ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی و نائب رئیس ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در حاشیه چهل و نهمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، گفت: چهار و نیم میلیون نفر در بافت های ناکارآمد شهری، سکونتگاههای غیر رسمی و بافت فرسوده استان تهران زندگی می کنند.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 1.1 میلیون خانوار در بافت های ناکارآمد استان تهران زندگی می کنند، گفت: این آمار نشان می دهد که وسعت و حجم کار برای نوسازی و بازآفرینی این مناطق بسیار بالاست.

افزایش قیمت مسکن با تراکم فروشی

آخوندی با انتقاد از موضوع تراکم فروشی در شهر تهران، افزود: تجربه ای که در خصوص تراکم فروشی در شهر تهران بویژه در مناطق صورت گرفت، نشان داد این تراکم فروشی نه تنها به افزایش کیفیت زندگی کمکی نکرده است، بلکه باعث توسعه گسترده سوداگری شده و شاهد افزایش قیمت املاک در این شهر بودیم. همچنین زندگی را برای افراد کم بضاعت در پیرامون این شهر سخت تر کرده است.

شناسایی 63 محله در تهران برای بازآفرینی

نائب رئیس ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه سیاست اصلی وزارت راه و شهر سازی بر ارتقای کیفیت زندگی ساکنین در محلات هدف شهری متمرکز است، اظهار داشت: 63 محله هدف برای بازآفرینی در شهر تهران مطالعه و شناسایی شده است.

به گفته آخوندی، محلات مورد هدف بازآفرینی در شهر تهران از محلات پر جمعیت است و در این محلات 20 تا 50 هزار نفر زندگی می کنند.

وزیر راه و شهر سازی، بیان کرد: مفهوم محله در شهر تهران به خاطر جمعیت بالایی که در محله زندگی می کنند با سایر محلات در شهرهای دیگر متفاوت است.

وی گفت: گزارشی که از سوی برخی شهرداران پیرامون شهر تهران قرائت شد، نشان می دهد که وضعیت ما در این مناطق و بویژه در ارائه خدمات آموزشی، شهری، معابر، فضای سبز، بهداشتی، آب و فاضلاب و غیره بسیار نازل است. ستادهای بازآفرینی در این شهرستانها، قبل از اینکه به ارتقای کیفیت زندگی دراین محلات توجه داشته باشند و ساخت تک مسکن و تک واحد مسکونی در این محلات، هدف باشد؛ باید توجه به ارتقای ارائه خدمات در این مناطق صورت بگیرد.

آخوندی با بیان اینکه بازآفرینی شهر تهران منقطع از پیرامون این شهر نیست، اضافه کرد: بخشی از مسائل مربوط به بازآفرینی شهر باید در ستاد ساماندهی شهر تهران با حضور معاون اول رئیس جمهور، مورد بررسی قرار گیرد، نظیر تعیین تکلیف محدوده پیرامون شهرهای تهران که باید مشخص شود.

به گفته آخوندی، ساخت و سازها در محدوه ها و مناطقی وجود دارد که نه تنها تحت کنترل شهرداری تهران نیست بلکه تحت کنترل سایر شهرداری های استان هم قرار ندارد. به عبارت دیگر، این مناطق را می توان مناطق واسطه ای نامید که در آن ساخت و ساز غیرمجاز انجام می شود.

هیچ نقطه ای نباید خارج از مدیریت شهری قرار گیرد

وی تاکید کرد: اینکه چگونه کل مناطق استان تهران و البرز را موزاییک کنیم که هیچ نقطه ای خارج از مدیریت شهری قرار نگیرد، از جمله موضوعاتی است که باید در شورای ساماندهی شهر تهران مورد تصویب قرار گیرد.

آخوندی با بیان اینکه باید مسئله بازآفرینی در شهر تهران با موضوع حمل و نقل شهر تهران و شهرهای حومه به صورت یکپارچه مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: حدود یک میلیون و 200 هزار خودوررو روزانه از شهرهای حومه به شهر تهران در حال تردد است که این مسئله به نحوه معیشت، مکان و کیفیت زندگی  آنها برمی گردد. بنابراین، مسئله بازآفرینی شهری در اسناد بالادستی ای در خصوص موضوع حمل و نقل بسیار مهم است که خوشبختانه در دستور کار اصلی ستاد ساماندهی شهر تهران قرار گرفته است.

اختصاص 30درصد بودجه دستگاه ها به بازآفرینی

نائب رئیس ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در خصوص تعهدات دولت در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری، توضیح داد: یک بخش از تعهدات دولت در این مناطق به چگونگی طراحی مدارس، آب و فاضلاب، حمل و نقل و معابر ارتباط دارد؛ به همین دلیل، دستگاههای مختلف موظف هستند 30درصد از بودجه خود را در این مناطق هزینه کنند.

تفاهم 200 میلیارد تومانی وزارت راه و سازمان مدیریت

آخوندی با اشاره به مبادله تفاهم نامه 200 میلیارد تومانی میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص انجام پروژه های بازآفرینی در شهرهای کشور، افزود: با اختصاص این بودجه، منابع شهرداری ها و سایر دستگاهها که به بودجه 200 میلیاردی،  شاهد پیشرفت در انجام پروژه های بازآفرینی شهری خواهیم بود.

نزول کیفیت زندگی در تهران با شهر فروشی

وی گفت: آیا 10 سال شهر فروشی در تهران کمک به این شهر کرده است؟ این شهر فروشی باعث شد که کیفیت زندگی در شهر تهران سیر نزولی پیدا کند و در این میان یک عده سوداگر توانستند از طریق موافقت نامه، زمین خودشان را به چندین برابر به شهرداری تهران بفروشند و وضعیت نابهنجار امروز را ایجاد کنند.

در مرکز و پیرامون تهران، وضعیت تراکم وحشتناک است

به گفته نائب رئیس ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، در مرکز و پیرامون تهران، وضعیت تراکم وحشتناک است و در بعضی از نقاط در یک هکتار 600 تا 700 نفر زندگی می کنند. در حالیکه تراکم  آمار زندگی در یک هکتار 100 نفر است که نشان دهنده افزایش شش الی هفت برابری جمعیت در یک هکتار است.