ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهر سازی خواستار همکاری شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در خصوص آماده سازی و تهیه طرح  برای اراضی سرمایه در بازآفرینی شهری شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سیدمحمد پژمان در بازدید از شرکت آزمایشگاه فنی مکانیک خاک گفت: بخشی از مناطق شهرها با ساختارها و نیازهای دوران گذشته شکل گرفته اند، اما به دلیل پیشرفت، توسعه و گسترش در شهرها، این بخش ها نتوانسته اند وضعیت خود را با دوران معاصر وفق بدهند، به همین دلیل، امروزه کارکردهای آنها دچار اختلال شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در دوران گذشته، شبکه های معابر عمدتا بدون وسایل نقلیه یا به صورت محدوده بوده است، گفت: بافت های فرسوده و ناکارآمد، با چالش های عدیده ای روبرو هستند. برای نمونه شبکه عبور و مرور در این بافت ها مناسب شرایط امروز جامعه نیست. زیرساخت های موجود هم وضعیت مشابهی با شبکه عبور دارند. علاوه بر این آیین نامه ها و قوانین موجود هم به اندازه ای الزام آور نبوده تا این بافت ها براساس استاندارهای موجود شهری شکل بگیرند.

پژمان با بیان اینکه در دوران گذشته در بافت های فرسوده زیرساختی وجود نداشته و اگر بوده متناسب با شرایط آن زمان بوده است، گفت: در شرایط فعلی اگر بخواهیم تغییر و تحولی در بافت های فرسوده و ناکارآمد ایجاد کنیم متاسفانه ظرفیت فعلی زیرساخت ها پاسخگو نیست.

معاون وزیر راه و شهر سازی گفت: خدمات روبنایی که درگذشته در این بافت ها ارائه شده هم به گونه ای نبوده که شباهتی با خدمات نقاط دیگر شهر ها داشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه بناهای بدون کیفیت در بافت های فرسوده باید نوسازی شوند، گفت: البته در این راستا باید به مقاوم سازی و مرمت تک بناهای تاریخی، توجه جدی داشته باشیم.

پژمان با بیان اینکه افراد  ساکن در سکونتگاه های غیررسمی از اقشار آسیب پذیر به شمار می آیند، گفت: سکونتگاه های غیررسمی به محدوده هایی گفته می شود که خارج از محدوده های برنامه ریزی شهری قرار دارند و این مناطق فاقد طرح های جامع  و تفصیلی هستند.

 معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: هرچند در پیدایش حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی نهادهای دولتی و شهرداری ها مقاومت و برخورد داشته اند، اما متاسفانه این مناطق در کشور در کنار شهرها ایجاد شده اند.

 پژمان روستاهای متصل به شهرها را از جمله اقدامات بعدی دولت در بازآفرینی خواند و گفت: در سطح کشور بالغ بر ۱۴۰هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهری شناسایی شده است.

معاون وزیر راه و شهر سازی افزود:20میلیون نفر از مردم کشور در این مناطق زندگی می‌کنند که نیاز است ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد نوسازی و بازسازی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با طرح این پرسش که باید در ابتدا ارزیابی کنیم که نوسازی در بافت های فرسوده آیا به صرفه هست یا خیر، گفت: باید بررسی و ارزیابی کنیم که آیا با جریان نوسازی و بازآفرینی، زندگی و فعالیت های اقتصادی به این مناطق برمی گردد یا خیر، زیرا اکثر این مناطق به شکل فعلی شایستگی سکونت و انجام فعالیت اقتصادی دیگر را ندارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی  با اشاره به اینکه زمان تهیه طرح های جامع و تفصیلی حتما باید ملاحظات ژئوتکنیک در نظر گرفته شود، اظهارداشت: مطالعات ژئو تکنیک، از قبیل جنس خاک، وضعیت تعیین گسل ها، میزان مقاوت و ... این امکان را به مهندسان مشاور می دهد تا اختیارات بارگذاری در بازآفرینی این مناطق را بدست بیاورند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه براساس طرح های جامع و تفصیلی گذشته قادر به نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد نیستیم و مجددا باید طرح های تفصیلی ویژه برای این بافت های تهیه کنیم، گفت: برای تحقق بازآفرینی بافت های فرسوده و ناکارآمد به همکاری شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک نیاز است، گفت: با حمایت و پشتیبانی دولت و با مشارکت مردم و بخش خصوصی، بناها و محل سکونت مردم نوسازی و بازآفرینی می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سرانه های خدماتی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی از قبیل مدرسه، درمانگاه، کتابخانه و ... به عنوان تکالیف دولت و با منابع و اعتبارات دولتی باید ساخته شود و نیازمند همکاری با شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک هستیم، گفت: در حال حاضر 2300 پروژه بازآفرینی در سراسر کشور تعریف شده است.

 پژمان با بیان اینکه شرکت بازآفرینی شهری ایران در بازآفرینی نقش ستادی دارد، گفت: بدنه اجرایی در بازآفرینی شهری بر عهده ادارات کل راه و شهرسازی در سراسر کشور است.

معاون وزیر راه و شهر سازی در ادامه خواستار همکاری شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در خصوص آماده سازی و تهیه طرح  برای اراضی سرمایه در بازآفرینی شهری شد و در ادامه گفت: کنترل و نظارت آزمایشگاهی باید در همه مراحل اجرای بازآفرینی بافت های فرسوده و ناکارآمد به طور مستمر انجام شود تا پایداری و مقاومت واحدهای مسکونی و بناها را به حداکثر ممکن  و خسارت های احتمالی را به حداقل برساند.

پژمان گفت: در بخش طراحی پروژه های بازآفرینی باید اطلاعات اولیه، دقیق و درست باشد.

 او افزود: در زمان اجرا نیز، باید مواد و مصالح و بکارگیری آنها با نظارت و کنترل دقیق صورت بگیرد.

پژمان با یادآوری اینکه اگر کنترل و نظارت نباشد یک طراحی خوب شهری به نتیجه نمی رسد،گفت: بنابراین نظارت و کنترل حذف شدنی نیست.

او گفت: امروزه همه سرمایه و منابع کشور به دست ما، تبدیل به بنا می شود، این نشان می دهد چنانچه اگر ما از منابع و سرمایه ها به درستی استفاده کرده باشیم، عمر بنا مفید خواهد بود و در نتیجه کارکرد خوبی خواهد داشت ولی غفلت و کوتاهی در این باره باعث خسارت و از بین رفتن سرمایه های کشور و عمر کوتاه بناها می شود.

معاون وزیر راه و شهر سازی با بیان اینکه بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری دارای ساکنانی است که باید دولت ازآنها حمایت کند، گفت: لازم است بسته ای برای موارد فنی و آزمایشگاهی با نرخ ترجیهی تهیه شود تا ساکنان بافت ها تحت حمایت بیشتری قرار گیرند.

پژمان در پایان سخنان خود با بیان اینکه در بخش های فنی و آزمایشگاهی  نباید شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک را رقیب بخش خصوصی کنیم، اظهارداشت: باید شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک از یک سو به سمت استاندارسازی و از سوی دیگر به سمت استفاده از تکنولوژی و فناوری های نوین گام بردارد.