ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

دکتر  محمد سعید ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگاران در گچساران، با بیان اینکه بازآفرینی شهری یک سیاست کلان است، اظهار داشت: پرداختن به مسئله ساخت و سازها در بافت‌های ناکارآمد شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان این محدوده‌ها، به یک مقوله فرهنگی تبدیل شده است.

 به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، به نقل از پایگاه خبری عصر جهان، دکتر ایزدی در ادامه با بیان اینکه در گذشته به مقوله کیفیت در زمینه ساخت و ساز بناها توجه‌ کمتری می‌شد، اظهار داشت: در حال حاضر توجه به مسئله کیفیت در حوزه شهرسازی  ارتقاء یافته است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای بازآفرینی محلات در بافت‌های نا کارآمد شهری در سطح کشور گفت: اجرای سیاست بازآفرینی به منزله کیفیت‌دار شدن فضاهای شهری است.

دکتر ایزدی با اشاره به وضعیت بافت‌های ناکارآمد دوگنبدان و در اختیار گذاشتن تسهیلات برای بازسازی و نوسازی این بافت، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد یک هزار و 100 واحد پروانه تخریب واحدهای مسکونی در بافت فرسوده دوگنبدان صادر شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اعتبار تخصیص داده شده برای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده کشور اظهار داشت: در سال جاری، مبلغ یک هزار و 500 میلیارد تومان برای احیای بافت‌های فرسوده در کشور هزینه خواهد شد.

 وی با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا گفت: 680 طرح توسعه و بهسازی در 320 محله مسکونی در  بافت های فرسوده و  ناکارآمد شهری در 180 شهر کشور در حال اجراست.

وی  با اشاره به مشارکت‌های مردمی و خیرین در زمینه اجرای طرح سه گانه کالبدی  عنوان کرد: نهادهای مردمی و خیرین در زمینه بهسازی واحدهای سکونت‌گاه‌‌های غیررسمی، بافت‌های تاریخی و ناکار آمد میانی،کمک بسزایی داشته‌اند.

دکتر ایزدی در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی‌هایی که دولت در راستای بازسازی بافت فرسوده در کشور انجام می‌دهد، بیان کرد: سالانه 270 محله مسکونی‌ در محلات بافت‌های ناکارآمد شهری، بازآفرینی می‌شوندکه از این مجموع، تعداد یک هزار و 100  محله در سکونتگاه غیر رسمی، یک هزار محله در بافت ناکار آمد میانی و 600 محله در بافت تاریخی کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه 140 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: مبلغ 80 هزار میلیارد تومان برای بهبود وضعیت محدوده‌ها و محله‌های ناکارآمد شهری و رساندن آن‌ها به میانگین برخورداری نسبت به بقیه نقاط شهر مودنیاز است که این امر با همکاری وزارت راه و شهرسازی و 21 دستگاه و بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی، در حال انجام است.