ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری  ایرنا، امیر قادری عصر شنبه در نخستین سمینار علمی عوامل موثر بر وقوع زلزله و ضرورت احداث ساختمان های مقام در برابر زلزله اظهار کرد: از لحاظ مساحت، شهرستان بانه با 46 و چهار دهم درصد و سنندج با 46 و یک دهم درصد به لحاظ وجود بافت های ناکارآمد وضعیت بدتری نسبت به دیگر شهرهای استان دارند.

به گفته وی، 80 درصد از مساحت کشور تحت تاثیر جوادث طبیعی و زلزله است و 97 درصد از سکونتگاه های شهری و روستایی کشور نیز تحت تاثیر خطر زلزله هستند.

معاون عمرانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: معمولا شدت آن دسته از زمین لرزه هایی که در گسل های جوان کردستان رخ می دهد در حدود 4 ریشتر است، اما با این وجود نمی توان پیش بینی کرد در سایر گسل ها، زلزله چه زمانی و با چه مقیاسی اتفاق خواهد افتاد، چراکه علم بشر در موضوع زلزله بسیار جوان است.

وی افزود: یک هزار و 904 هکتار از مساحت استان کردستان مربوط به مناطق حاشیه ای و سکونتگاه های غیر رسمی است که در صورت وقوع حوادث طبیعی از جمله زلزله به شدت آسیب پذیر هستند.

قادری تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 54 مورد زمین لرزه در استان کردستان اتفاق افتاده که براساس تحلیل های انجام شده از این تعداد، 11 مورد با بزرگی بیش از 3 ریشتر بوده است.

وی با انتقاد از عملکرد کمیسیون ماده صد در کشور و اینکه این کمیسیون ها بلای ایمن سازی ساختمان ها هستند، یادآور شد: چرا باید ساختمان های غیر مقاوم بسازیم و بعد انتظار داشته باشیم که مهندس ناظر و سازمان نظام مهندسی گواهی استحکام ساختمان صادر کنند.

معاون عمرانی استاندار کردستان اضافه کرد: باید مقاوم سازی ساختمان ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و فرهنگ سازی در این زمینه از بطن جامعه شروع شود.

قادری گفت: به لحاظ قانونی کنترل ساخت و سازها در محدوده و حریم شهرها از وظایف ذاتی شهرداری های است اما این نهاد به تنهایی نمی تواند ساخت و سازها را کنترل کند و باید همه سازمان ها در این زمینه با شهرداری ها همکاری کنند.

وی با بیان اینکه در ایران به طور متوسط سالیانه 200 زلزله با بزرگی 4 تا 5 ریشتر، 20 زلزله با بزرگی 5 تا 6 ریشتر، 2 زلزله با بزرگی بین 6 تا 7 ریشتر اتفاق می افتد، افزود: در هر دهه وقوع 2 زلزله ویرانگر با بزرگی بیش از 7 ریشتر در کشور پیش بینی شده است.

قادری یادآور شد: ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد ولی 6 درصد از تلفات بلاهای طبیعی جهان در ایران است و کشورمان جزء پنج کشور بلا خیز جهان قرار دارد.

وی ادامه داد: کشور ما روی کمربند زلزله قرار دارد و آمارها نشان می دهد طی 2500 سال گذشته هر 10 سال یک بار شاهد زلزله ایی ویرانگر در کشور بوده ایم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان اضافه کرد: استان کردستان روی خط زلزله واقع شده و شهرهای این استان به نسبت کم و بیش در معرض خطر زلزله قرار دارند.

به گفته وی، گسلی که از بانه شروع می شود مریوان، سروآباد، کامیاران و سنندج را تحت تاثیر قرار می دهد البته سنندج و سقز با خطر نسبی بالا تحت تاثیر زلزله هستند.

قادری گفت: با توجه به شرایط ویژه کردستان باید یک تجدید نظری اساسی در زمینه ایمن سازی ساخت و سازها داشته باشیم.

گفتنی است  در سال جاری 14 مورد زمین لرزه در بانه اتفاق افتاده است و در 40 روز گذشته هفت مورد زمین لزره در این شهرستان ثبت شده که چعار مورد بین 2 تا 3 ریشتر و سه مورد بیشتر از 3 ریشتر قدرت داشته است.

شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع شده است.