جلسه مجمع عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران دیروز در محل این شرکت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه مجمع عمومی با موضوع رسیدگی به صورت های مالی منتهی به 1397.12.29 و استماع گزارش عملکرد هیئت مدیره گفت: بافت های فرسوده از نظر مساحت، جمعیت و خانوار ساکن، مساحت و گستردگی، رقم قابل توجهی را در کشور به خود اختصاص داده است.
سید محمد پژمان با اشاره به اینکه بیش از 25 درصد از مساحت کشور را بافت های فرسوده و ناکارآمد اشغال کرده است، گفت: 20 درصد جمعیت کشور ساکن این بافت ها هستند.
او با اشاره به نارسایی های بافت های فرسوده و ناکارآمد گفت: نارسایی های موجود در بافت های فرسوده و ناکارآمد باعث اختلالاتی در وضعیت زندگی و کار ساکنان آنها و به تبع آن تسری نارسایی به سایر بخش های شهر شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر ضرورت نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد گفت: عموما دهک های اول و دوم جامعه در شرایط بسیار سخت و دشوار در این بافت ها زندگی می کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بافت های فرسوده با انواع آسیب ها و مشکلات فرهنگی و اجتماعی روبرو هستند، گفت: بناهای موجود در بافت های فرسوده از مقاومت لازم برخوردار نیستند.
او با بیان اینکه بارها و بارها مقامات ارشد نظام بر رسیدگی و نوسازی بافت های فرسوده تاکید داشته اند، افزود: براساس آمار به دست آمده، 5 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی شهری شناسایی شده که از این میزان کمتر از 10درصد نوسازی شده است.
پژمان گفت: براساس اهداف برنامه توسعه قرار بوده، ظرف 10 سال کار نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده در کشور به پایان برسد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: محلات هدف بازآفرینی شهری از زیرساخت های مناسب و سرانه های خدماتی و روبنایی کافی برخوردار نیستند البته شهرداری و دولت در این بخش اقدامات و تلاش های مطلوبی داشته اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره اینکه منابع کافی و ساز و کارهای لازم برای تحقق بازآفرینی شهری دیده نشده است، گفت: اگر قرار است شهرداری ها در بازآفرینی شهری تلاش بیشتری از خود نشان بدهند و از سوی دیگر مردم با دریافت تسهیلات ارزان قیمت و مشوق های لازم در نوسازی مشارکت کنند، دولت نیز باید در این بخش به وظایف سیاست گذاری، برنامه ریزی و فراهم آوردن ساز و کارها و قوانین و مقررات لازم به خوبی عمل کند.
پژمان با اشاره به اراضی سرمایه ای متعلق به شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: اراضی سرمایه ای می توانند در مدار فعالیت و تولید مسکن قرار بگیرند و آثار مثبت در بازآفرینی شهری و اقتصاد کلان کشور داشته باشند.
او با بیان اینکه دولت نباید در هیچ بخشی گرفتار تصدی گری شود، ادامه داد: باید قدرت تفکر، مطالعه، تجزیه و تحلیل داشته باشیم و با پیدا کردن ساز و کارها و راه حل های مناسب وظایف خودمان در بازآفرینی شهری را انجام بدهیم و در کنار آن به اهداف عالی دولت در این رابطه دست پیدا کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه توسعه تشکیلاتی در بازآفرینی شهری باید براساس توسعه بخش خصوصی باشد، گفت: باید بخش خصوصی در بازآفرینی شهری، کارآمد باشد و دولت نباید گرفتار روزمرگی و تصدی گری شود.
پژمان با اشاره به اینکه جنس کار در بازآفرینی شهری از جنس کار مدیریت محلی است، بیان کرد: تصور این است که نوسازی بافت های فرسوده در بیش از 546 شهر کشور باید توسط دولت انجام شود در حالیکه این کار از جنس مدیریت محلی به شمار می آید.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه دولت در بازآفرینی شهری سیاست گذار و برنامه ریز است، گفت: درگذشته شهرداران در حاشیه بازآفرینی شهری قرار داشتند اما در تلاش هستیم که شهرداران به متن و محور این برنامه برگردند و در این رابطه به مردم پاسخگو باشند.
او با بیان اینکه مردم در بازآفرینی محلات هدف شهری نباید منتظر معجزه از سوی شهرداری ها و دولت باشند، ادامه داد: مردم باید بدانند اگر می خواهند سرنوشت شان بهبود یابد باید در بازآفرینی شهری مشارکت کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه از نهادها و سازمان هایی همچون بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، خیرین، آستان قدس رضوی، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره ) و غیره خواسته ایم اولویت کاری خودشان در بافت های فرسوده و حاشیه نشینی را با شرکت بازآفرینی شهری ایران منطبق کنند، گفت: متاسفانه برخی سازمان ها و نهادها بدون هماهنگی، دفاتر تسهیل گری در بافت های فرسوده و ناکارآمد راه اندازی کرده اند که این موازی کاری باعث مزاحمت برای ساکنان شده است.
پژمان اظهارداشت: از شهرداری های سراسر کشور خواسته شده تا پروانه ساخت را رایگان صادر کنند و منابع مالی برای اجرای بازآفرینی شهری را به صورت سالانه در برنامه های خود پیش بینی کنند.
پژمان با بیان اینکه سقف تسهیلات نوسازی تناسبی با رقم تمام شده ساخت یک واحد مسکن در بافت های فرسوده و ناکارآمد ندارد، اظهار داشت: البته این نگرانی نیز وجود دارد که متقاضیان نتوانند با افزایش تسهیلات نوسازی، اقساط خود را به راحتی پرداخت کنند.
گفتنی است، در این جلسه پس از استماع گزارش عملکرد هیئت مدیره در سال 1397، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 1397 به تصویب اعضای مجمع رسید.