ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدير مسكن و ساختمان راه و شهرسازي گلستان گفت: با نوسازی بافت های فرسوده منطبق با الگوهای فرهنگي، پیشینه و اقلیم منطقه، می توان از گسترش افقی و بی رویه شهرها و حاشیه نشینی جلوگیری كرد.

به گزارش  روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان، مهندس" محمود تيموري" در همایش کنکاش در معماری ایرانی اسلامی به مناسبت بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار، افزود: با حفظ و تبدیل بافت های تاریخی به فضاهای عمومی می توان ارتباط عاطفی و هویتی بین شهروند و شهر ایجاد كرد.

به گفته وي، بافت های تاریخی و فرسوده ظرفیت بسیار خوبی در تامین نیازهای عمومی شهر و تامین مسکن با رویکرد شهروندمحوری و هویت مندی هستند.

مدير مسكن و ساختمان راه و شهرسازي گلستان تاكيد كرد: نکته حائز اهمیت در اینگونه بافت ها حفظ الگوهای معماری منطبق با فرهنگ ، پیشینه و اقلیم منطقه است.

تيموري اظهار كرد: موضوعی که جامعه شهری امروز از آن رنج می برد، نبود هویت در معماری بناهای شهری است که موجب شده شهروند هیچگونه حس تعلقی نسبت به شهر و فضاهای شهری نداشته باشد.

وي با تاکید بر هویت انسانی در معماری و شهرسازی، افزود : نقش مهندسان معمار در احیای این هویت بسیار مهم است و در واقع شهروند محوری، باید در طراحی ها لحاظ شود.

تيموري، ضمن تقدیر از نقش و جایگاه معماران اظهار داشت: شیخ بهاییعلاوه بر شخصیت والای ادبی در علوم مهندسی نیز سرآمد بوده و از معماران برجسته ای است که آثارش هنوز می تواند محلی برای آموختن علم باشد.

وي از نكات مورد توجه ديگر در مسايل شهري را كه در سال های اخیر به فراموشی سپرده شده است، بحث پدافند غیرعامل در طراحی شهر و فضاهای شهری بيان كرد و گفت كه از اين محل آسیب های زیادی به پیکره شهرها وارد شده است.

تيموري ادامه داد: با بررسی طراحی شهری برخی شهرهای تاريخي می توان دریافت که پدافند غیرعامل بعنوان یکی از شاخصه های طراحی شهری مورد توجه بوده كه در سالهای اخیر بعنوان یک ضرورت مطرح شده و باید در طراحی ها لحاظ شود.

وي معتقد است كه تمام این مسایل با تفکر خلاقانه و دست توانای معماران و مهندسان میسر خواهد شد.

در ادامه، دو تن از اساتيد مدعونيز به بیان نقش معماری تاریخی در آینده معماری ایران و تجاربی از مواجهه با چند بنای تاریخی و تمجيد از معماری بافت سنتی گرگان پرداخته و از اينكه اين بافت هنوز برای جامعه معماری و مهندسی کشور به خوبی معرفی نشده ابراز تاسف كردند.

اين همايش به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان و با همکاری انجمن صنفی مهندسان معمار استان گلستان در موسسه فرهنگي ميرداماد گرگان برگزار شد.