ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

با توجه به اهمیت موضوع باز آفرینی شهری و در اجرای مصوبات ستاد باز آفرینی شهری استان مبنی بر تشکیل جلسات ستادهای شهرستانی، جلسه آموزشی ویژه فرمانداران وشهرداران مراکز شهرستان های استان قزوین با میزبانی اداره کل راه و شهرسازی و با حضور معاون عمرانی استاندار و تعدادی از مدیران و مسیولین وزارت راه و شهرسازی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از روابط عمومی  اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، در این جلسه منوچهر حبیبی معاون عمرانی استاندار با اشاره ضرورت توجه به بافتهای تاریخی جهت توسعه اقتصادی و گردشگری استان بیان داشت:احیا و بازسازی بافت های ناکارآمد شهری باعث رونق کسب وکار و توسعه گردشگری و امیدواری مردم می شود. و تاثیر زیادی در ارتقای سطح فرهنگی و اقتصادی شهر به جا خواهد گذاشت.

وی افزود: با فعال کردن ستادهای بازآفرینی شهرستانی و جلب مشارکت های مردمی می توان با اقدامات کم هزینه و سریع الاجرا به حل معضلاتی از قبیل بیکاری، کمبود زیرساخت های شهری و بی مهری به بافت های با ارزش تاریخی در سطح شهرستان های استان قزوین کمک کرد.

حامد مانی فر مدیر کل راه و شهرسازی نیز با اشاره به اقدامات مثبت و موثر اداره کل در ساماندهی بافت های ناکارآمد شهری در برخی نقاط استان مانند بیدستان گفت: حاشیه نشینی و سکونت گاه های غیر رسمی به صورتی که در برخی از استان های دیگر کشور میبینیم، در استان قزوین وجود ندارد و استان قزوین در ساماندهی سکونت گاه های غیر رسمی بسیار موفق بوده است.

وی در خصوص ستادهای بازآفرینی شهرستانی نیز گفت: هدف از تشکیل ستادهای باز آفرینی شهری ارتقای سطح مشارکت شهروندان در تصمیم گیری و اجرای امور شهرهای خود می باشد.

مدیر کل راه و شهرسازی در نظر گرفتن محرک هایی برای جلب مشارکت شهروندان در آغاز کار ستادهای بازآفرینی را مهم دانست و گفت: آموزش ها باید علاوه بر سطح دست اندرکاران و مدیران در سطح مردم و شهروندان هم انجام گردد و مشکلات محلات شناسایی و به شهروندان آموزش داده شود.

مهندس مانی فر در پایان اظهارات خود خواهان تشکیل ستادهای بازآفرینی متناظر در دستگاه های اجرایی شد و گفت: شایسته است در تمامی ادارات دست اندرکار واحد کوچکی حتی در حد یک نفر تحت عنوان بازآفرینی تشکیل شود و پیگیر اجرایی شدن مصوبات ستاد در دستگاه اجرایی خود باشد.

در این جلسه خانم دکتر عرفانیان مدیر کل دفتر مطالعات کاربردی وامور ترویجی با تشریح  کلی سند ملی راهبردی احیاء بهسازی ونوسازی وتوانمند سازی بافتهای فرسوده وناکارآمد شهری گفت: چهارچوب بازآفرینی شهری پایدار در ایران، کاهش فقر، ارتقای هویت و منزلت محلات، ارتقای حکمروایی محلی و افزایش تاب آوری شهری در برابر بحران ها می باشد.

همچنین مهندس استادی معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایداربا ارایه توضیحاتی پیرامون  فرآیند تشکیل جلسات ستاد های استانی وشهرستانی اظهار داشت: وظیفه اصلی ستادهای شهرستانی هماهنگ سازی اقدامات و برنامه های دستگاه های اجرایی مختلف در حوزه بازآفرینی شهری می باشد.

وی افزود: تفاوت عمده ستاد های شهرستان با ستاد استان حضور مستقیم مردم و شهروندان در ستادهای شهرستان است و مطابق آیین نامه این ستادها 5 تا 7 نفر از مردم شهر در سطح محلات به عنوان معتمدین و ساکنان فعال محلات شناسایی شده و در ستادها حاضر میشوند.

رافع ناصری فر رئیس اداره عمران وبهسازی شهری این اداره کل نیز با ارایه توضیحاتی در خصوص ستادهای بازآفرینی شهری گفت: فرمانداران وشهرداران شهرهای مراکز شهرستان به ترتیب به عنوان روسا ودبیران ستادهای بازآفرینی شهرستان مسئول پیگیری وتشکیل این جلسات در سطح شهرستانها میباشند.