ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

به گزارش دفتر روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از دفتر دبیر خانه ستاد ملی باز آفرینی شهری پایدار دراین نشست مدیران و کارشناسانی از فرمانداری ها، شهرداری ها و اعضای شوراهای اسلامی شهری از شهرستان های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه گنج، رودبارجنوبی و فاریاب و همچنین مدیران و کارشناسانی از اداره راه و شهرسازی، دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت توزیع برق، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری از شهرستان جیرفت حضور داشتند و در آن سیاست ها و راه حل های بازآفرینی شهری به بحث و بررسی و تبادل نظر گذاشته شد.

در ابتدای جلسه خانم مهندس اماندادی سرپرست اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی جنوب استان کرمان ضمن خوش آمد گویی به حضار و نیز بیان هدف برگزاری کارگاه، به معرفی محدوده بافت های هدف بازآفرینی در منطقه جنوب کرمان پرداختند.

در نشست اول جناب آقای مهندس استادی معاون دفتر دبیر خانه ستاد ملی باز آفرینی شهری پایدار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران مستندات قانونی و ترتیبات نهادی بازآفرینی را ارائه نمودند.

ایشان در این نشست روندها و مستندات قانونی بازآفرینی از جمله ضرورت تهیه سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری و نیز تجارب موجود در کشور را ارائه نمودند. در ادامه نیز به ارائه ترتیبات نهادی بازآفرینی مانند ستاد های بازآفرینی شهری به عنوان هماهنگ کننده اقدامات مشترک بین بخشی و جایگاه دستگاههای دولتی، شهرداریها و تشکل های محلی و مردمی در این ساختار و همچنین نمونه ای از اقدامات انجام شده در خانه های محله در محلات هدف شهر شیراز پرداختند.

در نشست دوم جناب آقای مهندس نوذری راهبر استان و کارشناس دفتر دبیر خانه ستاد ملی باز آفرینی شهری پایدار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران ضمن اشاره به روند شکل گیری بافت های ناکارآمد در ایران در قبل و بعد از انقلاب و اشاره به نمونه هایی همچون تهران، مشهد و بندرعباس به بررسی سیاست ها و برنامه های تأمین مسکن کم درآمد ها و نیز رویکردها، سیاست ها و راه حل های مواجهه با محدوده های فقیر نشین شهری در کشور از جمله در برنامه های توسعه و نیز در برنامه های تأمین مسکن پرداختند. در ادامه فرایند بازآفرینی محله مبنا از جمله نهاد سازی، ارتقای ظرفیت و اقدامات توأمان بازآفرینی از سوی ایشان تشریح گردید و در نهایت جایگاه اقدامات شهرهای منطقه جنوب کرمان با تفکیک میزان اقدامات انجام شده و اقدامات مورد نیاز در این فرایند و نیز تهیه برنامه عملیاتی بازآفرینی در محلات هدف به عنوان مکمل فرایند مذکور را به بحث گذاشتند.  

در نهایت کارگاه با پرسش و پاسخ حضار به پایان رسید.