به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در همایش سیاستها و ضوابط تشویقی متضمن نوسازی محلهای در بافت فرسوده و حلقههای میانی " ویژه شهرداران استان مازندران با اشاره به اینکه شهرداران و فرمانداران نقش محوری در حوزه بازآفرینی شهری دارند، اظهارکرد: شهرداریها به عنوان شرکای راهبردی در حوزه بازآفرینی شهری به شمار میآیند.
آئینی ضمن تقدیر از 385 شهرداری سراسر کشور که آمار پروانههای ساختمانی در محلات بازآفرینی شهری را در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری بارگذاری میکنند، بیان داشت: بند " ب" تبصره 11 قانون بودجه 1402 ظرفیت بسیار خوبی برای تکمیل پروژههای نیمه تمام در سکونتگاههای غیررسمی ایجاد کرده است که انتظار میرود در این رابطه، استانها نهایت استفاده را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی تکلیف ما در سکونتگاههای غیررسمی روشن کرده است. عنوان کرد: براساس این سند اگر امکان ادامه زندگی برای ساکنین در این مناطق وجود نداشته باشد باید آنان جابجا و به مکان دیگر منتقل شوند و اگر امکان ادامه زیست انسانی مهیا باشد باید این مناطق ساماندهی و بهسازی شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بناها و مساکن در سکونتگاههای غیررسمی باید سنددار شوند، گفت: با سنددار شدن مساکن و بناهای ناپایدار در سکونتگاههای غیررسمی در راستای مقاومسازی و نوسازی مسکن، فرآیند صدور پروانه ساختمانی و اعطای تسهیلات نوسازی برای آنان تسریع میشود.
آئینی با یادآوری اینکه رسیدن به استاندارد متوسط پایداری بناهای محلات فرسوده هر شهر متناسب با سایر محلات توسعه یافته همان شهر از راهبردهای اصلی در حوزه بازآفرینی شهری به شمارمیرود، گفت: تدوین ضوابط و مقرارت ساخت نماهای ساختمانی با هویت ایرانی – اسلامی در محدوده و محلات هدف بافتهای فرسوده در دستور کار شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار گرفته است که انتظار میرود معاونتهای معماری و شهرسازی شهرداریها در این باره یاریگر ما باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه اجرای بسته 19 بندی تشویقی نوسازی در بافتهای فرسوده برای شهرداریهای سراسر کشور لازمالاجرا میباشد، گفت: این اختیار به شهرداریهای سراسر کشور داده شده که متناسب با شهر خودشان بسته تشویقی تدوین و در کمیسیون ماده 5 استان به تصویب برسانند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۹ شهر بسته تشویقی نوسازی خاص خود را تدوین و به کمیسیون های ماده ۵ استانها ارسال کرده اند.گفت: نوسازی و بازآفرینی شهری در وهله اول باعث نجات انسانها در این مناطق میشود و از طرف دیگر به عنوان ظرفیت جدید تولید مسکن مورد توجه مدیران این حوزه است.