ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

اولین کارگاه از دوره‌­های آموزشی احیاء، بهسازی، نوسازی وتوانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با عنوان "کارگاه انتقال تجربیات بهسازی و نوسازی در کشور و استان خوزستان" ، مورخ 1395/2/22، در شهر اهواز برگزار گردید.

این کارگاه با همکاری شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران،اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان، اداره عمران و بهسازی شهری خوزستان و شرکت مهندسین مشاور شهراندیش آمایش با حضور مدیران و کارشناسان امور شهری استان خوزستان، اساتید،دانشجویان و صاحب نظران در سالن کنفرانس هتل بوستان سازمان آب و برق خوزستان برگزار گردید.

در این کارگاه، آقای دکتر علی موحد دانشیار گروه جغرافیا و برنامه­ریزی شهری دانشگاه خوارزمی تهران و مدیر پروژه­های شرکت مهندسین مشاور شهراندیش آمایش، ابتدا مباحثی پیرامون مکاتب ورویکردهای بهسازی و نوسازی شهری،شیوه­های مداخله دربافت فرسوده و در نهایت به بیان چند نمونه طرح اجرا شده در سطح کشور و استان خوزستان در ارتباط با بهسازی و نوسازی بافت­های فرسوده مانند تجربه گذر مروی در تهران، تجربه بافت فرسوده شهری بیرجند در استان خراسان جنوبی، طرح میدان امام علی(ع) در اصفهان و طرح ساماندهی خیابان نهج البلاغه در اهواز پرداختند.

در ادامه دکتر طاهر پریزادی استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه خوارزمی تهران به مسائل اصلی یک شهر و یک شهردار در خصوص سکونتگاه­های غیررسمی،ساکنین آنها و نیازهای ساکنین پرداختند. ایشان چند تجربه در خصوص توانمندسازی سکونتگاه­های غیررسمی مانند محله خاک سفید تهران، شهرک شمیران نو تهران، تپه مراد آباد کرج، دره سید حسین سنندج، در سطح کشور را ارائه دادند.

سپس آقای مهندس کلاه­چی، طرح پژوهشی مستندسازی "احیاء محور انوشه با مشارکت مردمی" که توسط شرکت مهندسین مشاور شهراندیش آمایش با حمایت شرکت عمران و بهسازی شهری ایران صورت پذیرفته است، را ارائه نمودند. در این طرح احیاء محور انوشه به عنوان یک تجربه موفق در بازآفرینی شهری که توسط ساکنین محلی صورت پذیرفته از زوایای مختلف مانند ویژگی­های کالبدی- فضایی محور ، عوامل موثر بر موفقیت محور، نقش نهادهای دولتی در این احیاء و... مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

در پایان این کارگاه دکتر علی موحد با طرح سوالاتی، از حضار درخواست نمود که به بیان تجربیات و دیدگاه­ها و راهکارهای خود در خصوصاحیاء، بهسازی، نوسازی وتوانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهر خود بپردازند. عمده­ی مباحث در خصوص علل عدم اجرائی شدن طرح­های بهسازی و نوسازی شهری مطرح گردید،که در پایان سه محور به عنوان دلایل ناکارآمدی مداخلات در بافت­های مساله دار شهری جمع­بندی گردید:

1-  موانع حقوقی در اجرای طرح­های بهسازی و نوسازی

2-  موانع اقتصادی و مشخصا کمبود اعتبارات در این حوزه

3-  موانع و محدودیت­های فرهنگی و آموزشی در میان ساکنین بافت­های ناکارآمد شهری