کمک شهرداری و حمایتهای استاندار محترم و معاون عمرانی استانداری در حال پیگیری آن هستیم.