ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

دومین نشست مشترک روسای کارگروه های ذیل ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر برنامه های سال 1398 کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد شهری در شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه 1100 محله اسکان غیررسمی با جمعیتی بالغ بر 11 میلیون نفر وجود دارد، افزود: تمام نهادهای دولتی و حاکمیتی به منظور ساماندهی این سکونتگاه ها بسیج شده اند. البته موضوع مهاجرت فی النفسه منفی نیست بلکه عدم مدیریت صحیح منابع و امکانات در مبداء و مقصد مهاجرین و همچنین عدم برنامه ریزی در خصوص جابجایی های جمعیتی مشکل اصلی نظام اسکان است.

سید محمد پژمان ضمن انتقاد از عدم وجود نظام اطلاعاتی جامع و یکپارچه از جابجایی های جمعیتی و محل کار و فعالیت مهاجرین خواستار تعیین مرجع و نهادی رسمی به منظور پایش و رصد جابجایی های جمعیتی شد.

او  پایه و اساس اتفاقات در محدوده های اسکان غیررسمی را موضوع زمین و تفکیک غیرقانونی و غیررسمی اراضی به صورت قولنامه ای دانست و خواستار تعیین تکلیف اسناد قولنامه ای و ممانعت از استفاده از اسناد قولنامه ای در خرید و فروش اراضی از طریق قوه قضائیه شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین خواستار اختیار بیشتر به شهرداری ها در خصوص موضوع ماده 100 و مدیریت ساخت و سازها در محدوده شهرها شد.

پژمان با توجه به مباحث طرح شده توسط رئیس کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد، از سایر کارگروه ها درخواست کرد در اقدامی مشابه نسبت به تهیه و تدوین برنامه ها و اولویت های هر کارگروه در سال 1398 اقدام کنند تا ضمن بررسی و جمع بندی برنامه ها در دستور کار ستاد ملی بازآفرینی شهری قرار گیرد.

در ادامه علوی مقدم، معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران، هدف از این جلسه را بهره برداری از ظرفیت های موجود کارگروه ها در سطح ملی و سطح استانی و نقش مشورتی و فکری آنها برای ستاد ملی دانست.

در بخش دیگری از این نشست، ساوری، رئیس کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد شهری گزارش عملکرد کارگروه در سال 1397 و برنامه عملیاتی کارگروه در سال 1398 را ارائه کرد.

وی راهبردهای اصلی کارگروه را در دو بخش اقدامات در مبدا و مقصد عنوان کرد و افزود: در راهبرد اول اقدامات کارگروه در سه گروه مدیریت یکپارچه منابع آب و خاک، حرفه آموزی و توسعه صنایع دستی، بومی و گردشگری (اکوکمپ و ...) متمرکز شده است. در راهبرد دوم اقدامات کارگروه شامل تمرکز و اولویت بخشی به پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی و رفع تصرف از اراضی و انفال عمومی، پیگیری اجرای ماده 9 قانون حدنگار (کاداستر)، پیگیری اجرای طرح کمربند سبز شهری. محدودسازی عوامل و عناصر دخیل در پدیده تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی (زمین خواری) با تمرکز بر مشاورین املاک غیرقانونی و تشدید کنترل و نظارت بر آنها تدوین شده است.

ساوری همچنین تکمیل و به روزرسانی دستورالعمل اجرایی شماره 1 نحوه فعالیت کارگروه های استانی و تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی شماره 2 با تمرکز بر اقدامات توانمندسازی جامعه روستایی در خطر تخریب و مهاجرت های دسته جمعی و پیگیری اجرای بند6 مصوبات جلسه 116 شورای اجتماعی کشور درخصوص انتخاب 31 شهرستان (در هراستان، یک شهرستان) به عنوان نقطه حاد و بحرانی، به منظور تخصیص منابع و هدایت برنامه های دستگاه های عضو شورای اجتماعی به سمت این شهرستان ها را از دیگر برنامه های کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد در سال 1398 دانست.

در پایان مقرر شد، رئیس کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد شهری ظرف مدت 72 ساعت کاری برنامه های اولویت دار سال جاری خود را در حوزه پیشگیری به صورت جزئی و عملیاتی با تعیین نقش و سهم هر دستگاه، زمان اجرا، بودجه مورد نیاز تدوین و به دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ارسال کند تا نسخه ای از آن در اختیار سایر کارگروه ها به منظور بررسی و اظهار نظر قرار گیرد.

همچنین سایر کارگروه ها در اقدامی مشابه نسبت به تهیه و تدوین برنامه ها و اولویت های هر کارگروه در سال 1398 اقدام کنند تا ضمن بررسی و جمع بندی برنامه ها در جلسات بعدی در دستور کار جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار قرار گیرد.

دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری بر حسن اجرای برنامه ها و اولویت های مصوب نظارت عالیه را به عمل آورد و گزارش فعالیت های کارگروه ها و اجرای برنامه ها را مستمراً به ستاد ملی ارائه کند.