جلسه شورای اجتماعی کشور با حضور آقای دکتر حسن روحانی ، رئیس جمهور درروز شنبه مورخ 11/2/95 تشکیل و مباحث مختلفی در خصوص کاهش آسیب های اجتماعی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت .
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران دراین نشست آقای دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی ، گزارشی از وضعیت بافت های ناکارآمد شهری و مسائل و مشکلات این مناطق را ارائه کردند .
آقای دکتر آخوندی اظهارداشتند : در حال حاضر بیش از 30 درصد جمعیت شهری کشور بالغ بر 19 میلیون نفر در مساحتی بالغ بر 130 هزار هکتار در بیش از 2700محله زندگی می کنند که با کمبود سرانه های خدماتی و زیر ساخت های نامناسب روبرو هستند .
وزیر راه و شهر سازی درا دامه به تشریح رویکردها و سیاست های مواجهه با این معضل پرداختند و با تاکید بر سیاست "محله گرائی" بر برنامه های توانمندسازی تاکید کردند و سیاست "مشارکت محوری" را به عنوان اصلی ترین رویکرد مورد توجه قرار دادند .
آقای دکتر آخوندی دراین نشست تصریح کرد ، برنامه های دولت یازدهم برای ارتقای کیفیت زندگی دراین محدوده ها مشتمل بر ارتقاء زیر ساخت ، توسعه خدمات محله ای و نوسازی مسکن در 2700 محله شناسایی شده در 168 شهر تاریخی 495 شهر با بافت ناکارآمد و 91 شهر با سکونت های غیررسمی است .
وی افزود : دولت یازدهم تا کنون بیش از 221 پروژه اجرائی در20 شهر کشوردر 55 محله و همچنین تکمیل و اجرای بیش از 30 پروژه بهسازی محیطی و کمک به ارتقاء زیر ساخت ها و شبکه های شهری، مجموعه اقدامات گسترده ای برای کاهش مسائل بافت های ناکارآمد و ارتقاء کیفیت زندگی به اجرا برده است .
دکتر آخوندی همچنین اظهارداشتند : با توجه به ماهیت چند وجهی معضل این مناطق ، دولت یازدهم رویکرد بازآفرینی شهری را که توجه توامان به راهکارهای اقتصادی ، اجتماعی ، زیست محیطی و کالبدی- فضائی را مورد توجه قرار می دهد را محور برنامه های خود قرار داده است .
در ادامه این جلسه دکتر روحانی ریاست محترم جمهور ضمن تاکید بر اهمیت برنامه های بازآفرینی شهری نکات زیر را به عنوان محور های اصلی مورد تاکید قرار دادند :
1- برنامه های بازآفرینی شهری کار مهمی برای کشور است. بهسازی و نوسازی شهری هم چهره شهر ها را دگرگون می کند و هم اقتصاد و فعالیت ها ی شهری را ارتقاءمی دهد . نوسازی وبهسازی شهری فضای اجتماعی کشور را نیز سرزنده وامنیت را به فضاهای عمومی باز می گرداند ؛ بازآفرینی شهری باعث ارتقاء کیفیت زندگی در شهر های کشور خواهد بود .
2- محور اقدامات اجرائی باید در بخش خصوصی متمرکز و با حمایت ها و مشوق ها ی دولت همراه باشد .
3- نمونه های خوبی در کشوراجرا کنیم تا بعنوان الگو در سایر نقاط قابل تعمیم باشد .
4-ستادملی بازآفرینی شهری مسوول سیاستگزاری و هماهنگی برنامه های محلات هدف (بافت های میانی ، سکونتگاههای غیررسمی ، بافت های تاریخی ، بافت های با پیشینه روستایی و...) و شورای اجتماعی کشور موضوع کاهش آسیب های اجتماعی محدوده های مذکور را برنامه ریزی و هدایت کنند .