پژمان نیک اقبالی، مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران به بیان توضیحاتی در خصوص پروژههای بازآفرینی این استان پرداخت و گفت: اکنون 40 پروژه با میانگین پیشرفت فیزیکی 68 درصد در حال انجام است. برخی از پروژهها در هفته دولت و برخی نیز در دهه فجر سال گذشته افتتاح شدند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد درباره میزان اعتبار این پروژهها توضیح داد: از محل تبصره 18، 37 میلیارد و 400 میلیون تومان برای اجرای این پروژهها تخصیص یافته که این میزان با مجموع اعتبارات 006 و 004 به 41 میلیارد و60 میلیون تومان افزایش یافته است.
او با اشاره به این که پروژههای احداث مسیل بلهزار، احداث پل ارتباطی بین دو محله سادات و رادک و بهسازی بازار روز دهدشت از پروژههایی هستند که نقش حیاتی برای محلهها دارند، اظهار کرد: از دیگر پروژههای مهم می توان به احداث پارک سادات اشاره کرد که 4 محله را پوشش داده و فضای سبز این محلات را افزایش می دهد.
به گفته نیک اقبالی سرانه فضای سبز این محلات زیر یک متر مربع است و علی رغم فعالیتهایی که بنیاد مسکن، شهرداری و شرکت بازآفرینی شهری ایران انجام دادهاند به دلیل ریزدانگی، تراکم و نفوذناپذیری این محلات هنوز مشکل کمبود سرانه فضای سبز حل نشده است. او در این باره افزود: احداث پارک سادات با 4.8 هکتار مساحت می تواند به 4 محله خدمات دهد و سرانه فضای سبز این محلات را ارتقا بخشد.
بهسازی بازار روز دهدشت
نیک اقبالی درباره بهسازی بازار روز دهدشت نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: بازار روز دهدشت در قلب شهر واقع شده و اکنون از وضعیت نابسامانی برخوردار است به گونهای که در شرایط بحرانی امکان خدماترسانی و حضور ماشینهای آتشنشانی وجود ندارد. علاوه بر این روزانه افراد بسیاری در این بازار سنتی تجمع می کنند و خیابان را به یک توفقگاه تبدیل کردهاند.
او ادامه داد: در پروژه بهسازی این بازار یک میدان شهری با مساحت هزار و 400 متر مربع ساخته می شود، همچنین دو لاین پیادهرو دارد و به عنوان بزرگترین پروژه بازآفرینی استان به شمار میرود، علاوه بر این ارایه صنایع دستی از جمله کاربریهای در نظر گرفته شده برای این بازار به شمار میرود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویر احمد در ادامه به فعالیتهای انجام شده در خصوص حاشیهنشینی پرداخت و گفت: درگچساران یک کانون حاشیهنشینی وجود دارد، در دهدشت اصلا چیزی به اسم حاشیهنشینی تعریف نشده است اما متاسفانه در یاسوج میزان حاشیهنشینی بالاست و به دلیل تصمیمگیریهای اشتباه گذشته از جمیعت 120 هزار نفری شهر 80 هزار نفر حاشیه نشین هستند، در واقع برای حل مشکل حاشیه نشینی، سکونتگاههای غیررسمی را به شهر یاسوج اضافه کردند.
او به مناطقی نظیر«مادوان»، «مهریان» و «بلهزار»، اشاره کرد و افزود: این مناطق فاقد امکانات زیر ساختی هستند و ارایه خدمات به آنها به سختی صورت می گیرد. علاوه بر این حضور جمعیت در این مناطق باعث شده تا روزانه شاهد مسافرت به شهر یاسوج برای استفاده از خدمات روبنایی باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه بویراحمد ادامه داد: ساخت مدرسه و آسفالت و بهسازی خیابانها، بهسازی مسیلها و ساخت مراکز درمانی در این مناطق در حال انجام است. در شرفآباد که هم بافت حاشیهنشینی و هم سکونتگاه غیررسمی دارد، ارایه خدمات آّبفا، آسفالت و هدایت آبهای سطحی انجام شده است.
او با اشاره به فعالیتهای انجام شده در خصوص نوسازی بافتهای فرسوده گفت: بنیاد مسکن به عنوان متولی این امر در شهر گچساران که به عنوان شهر پایلوت در کشور در نظر گرفته شده است، فعال است و تاکنون و هزار و 850 واحد در محلات سادات، رادک و دوگنبدان از تسهیلات نوسازی استفاده کردهاند. این محلات ریزدانگی بالایی دارند و خوشبختانه تجمیع و همسانسازی نما به خوبی در آنها انجام شده است.
او با اشاره به این که در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده بیشترین پیشرفت را در گچساران داشتهایم، عنوان کرد: از نیمه دوم سال 98 در گچساران 718 مورد نوسازی در گچساران انجام شد، در دهدشت نیز 50 واحد متقاضی نوسازی وجود داشته است. در یاسوج نیز حدود 110 واحد از تسهیلات نوسازی استفاده کردهاند اما به دلیل پایین بودن میزان تسهیلات در مقابل هزینههای بالای ساخت و ساز، استقبال چندانی از این تسهیلات صورت نگرفته است.