عضو هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران گفت: هم اکنون ۲۵ هزار هکتار به عنوان بافت های تاریخی در شهر های مختلف کشور وجود دارد که نیازمند برنامه بهسازی و نوسازی شهری هستند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومي اداره كل راه و شهرسازي كهگيلويه وبويراحمد، مهندس مجید روستا ضمن اعلام این خبر در کهگیلویه و بویر احمد گفت: ۱۳۰هزار هکتار از وسعت شهر های کشور نیازمند طرح های بهسازی و نوسازی است.
وی افزود : ۵۴ هزار هکتار از بافت های فرسوده کشور سکونت گاه های غیررسمی و ۲۵ هزار هکتار بافت تاریخی است.
مهندس روستا گفت: بافت های تاریخی، سکونتگاه های غیررسمی، بافت های فرسوده، روستا های حاشیه شهر ها و مناطق ناشی از رشد شهرنشینی از عمده بافت های هدف ما در نوسازی و بهسازی مناطق شهری به شمار می آیند.
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه سالانه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور نوسازی خواهد شد، گفت: تاکنون ۵۹ هزار واحد مسکونی شهری برای دریافت تسهیلات نوسازی و بهسازی به بانک های عامل کشور معرفی شده اند.
مهندس روستا با بیان این که براساس قانون، سالانه ۱۰ درصد از واحد های مسکونی بافت فرسوده بازسازی می شود،افزود: مهم ترین هدف در نوسازی بافت فرسوده شهری مقاوم سازی، ایجاد امنیت، رفاه و آسایش بیشتر برای ساکنان این مناطق مسکونی غیر استاندارد است.
عضو هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: تصویب سند ملی بهسازی و باز آفرینی مناطق نابسامان شهری در شهریور سال گذشته توانست نقش مهم و تأثیر گذاری در بهسازی بافت فرسوده، سکونتگاه های غیر رسمی و بافت تاریخی داشته باشد.
وی هدف از تصویب سند ملی و باز آفرینی شهری را ایجاد وحدت رویه بین دستگاه های مدیریت شهری در سطح ملی و محلی برای مدیریت این بافت دانست و افزود:در کنار بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده،موضوعاتی چون آموزش، امنیت، بهداشت، اشتغال، نهاد سازی و شبکه سازی با محوریت مشارکت فراگیر ساکنان و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های نهاد ها و بخش خصوصی نیز مدنظر است،که به باید به آنها توجه شود