ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از دبیرخانه ستاد باز آفرینی فضاهای شهری کاشمر ،مجید روستا عصر سه شنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری کاشمر که فرماندار و شهردار شهرستان، علوی مقدم مدیر کل محترم دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی، رحمانی پور ریاست اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، نریمان مصطفایی مدیر کل ستاد بازآفرینی شهری کشور و اعضا ء ستاد باز آفرینی شهرستان کاشمر حضور داشتند، افزود: پارسال ردیفهای اعتباری بسیار خوبی شامل پنج هزار و800 میلیارد ریال برای تحقق اهداف و برنامه بازآفرینی شهری اختصاص یافت و تاکنون برای سکونتگاههای غیررسمی و 40 محله در حوزه بافتهای تاریخی فرسوده شهری اقدامات اجرایی ارزشمندی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در چارچوب برنامه های بازآفرینی شهری به منظور ارتقا کیفی زندگی مردم، احیا هویت و مقاوم سازی بافتها در خراسان رضوی با برگزاری نشستهای ستاد بازآفرینی به ظرفیتهای شهر کاشمر همچون آرامگاه شهید مدرس، کاروان سرای امین التجار، مدرسه تاریخی حاج سلطان و خانه آیت الله مدرس جزو اولویتها قرار گرفته اند.

عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران محله حسین آباد شهر کاشمر را به عنوان پایلوت فعالیتهای عمرانی، آموزشی و فرهنگی ذکر و بیان کرد: این منطقه جزو سکونتگاههای غیررسمی است که با ارتباط سه جانبه بین شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و حوزه معاونت امور شهری و روستایی استانداری خراسان رضوی اقدامات لازم برای آن انجام می شود.

روستا با بیان اینکه کاشمر با وجود آن که ظرفیت و پتانسیل بالایی در بحث بازآفرینی در اختیار دارد اما هنوز آن طور که باید و شاید از این ظرفیت ها استفاده نشده است. گفت : از آن جا که فرآیند بازآفرینی یک فرآیند اجتماعی فرهنگی محسوب می شود، لازم است مردم و دستگاه های خارج از مجموعه دولت در مسیر این فرآیند شرکت داشته و باعث تسهیل روند اجرایی بازآفرینی و بازسازی فضاهای غیر رسمی و بافت فرسوده شهری شوند.

نریمان مصطفایی مدیر کل ستاد بازآفرینی شهری کشور نیز در این نشست ، یکی از شروط تحقق اهداف ستاد بازآفرینی کشور را تشکیل شبکه های همکاری جهت حل مشکلات مربوط به این حوزه دانست و گفت: به عنوان مثال جلسه امروز، فرصت خوبی جهت ارائه راهکارهای مناسب جهت بازآفرینی و بازسازی فضاهای غیر رسمی و بافت فرسوده شهری می باشد. در واقع ما در بازآفرینی به دنبال ارتقای کیفیت زندگی هستیم.

مدیرکل ستاد بازآفرینی شهری کشور تشکیل شبکه های همکاری را در محلات ضروری توصیف و بیان کرد: در سطح ملی ستادی به این منظور شکل گرفته و تاکنون 32 نشست جلسه برگزار کرده است.

مصطفایی افزود: شبکه های همکاری محلات در سطح استان و شهرستانها نیز شکل گرفته و در ادامه باید در سطح محلات نیز تشکیل شوند.

وی گفت: همچنین به دنبال تهیه شبکه یکپارچه بازآفرینی شهری هستیم که برای حومه سکونتگاههای غیررسمی، بافتهای نابسامان فرسوده، بافتهای تاریخی، بافتهای با پیشینه روستایی و بافتهای ناکارآمد تشکیل می شود.

وی ضمن اشاره به این که در مسیر بازآفرینی شهری، نگاه پروژه محور، نگاه کارآمدی نمی باشد، اظهار داشت: لازم است در راستای بازآفرینی، بازسازی و بهسازی، نگاه فرآیند محور داشت و تلاش کرد تا توسعه در تمام جوانب اتفاق بیفتد. در این فرآیند بازآفرینی، شوراهای شهر و شهرداری ها نیز نقش مهمی را می توانند ایفا نمایند.

مصطفایی امامزاده ها و بقاع متبرکه را یکی از محرک های بازآفرینی عنوان کرد و گفت: توجه به امامزاده ها در فرآیند بازآفرینی شهری، علاوه بر تسریع روند کار، با تقویت بخش گردشگری موجب ایجاد اشتغال و درآمدزایی می شود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست حرکت به سمت توسعه شهری پایدار را در گرو استفاده از ظرفیت تمام دستگاه ها و نهاد ها دانست و متذکر شد: لازم است بخش خصوصی پای کار بیاید و با مشارکت خود، روند فرآیند بازآفرینی را تسریع بخشد؛ چرا که طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب که می فرمایند کار مردم را باید به مردم سپرد، بخش خصوصی می تواند با شرکت کارآمد در این فرآیند، نقشی بی بدیل را ایفا کند.

 سیدمجتبی علوی مقدم شکل گیری مدیریت واحد شهری را بیسار مهم توصیف و بیان کرد: شهرداریها مکلف به تهیه برنامه‌های راهبردی شهر و شهرداری در قالب برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت شده‌اند و اقداماتی که انجام می‌شوند باید راهگشا بوده تا راهبردهای اساسی 20 سال آینده مدیریت شهری را رقم بزنند.

سیدمجتبی علوی مقدم افزود: بازآفرینی و توجه به موضوعات بافتهای فرسوده و توانمندسازی از عهده یک دستگاه یا نهاد به تنهایی برنمی آید.

وی با بیان این که باید از حداقل امکانات، حداکثر بهره برداری را داشت، گفت: در مسیر فرآیند بازآفرینی، استفاده از ظرفیت های موفق ملی و استانی حائز اهمیت است و برای پرهیز از آزمایش مجدد برخی راهکارها، لازم است از توان بخش هایی که در این موضوع موفق بوده اند استفاده کنیم.

علوی مقدم ابراز امیدواری کرد شهر کاشمر می تواند به کمک مسئولین و استفاده از حداکثر توان بخش خصوصی، در حوزه عمران و آبادانی به پیشرفت های زیادی دست یابد

فرهادی فرماندار کاشمر ورئیس ستاد بازآفرینی شهرستان نیز در این نشست ضمن اشاره به این که دولت تدبیر و امید نگاه سیاسی خاصی به مناطق شهری دارد، اظهار داشت: لازم است غبار محرومیت از چهره روستاها و شهرها پاک شده و فقر زدایی از مناطق مختلف در دستور کار قرار گیرد. خوشبختانه دولت دکتر روحانی نگاه ‌ویژه ای به جامعه شهری داشته و دارد و باید تمام ارگان ها تلاش کنند تا با اجرایی کردن برنامه های عمرانی، شهر کاشمر چهره شاداب و با نشاطی پیدا کند.

فرماندار کاشمر ارتقا جامعه شهری را نیازمند خدمات علمی و کارشناسی شده ذکر و بیان کرد: باید با کار علمی و تخصیص بودجه‌های مناسب جلوه شهرهای کشور به روز شود.

فرهادی افزود: دولت نگاه خاص به مناطق شهری دارد. سکونتگاههای اصلی طبقات متوسط و فرهنگدوست جامعه در شهرها است به همین خاطر همانگونه که در تلاش هستیم تا چهره غبار را از مناطق روستائیان محروم دور کنیم باید به همت مسئولان چهره شهرها نیز فراموش نشود.

وی ابراز امیدواری کرد تا با برگزاری این گونه جلسات و داشتن نگاهی فرهنگی عمرانی به کاشمر، بتوان بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی را ترمیم کرد که این مهم به کمک ستاد بازآفرینی کشور، نماینده منطقه ترشیز و مردم شهرستان محقق می شود.

کاشمر در فاصله 228 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد