ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

با اجراي طرح توانمندسازي سکونتگاه هاي غيررسمي بيرجند 3 محله کارگران، جواديه و موسي بن جعفر(ع) با جمعيت 31 هزار و 216 نفر کنترل و مهار شده است.رئيس اداره عمران و بهسازي شهري اداره کل راه و شهرسازي خراسان جنوبي با بيان اين مطلب گفت: طرح مصوب توانمندسازي سکونتگاه هاي غيررسمي بيرجند از سال 90 با مساحت 180هکتار در سال 86 بوده و تاکنون پروژه هاي متعددي در اين 3 محله اجرا شده است. «فروزان» هدف از توانمندسازي سکونتگاههاي غيررسمي را تلاش مردم و دستگاههاي اجرايي براي کاهش احساس متفاوت ساکنان محله هاي هدف با ديگر محله هاي شهري و فراهم کردن کمبود فضاها و کاربري‌هاي عمومي با استفاده از مشارکت و کمک نهادهاي مردمي محلات دانست. وي ساخت مرکز بهداشتي و درماني محله کارگران ،دبستان ۱۰کلاسه حضرت موسي بن جعفر(ع)، تکميل سوله ورزشي حضرت موسي بن جعفر(ع) و... را از مهم ترين پروژه هاي اين محله ها عنوان کرد وافزود: در طرحي که براي توانمندسازي به تصويب رسيده است قرار نيست همه اعتبار و پروژه هاي عمراني را فقط راه و شهرسازي و عمران و بهسازي بسازد و تمام دستگاه ها با اولويت بايد پروژه هايي را در محله هاي هدف اجرا کنند. وي سکونتگاه هاي غير رسمي را طيفي از آپارتمان‌هاي پرتراکم و بدمنظره در مرکز شهر تا سکونتگاه‌هاي پراکنده غيررسمي و بدون قانون در حاشيه شهرها دانست و گفت: در بحث توانمندسازي سکونتگاه هاي غيررسمي فقط محدوده شهري تعريف شده است و در واقع روستاهايي که اطراف شهر حاشيه نشيني را پديد آورده اند در محدوده وظايف اين اداره نيست.

 معضل در اميرآباد و حاجي آباد  

وي به معضل حاشيه نشيني در حاجي آباد و اميرآباد و کمبود خدمات در اين مراکز جمعيتي اشاره و خاطرنشان کرد: پس از تصويب کميته پيش نگري، زيرمجموعه ستاد سکونتگاه هاي غير رسمي اين کميته زمينه ايجاد چنين معضلي را پي مي گيرد. به عقيده وي، اين موضوع نياز به ريشه يابي و آسيب شناسي دارد که دلايل آن مختلف  است و به بحث هاي زمين خواري، مشکلات اقتصادي و...مربوط مي شود.«فروزان» اتمام مرحله اول اجراي پروژه احيا و بهسازي محدوده تاريخي بهارستان تا چهاردرخت بيرجند را با همکاري سه جانبه شهرداري، ميراث فرهنگي و راه و شهرسازي يادآور شد و گفت: اين پروژه با 750 متر مربع بهسازي کف و جداره با هدف بازآفريني شهري انجام شده است. وي تملک و آزادسازي معبر اصلي طرح فرزان بيرجند که در محدوده بافت فرسوده است و 70 درصد اين محدوده را شرکت عمران و بهسازي شهري ايران تملک، تخريب و آزاد کرده است، يادآور شد و گفت: براي 30 درصد ديگر پيگير تامين اعتبار و توافق با مالکان به کمک شهرداري هستيم.

 حفظ هويت اجتماعي  

رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران در اين زمينه  با توجه به تصويب سند ملي راهبردي احيا، بهسازي و نوسازي و توانمندسازي بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري به «خراسان جنوبي»گفت: امروزه توجه به ابعاد اجتماعي، فرهنگي و بهداشتي يک شهر در کنار بعد کالبدي و فضايي آن به يک ضرورت اجتناب ناپذير تبديل شده است وگسترش سکونتگاه‌هاي غير رسمي و دسترسي نداشتن ساکنان اين مناطق به حداقل‌ها يا متوسط خدمات مي‌تواند مشکلات اجتماعي و حتي امنيتي براي جامعه ايجاد کند.سيد «حسن موسوي چلک» با بيان اين که در برخي از شهرها حدود يک سوم جمعيت شهر در اين مناطق زندگي مي کنند، تغيير نگاه به اين مناطق و توجه بيش از پيش به ابعاد اجتماعي آن رامورد تاکيد قرار داد. وي افزود: صداي مردم اين مناطق بايد شنيده شود به ويژه افرادي که داراي نيازهاي خاص هستند بنابراين اجراي برنامه‌هاي توسعه‌اي اجتماع محور، بهبود معيشت مردم و حل مسائل اجتماعي به موازات احيا، بهسازي و نوسازي کالبدي بايد مدنظر قرار گيرد. همچنين ضروري است هويت فرهنگي و سرمايه اجتماعي اين سکونتگاه‌ها حفظ شود و حتي ارتقا يابد که مردم احساس تعلق و همبستگي داشته باشندتا مشارکت اجتماعي مردم فراهم شود

 

 منبع : خراسان جنوبي - مورخ شنبه  1394/07/18  شماره انتشار 19090