برنامه "گفت و گوی اجتماعی" رادیو گفت و گو با موضوع بررسی حاشیه نشینی و چالش های آن و جرایم ناشی از آن و با حضور دکتر بیژن سلیمان پور فرماندار شهرستان بهارستان به روی آنتن رفت.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل ازسایت رادیو گفت و گو دکتر بیژن سلیمان پور با اشاره به شهرستان بهارستان، در خصوص ویژگی های این شهرستان گفت: منطقه ای که امروز شهرستان بهارستان نامیده می شود در ابتدای انقلاب حدود پنج هزار نفر جمعیت داشت که در سال ۱۳۸۹ با تلاش های دکتر نوروزی این منطقه برای رهایی از مشکلاتی که متاسفانه در گذشته گریبانگیر افراد ساکن در این منطقه بودند، تبدیل به شهرستان شد.
وی با اشاره به افزایش جمعیت در این شهرستان، عنوان کرد: در طی کمتر از چهار دهه، جمعیت این منطقه به بیش از ۶۰۰ هزار نفر رسیده و این نشان می دهد شتاب پدیده مهاجرت و اسکان سریع جمعیت سبب شده که متاثر از شرایط آن روز، فقر و بضاعت مالی پایین مهاجرین، سکونت گاههایی در بافت این منطقه شکل بگیرد که اینها سست و لرزان هستند و با مصالح با کیفیت پایین ساخته شده اند.
فرماندار شهرستان بهارستان متذکر شد: شاید در آن زمان می شد به این مناطق، حاشیه را اطلاق کنیم اما امروز اطلاق کلمه حاشیه نشینی بر شهرستان بهارستان، درست نیست چون ارزشمندترین انسان ها در اینجا زندگی می کنند و تبدیل به شهر شدند.
وی با اظهار به اینکه بهارستان یکی از شهرستان هایی است که مصداق عینی حاشینه نشینی در کشور و شاید در جهان باشد، ابرازکرد: متاسفانه مردم ساکن در این شهرستان از دهک های اقتصادی جامعه هستند. مردمی که از اقصی نقاط کشور به این منطقه طی چهار دهه گذشته مهاجرت کردند مدرسه، مرکز بهداشت، سالن ورزشی، معابر و سرانه های فضای سبز را با خودشان نیاوردند و این سبب شده، فاصله بسیار جدی با شاخص های کشور و حتی شهرستان های همجوار ما ایجاد شود.
سلیمان پور به مشکلات ناشی از حاشیه نشینی در شهرها اشاره و عنوان کرد: متاسفانه ما شاهد آسیب هایی در مناطق حاشیه نشین هستیم که ناشی از تعدد قومی و قبیله ای، ساختار ناهمگون اجتماعی، خرده فرهنگ ها، نرم ناپذیری جمعیت در مسیر انتقال از مبدا به مقصد و بحران هویت هستیم.
وی تصریح کرد: چراکه مردمی که از مناطق دیگر مهاجرت می کنند با آرزوی دستیابی به امکانات در مناطق جدید سکونت می کنند ولی متاسفانه می بینیم که هزینه معنوی زیادی در ازای آن پرداخت می کنند، آرامش، آسایش، امنیت روانی، هویت خودشان را دستخوش این آرزو می کنند و چه بسا به اینها دسترسی پیدا نمی کنند و این سبب می شود در حوزه آسیب های اجتماعی ما شاهد بالا رفتن نرخ آسیب های اجتماعی در زمینه های مختلفی مثل طلاق، اعتیاد، زنان بی سرپرست باشیم که مدیران منطقه ای را به چالش می کشد و هزینه های زیادی را برای جبران اینها باید پرداخت کرد.
فرماندار شهرستان بهارستان به انتظاراتی که از دستگاه های حاکمه برای رفع مشکلات وجود دارد، اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم بصورت عادی و بر اساس سیر طبیعی توزیع بودجه در کشور این مشکلات را حل کنیم، قاعدتا زمان بسیار زیادی را طلب خواهد کرد و چه بسا در فاصله اجرای این مسئله، مناطق جدید از همین نوع شکل بگیرد. بنابراین سرعت عمل جدی و سرعت توزیع مضاعف بودجه در این مناطق می خواهد تا در کنار هماهنگی بین بخشی که بین دستگاه های اجرایی است با یک معرفی دقیق، برآورد نیازهای دقیق و تعیین اولویت ها ما با این مشکلات فائق آییم.