تفاهم نامه همکاری مشترک میان شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، استانداری لرستان و نهاد توسعه گر «شرکت توسعه متوازن مسکن ایرانیان» ،برای نوسازی بناها ، بازآفرینی و ارتقای کیفیت زندگی در این محدوده ها بافت های شهری در محدوده های هدف و برنامه های بهسازی و نوسازی استان لرستان امضاء و مبادله شد.
به گزارش خبرنگار شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی ایران ، این تفاهم نامه صبح امروز با حضور محمدسعید ایزدی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، هوشنگ بازوند، استاندار لرستان، اعضای هیت مدیره شرکت مادر و محمد خوشرو مدیرعامل شرکت توسعه متوازن مسکن ایرانیان و همچنین « برزو بردی نشین » رئیس اداره عمران و بهسازی شهری ایران ،درمحل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران مبادله شد.
محمدسعید ایزدی مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری گفت: این تفاهم نامه با هدف بازآفرینی، ترویج، آموزش و به کارگیری الگوهای عملیاتی «توسعه گر» در نوسازی بافت های فرسوده ناپایدار و ناکارآمد شهری و نیز بهره گیری از ظرفیت های سه طرف تفاهمنامه و برای عملیاتی شدن این الگو در بافت های ناکارآمد شهری در استان لرستان به امضاء رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در این تفاهمنامه برنامه علمیاتی محور قراردادن بخش خصوصی، حمایت از سرمایه های خرد، تامین مالی ،مورد حمایت قرار گرفتن سیستم بانکی برای مشارکت اهالی و ساکنان بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری می باشد.
ایزدی با اشاره به انعقاد اولین تفاهمنامه برای احیای بافتهای فرسوده و ناکارآمد استان لرستان ادامه داد: این استان با توجه به محروم بودن، در صورت موفقیت میتواند الگوی مناسبی برای سایر استانها باشد ضمن اینکه الگوی مشارکت بخش خصوصی با اهالی محله، به توانمندی اقتصادی مردم این استان کمک خواهد کرد؛ همچنین این استان در بخش مسکن، اشتغالزایی بالایی داشته و تامین مسکن گروههای کم درآمد در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به مفاد این تفاهمنامه گفت: شرکت توسعه متوازن مسکن ایران در نقش توسعهگر، سه فعالیت عمده داشته است ، در مرحله اول این نهاد با مذاکره و گفتگو با اهالی محلات هدف شهر بروجرد، برای مشارکت در طرح اقدام نموده. در مرحله بعد این شرکت به پیگیری تأمین منابع مالی اجرای طرح از طرق مختلف مانند کمکهای دولتی، آوردههای مردمی و تسهیلات بانکی پرداخته است و در نهایت اجرا و عملیاتی کردن ساخت و ساز را در دستور کار دارد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به اقداماتی که استانداری لرستان باید براساس این تفاهم نامه انجام دهد اشاره و اظهار داشت: بر این اساس استانداری لرستان باید در تدوین طرح ها و برنامه کاری «توسعه گر» به منظور نوسازی و بازآفرینی بافت های هدف در استان، و اقدام برای طی مراحل تصویب آن ها در مراجع ذی ربط ملی و استانی اقدام کرده و همچنین در تصویب طرح عملیاتی توسعه گر برای نوسازی گسترده بافت های شهری استان در ستاد باز آفرینی شهری و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به عنوان یک فاز پروژه های اقتصاد مقاوتی ایفای نقش کرده و نیز در تسهیل و تسریع فرایندها و کارهای اجرایی «توسعه گر » از طریق هماهنگی با نها دهای ذیر ربط ملی و استانی همکاری کند.
وی اضافه کرد: استانداری لرستان باید نماینده ویژه خود را در امور مربوطه تعیین کرده، برنامه ریزی برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای تامین خدمات عمومی و سرانه های شهری در محدوده های عملیاتی مورد توافق را تامین کرده و زمینه های همکاری و هماهنگی با مدیریت ستاد مرکزی دست کم دو بانک به منظور عاملیت «نظام تامین مالی شمس ایرانیان» در استان برای پیشبرد توافقات را به انجام برساند.
ایزدی با بیان اینکه این طرح در استان لرستان و به صورت پایلوت در شهر بروجرد انجام خواهد شد گفت: تمام تلاش ما در این تفاهم نامه برای ارتقای کیفیت زندگی در شهر است و این طرح را در قالب سیاست بازآفرینی شهری در کل کشور دنبال می کنیم
هوشنگ بازوند استاندار لرستان ،نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه استان لرستان دارای 280 هکتار بافت فرسوده است گفت: با توجه به اینکه در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال قرار داریم و این تفاهم نامه هم در این راستا مبادله شده است ، راه کارآمدی در بافت های فرسوده مشارکت مالکین این بافت ها در بهسازی و نوسازی است به گونه ای که از تهدید بافت های فرسوده باید به عنوان یک فرصت بهره برد و ناکارآمدی بافت های فرسوده را بسامان نمود.
بازوند با اشاره به اینکه تا کنون در بازسازی و بهسازی بافت های فرسوده موفق نبوده ایم و از برنامه عقب هستیم اظهار داشت: مسکن مهر میتوانست در بافتهای فرسوده اجرا شود ولی با اجرای این طرح در خارج از شهرها، عملاً فرصت احیای بافتهای فرسوده شهری از بین رفت.
استاندار لرستان با بیان اینکه برای نخستین بار است که این تفاهمنامه سهجانبه میان استانداری، وزارت راه و شهرسازی و بخش خصوصی کشور و استان لرستان انجام میشود، افزود: در صورت موفقیت این طرح، استان لرستان میتواند به عنوان الگویی در حوزه احیای بافتهای فرسوده برای سایر شهرها و استانها باشد.