معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی خواستار تشدید نظارتها بر روی دخل و تصرف بافتهای تاریخی به ویژه در استانهایی نظیر یزد شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر ، دکتر پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی ، در هفتمین گردهمایی معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور به میزبانی یزد اظهار داشت: بافت تاریخی و میراث فرهنگی استان یزد در جهان یک بافت منحصر به فرد است که لازم است با همت مسئولان استانی این بافت به ثبت جهانی برسد.
وی عنوان کرد: کشوری مانند امارات در زمینه میراث فرهنگی و توسعه شهر خود سرمایهگذاریهای مادی بسیاری انجام داده و امروز در کنار این سرمایهگذاری به دنبال ساختن هویت برای تاریخ خود است.
دکتر حناچی بیان کرد: از جمله این اقدامات اماراتیها «بستکه» را به عنوان یکی از شهرهای پایلوت خود در نظر گرفته اند که به آن هویت و شخصیتی بدهند که متعلق به سالیان دور باشد.
وی تصریح کرد: کشور امارات قصد دارد در کنار انجام دیگر پروژههای خود بادگیر ایران را به عنوان نماد ملی خود به دنیا معرفی کند و در این زمینه موفقیتهایی نیز داشته است و این در حالی است که در این کشور چهار یا پنج بادگیر بیشتر وجود ندارد اما برای آن ادعای زیادی دارند.
دکترحناچی عنوان کرد: یزد استانی است که به لحاظ پیوستگی بافت تاریخی در کشور و دنیا دارای ویژگیهای ممتاز و منحصر به فردی است و در هیچ کجای جهان، سازه های خشتی و گلی به این وسعت وجود ندارد.
معاون شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این بافت تاریخی باید به ثبت جهانی برسد زیرا در این صورت است که می توان از این بافت به بهترین نحو حفاظت کرد و با تشدید نظارتها بر روی دخل و تصرفها در این بافت تاریخی، عملکرد ما نیز در این حوزه بهبود خواهد یافت.
دکترحناچی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه در دولت قبل، پول فراوانی از فروش نفت به دست آمد اما به دلیل عدم مدیریت صحیح این ثروت ملی آنگونه که لازم بود در رفع مشکلات مردم هزینه نشد، تصریح کرد: باید به گونهای عمل کنیم که اگر تحریمهای ظالمانه نیز رفع شد، کشور بتواند به وضعیت پایدار خود باز گردد زیرا مشخص نیست اگر این تحریم ها برداشته شود، تا چه زمانی ایران می تواند وضعیت مناسب خود را پیدا کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه بودجه و اعتبارات دولتی محدود است، خواستار افزایش مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد در حفظ و احیای بافت تاریخی به عنوان میراث گرانبهای ایران اسلامی شد.