ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

تفاهم‌نامه همکاری مشترک  در زمینه پیش‌بینی و پیشگیری، آمادگی و مقابله، بازسازی و بازتوانی برای مدیریت بحران و کاهش آسیب‌های ناشی از مخاطرات طبیعی از قبیل زلزله، سیل و  ... در بافت‌های ناکارآمد شهری، صبح سه‌شنبه بین شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و سازمان مدیریت بحران کشور امضاء شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهر ایران، اين تفاهم‌نامه به منظور اجرایی کردن مفاد سیاست‌های کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری و در راستای اجرایی كردن قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور بین دكتر «محمدسعید ایزدی» معاون وزیر راه و شهرسازی و مهندس  «اسماعیل نجار» رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در محل وزارت راه و شهرسازی مبادله شد.

چارچوب اسناد برای کاهش خطر پذیری  2030- 2015، ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، سند مالی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری از ديگر اسنادي هستند كه اين تفاهم‌نامه در راستاي آنها منعقد شده است.   

ایجادزمینه  همکاری‌های مشترک دراجرای  برنامه‌های بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و  ناکارآمد  و توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی شهرهای کشور، مهمترين هدف اين تفاهم‌نامه است.

جايگاه «ايمني» در سیاست بازآفرینی شهری

دكتر «محمدسعيد ايزدي» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در ابتدای جلسه عقد تفاهم‌نامه، با انتقاد از مغفول ماندن  بحث ایمنی و کیفیت  در کشور، اظهارداشت : بابهره گیری از  سیاست بازآفرینی شهری،  به دنبال راه حل هایی  برای افزایش ایمنی در کشور هستیم.

وي پرداخته شدن به ابعاد مختلف ایمنی و  امنیت در کشور را مستلزم عزم ملی میان‌سازمانی دانست و افزود: لازم است تلاش‌های بیشتری برای ایمن‌سازی و تاب‌آوری در مقیاس شهر انجام شود.

حل مشکلات شهری در گروي همکاری كليه دستگاه‌ها

 دکتر ایزدی امکان  حل مشکلات شهری را در سايه همکاری كليه دستگاه‌های ذیربط  دانست و خاطرنشان نمود : در اين راستا، تشكيل ستاد ملي بازآفريني شهري با حضور نمایندگان 20 دستگاه در سال 93 توسط دولت مصوب شد تا اين ستاد به مشکلاتی که شهرها با آن مواجه هستند، رسیدگی کند.

وی با اشاره به نسبت «امنيت» و «بحران» در عرصه اجتماعي، افزود : نقاط فرسوده شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی، آسیب‌پذیرترین نقاط شهری هستند که شرایطي مانند ساختار ناپایدار و قرارگیری در مناطق پرخطر موجب شده که در معرض تهديد آسیب‌هایی قرار گيرند. همين شرایط، توجه ویژه برای رفع این آسیب‌ها و بحران  در کشور را ضروري مي‌كند.

اهداف گام جديد براي مديريت بحران در كشور

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران  در ادامه و در تشريح اهداف تفاهم‌نامه همکاری بین شركت مادر تخصصی عمران و بهسازی  شهری ايران و سازمان مدیریت بحران کشور، اذعان داشت : هدف این تفاهم‌نامه، بهسازی و نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری و مقاوم‌سازی ساختمان‌های مسکونی در برابر خطرات طبیعی به‌ویژه خطر زمین‌لرزه در شهرهای کشور و پیشگیری از آسیب‌های ناشی از اين خطرات و همچنین ایمنی و مدیریت بحران، بهره‌گیری از توانمندی‌های اجرایی، مدیریتی، حمایتی و ... طرفین جهت اجرایی کردن سیاست‌ها و برنامه‌های کلی بازآفرینی در شهرهای کشور است.

 دکتر ایزدی درباره نحوه اجراي این تفاهم‌نامه در سطح ملی، اظهار داشت: به منظور برنامه‌ریزی‌های کلان و هماهنگی‌های لازم در سطح ملی، جلسات مستمری بين «معاونت پیش‌بینی و پیشگیری، بازسازی و بازتوانی و آمادگی و مقابله» به نمایندگی از سازمان مدیریت بحران کشور و «هیئت مدیره شرکت، معاون فنی و نظارت، معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری و دفتر ستاد ملی باز آفرینی شهری» به نمایندگی از شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ايران تشکیل می‌شود تا راهکارهای اجرایی را تعیین و اقدامات لازم را سامان دهند.

وي افزود: در سطح استانی نیز معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری‌ها، مدیرکل مدیریت بحران استانداری‌ها و مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها، مأموريت عملیاتی شدن و اجرای تفاهم‌نامه را برعهده دارند و گزارش پیشرفت اقدامات انجام شده را هر شش ماه یک‌بار به ستاد ملی ارائه خواهند کرد.

رئیس ستاد مدیریت بحران کشور نیز در این مراسم با اشاره به حادثه‌‌خیز بودن كشورمان، اظهار داشت: متاسفانه ایران در زمينه بلایا و حوادث طبیعی، جزو 10 کشور اول دنیا و چهارم در آسیا است.

 مهندس «اسماعیل نجار» افزود: کشورهای پیشرو در زمينه مدیریت بحران، توجه ویژه‌اي به بحث بحران دارند و ما نیز باید تمام تلاش و همت خود را در بحث پیش‌بینی و پیشگیری  از حوادث معطوف کنیم و مانند دیگر کشورها با بکارگیری علم و خرد و دانش، خود را ایمن سازیم .

تشكيل بانک اطلاعاتی بافت‌های ناکارآمد و حاشیه‌ای شهرهای ايران

وی به بخشی از وظایف مشترک و زمینه‌های همکاری تفاهم‌نامه شركت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ايران و سازمان مدیریت بحران کشور اشاره کرد و اظهار داشت: همکاری در جمع‌آوری و تبادل اطلاعات، تشکیل بانک‌های اطلاعاتی و اطلاع‌رسانی و ساماندهی اطلاعات بافت‌های ناکارآمد و حاشیه‌ای شهرهای کشور، تقویت نقش تسهیل‌گری و ظرفیت‌سازی در سازمان‌های مردم‌نهاد، بهره‌گیری از توانایی‌های کارشناسی، تخصصی و امکانات شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و سازمان مدیریت بحران کشور برای آموزش و اطلاع‌رسانی محلی در محدوده‌ها و محله‌های هدف بهسازی و نوسازی شهری، از زمینه‌های همکاری در این تفاهم‌نامه است.

 مهندس نجار با اشاره به اینکه ایران وضعیت خوبی در مقابل زلزله ندارد، افزود: بیش از 80 درصد کشور بر روی گسل است و در صورت وقوع زلزله حتما آسیب می‌بینند. مهمترین بحث در هنگام وقوع زلزله، وضعيت سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده می باشد كه هر چند  وضعیت خوبی در اين حوزه نداریم اما به سمت وضعیت مطلوب پیش می‌رویم.

وی با  برشمردن  5 نکته كليدي در زمينه ساخت‌وساز در کشور، گفت: در ساخت‌وسازها، جانمایی و مکان‌یابی خوبی باید صورت بگیرد، آزمایش خاک به درستی انجام شود، استفاده از مصالح استاندارد، بهره گیری از نیروی کار  ماهر و همچنین نظارت در ساخت‌وساز مورد توجه قرار گيرد.

رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در پایان گفت: معتقد هستیم  همکاری و هماهنگی بین ستاد مدیریت بحران کشور  با وزارت راه و شهرسازی و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران می‌تواند گامی رو به جلو در جهت کاهش خسارت‌ها در هنگام بروز حوادث در کشور باشد.