مدیرکل امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به ناکارآمدی ساختاری درایران گفت: اولین مصوبه برنامه ششم توسعه، اقتصادی بود و از هشت بند تعریفشده در آن، حتی یکبند هم به مسائل اجتماعی نپرداخته بود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری به نقل خبرگزاری مهر ، رضا محبوبی مدیرکل امور اجتماعی وزارت کشور در جلسه هم اندیشی «حاشیهنشینی، چالش امروز، بحران فردا» که در محل خبرگزاری مهر و با حضور مرتضی طلایی نایبرئیس شورای شهر تهران، عبدالرضا مصری سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران و نریمان مصطفایی مدیر ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری برگزار شد، با اشاره به فقدان مدیریت واحد اجتماعی در کشور افزود: درهرصورت باوجود اینکه نظام برنامهریزی مشکل داشته و توزیع امکانات نامناسب بوده، اما این موضوع جزو اقتضائات توسعه محسوب میشود.
محبوبی عنوان کرد: بخشی از نابسامانیهای اجتماعی ما، هزینه سیاسی است که برای استقلال خودپرداخت میکنیم. همانطور که در جنگ، بهترین نیروهای انسانی خود را از دست میدهیم و این بخشی از هزینههای نبرد است، در حوزه استقلال نیز چنین هزینههایی وجود دارد.
وضعیت سکونتگاههای غیررسمی ایران از بسیاری کشورها حادتر نیست
وی با تأکید بر اینکه وضعیت سکونتگاههای غیررسمی ایران از بسیاری کشورها حادتر نیست، گفت: وضعیت سکونتگاههای غیرمجاز در ایران از بسیاری از مناطق حاشیهنشین در دنیا همچون آسیای جنوب شرقی یا آفریقا حادتر نیست.
محبوبی با اشاره به ناکارآمدی ساختاری در ایران گفت: اولین مصوبه برنامه ششم توسعه، اقتصادی بود و از هشت بند تعریفشده در آن، حتی یکبند هم به مسائل اجتماعی نپرداخته است.
وی افزود: ضعف نخبگان در هماهنگی با نظام برنامهریزی نیز از دیگر نارساییهای موجود است که باید توجه هر چه بیشتری به آن شود و از تئوری پردازی و نظریهپردازی صرف بپرهیزیم.
یکی از مؤلفههای ارزیابی عملکرد استاندارها موفقیت در کاهش حاشیهنشینی است
محبوبی عنوان کرد: وزارت کشور از طریق استانداریها، مسئول تحقق سیاستهای عمومی دولت اعم از فرهنگی، اجتماعی، عمرانی و...است و در این وزارتخانه دیدگاه اجتماعی نسبت به گذشته غلبه داشته و بهطور مشخص در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، مسئولیت کارگروه ارتقا فرهنگی اجتماعی و سلامت آییننامههای مرتبط به تصویب رسید.
وی افزود : تاکنون ۱۳ جلسه شورای اجتماعی کشور با موضوع سکونتگاههای غیررسمی نیز برگزارشده و ۱۱ استان در اولویت ارتقای فرهنگی اجتماعی قرارگرفتهاند که با پیگیری استاندار، برنامههای پیشبینیشده، اجرایی میشود و یکی از مؤلفههای ارزیابی عملکرد استاندارها شامل شاخصهای موفقیت آنها در کاهش بیسوادی، حاشیهنشینی و...است.