معاون فنی و نظارت شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با انتقاد از حمایت اندک بنگاههای مالی از اجرای طرحهای شرکت عمران و بهسازی شهری ایران از تغییر رویکرد این شرکت بر مبنای سند ملی بازآفرینی شهری خبر داد و گفت: مشارکت حداکثری مردم و بهادادن به حقوق شهروندی با منع دخالت مستقیم دولت و شهرداریها از رویکردهای جدید شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در انجام پروژهها است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، معاون فنی و نظارت شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران ، امیرعباس افتخاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در بیان رویکردهای جدید شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در انجام پروژههای بازآفرینی شهری گفت: با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید و انتخاب دکتر آخوندی به عنوان وزیر راه و شهرسازی، سمت و سوی فعالیتهای این شرکت در حوزه فنی و نظارت نیز با تغییرات فراوانی همراه شد.ضمن اینکه تصویب سند ملی راهبردی احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در سال گذشته از سوی هیئت دولت موجب شد تا شرکت عمران و بهسازی شهری ایران فعالیتهای خود را با هدف تحقق سند ملی ساماندهی کند.
معاون فنی و نظارت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه فعالیتهای زیرمجموعه وی در دو حوزه تهیه طرحها و نظارت بر امور اجرایی دستهبندی میشود افزود: بر اساس سند ملی مذکور، وحدت رویه، مدیریت یکپارچه و مشارکت عوامل مرتبط در سرلوحه کارها قرار گرفت. در سنوات قبل انتظارات و چشماندازی که از شرکت عمران و بهسازی شهری ایران وجود داشت انجام کارها از ابتدا تا انتهای یک پروژه بود و شرکت به عنوان بانکی برای هزینهکرد پروژهها در نظر گرفته میشود در حالیکه در سال جدید نگرشهای قبلی دستخوش تغییراتی شد و رعایت حقوق شهروندی مد نظر قرار گرفت. همچنین در سنوات گذشته طرحها یا آنقدر بزرگ بودند که به مرحله اجرا نمیرسیدند و یا اینکه طرحها فاقد مطالعات پشتیبان بودند و بعضا با مشکلاتی اجرایی میشدند.
افتخاری رویکرد جدید شرکت عمران و بهسازی شهری ایران را همسو با گفتههای وزیر راه و شهرسازی مبنی بر رعایت حقوق شهروندی و دخیلکردن مردم در تصمیمگیریها عنوان کرد و گفت: بر اساس چشماندازی که در سند ملی برای ایران در سال ۱۴۰۴ ترسیم شده است مشارکت حداکثری مردم از اهدافی است که در راستای آن گام برمیداریم. به همینخاطر نیز رویکرد شرکت در سال جدید تعریف مستقیم پروژهها نبود و در این کار حضور مشاوران در محل، بررسی نزدیک و مورد به مورد با تحقیقات میدانی و نیازسنجی واقعی صورت پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه نیازسنجیها پیشتر در سند توانمندسازی و با حضور استانداران، نمایندگان شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و تنی چند از مسئولان تهیه و در سطح یک شهرها و استانها تهیه و اجرا میشد، تاکید کرد: در حال حاضر و با توجه به رویکرد غیر متولیگری شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در انجام پروژهها، بودجه به صورت متعادل و با توجه به حجم عملیات، گستردگی بافت فرسوده و عرصههای سکونتگاههای غیررسمی به طرحها تخصیص پیدا میکند و در انجام آنها نیز شهرداری و نظام مدیریت شهری به عنوان راهبر قدم برمیدارد.
معاون فنی و نظارت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ادامه داد: با توجه به اینکه در بدنه دولتی امکان جذب متخصصان محدود است و از سوی دیگر متخصصان علاقه چندانی به فعالیت در سازمانهای دولتی ندارند باید از مشاوره بخشهای خصوصی در انجام پروژهها استفاده شود.