
مدیرکل دبیرخانه ستاد بازآفرینی پایدار شهری از برگزاری بیست و هفتمین جلسه این ستاد در روز سه شنبه پنجم بهمن ماه در محل وزارت راه و شهرسازي خبر داد.
مهندس نریمان مصطفایی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازی شهري ايران، نخستین دستور بیست و هفتمین جلسه ستاد ملي بازآفرینی شهری پایدار را بررسی پیشنهادات و محلات هدف بازآفرینی استان ایلام اعلام نمود .
مهندس مصطفایی در این باره، اظهار داشت: عملکرد ستاد بازآفرینی استان ایلام و اقداماتی که تاکنون دستگاه های استان برای بهسازی بافت هاي واقع در محلات و محدوده های هدف انجام داده اند، و همچنين برخی پیشنهادات و انتظارات ستاد استانی به همراه برنامه هایی که نیاز به کمک ملی دارند مورد بررسی قرار می گیرد.
مدیرکل دبیرخانه ستاد بازآفرینی پایدار شهری درباره تاثیراتی که جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری در بهبود سکونتگاه های غیررسمی ایلام دارد، تاکید کرد: یکی از اهداف ستاد ملی بازآفرینی که با تاکیدات وزیر راه و شهرسازی فعال شده، پیگیری هفتگی مشکلات استان ها است. جلسات ستاد ملی بازآفرینی منجر به آشنایی تمام دستگاه ها با مشکلات و مسائل استان ها در همه بخش ها و افزايش حساسیت لازم در سطح استانی می شود.
نقش معماری راه آهن در بازآفرینی شهری
مدیرکل دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری، نقش حمل و نقل با تاکید بر راه آهن در بازآفرینی شهری را به عنوان دومین دستورجلسه آتي این ستاد عنوان کرد و توضیح داد: با توجه به تاکیدات وزیر راه و شهرسازي در خصوص یکپارچه بودن معماري حمل و نقل و مسکن با یکدیگر، این موضوع به عنوان دومین دستور جلسه توسط شرکت راه آهن در جلسه ستاد مطرح می شود.
وی گفت: در گذشته، شرکت راه آهن استان همدان طرحی را در زمینه نقش راه آهن در بازآفرینی شهری ارائه داده بود که این موضوع در جلسه ستاد به همراه دیدگاه های جهانی در حمل و نقل مطرح خواهد شد. همچنین مسائل و مشکلاتی در پایلوت جدید وجود دارد که نیازمند کمک سایر دستگاه های عضو ستاد ملی است.
مهندس مصطفايي، مهمترین دغدغه کشور در حوزه راه آهن را فاصله زیاد ایستگاه ها از مقصد دانست و در این باره، گفت: در این جلسه، مسائل، مشکلات و سیاست های کلی نقشه راه آهن در بازآفرینی شهری و همچنین موضوع پایلوت شدن چند استان در این طرح را به عنوان زیر مجموعه دومین دستورجلسه ستاد ملی بازآفرینی بررسی می کنیم.
طرح ساماندهی 4000 روستا در حاشیه شهرها
مدیرکل دبیرخانه ستاد بازآفرینی پایدار شهری درباره دستور جلسه سوم ستاد در روز سه شنبه، بیان کرد: بحث کارگروه نحوه مدیریت اسکان جمعیت و روستاهای واقع در محدوده و حریم شهرهای کشور، دستور جلسه سوم این ستاد است. این کارگروه در نظر دارد روستاهای بلاتکلیف در محدوده حریم و شهرها مدیریت و ساماندهی شوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه باید از پیشروی اسکان های غیررسمی روستاها جلوگیری شود، اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت کشور، نزدیک به چهار هزار روستای بلاتکلیف در فاصله یک تا پنج کیلومتری شهرها قرار دارند. به عنوان مثال اطراف تهران در بهارستان پروانه ساختمانی هفت طبقه صادر شده چون تکلیف این روستا معلوم نیست.
مهندس مصطفایی از جمعیت سه میلیون نفری روستای بلاتکلیف خبر داد و اضافه کرد: این به معنای اسکان غیر رسمی آینده روستاهاست که اگر ساماندهی نشود پیشروی بیشتری در محدوده شهرها خواهند داشت.
وی تاکید کرد: نحوه ساخت و ساز، اقتصاد و کالبد این روستاها باید مورد بررسی قرار گیرد. پیش از تصویب آیین نامه این طرح، چندین جلسه با سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور، معاونت توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری، سازمان ملی زمین و مسکن، سازمان برنامه و بودجه و سازمان راهداری وزارت راه و شهرسازي، برگزار شد.
مهندس مصطفايي خاطرنشان كرد: بعد از تصویب آیین نامه، این موضوع در جلسات بعدی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور توسط کارگروهی به منظور پیشگیری از گسترش غیررسمی اسکان روستاها در حاشیه شهرها، پیگیری می شود.