جعفر زاهدی دره شوری مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس در گفت وگو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران توضیحاتی در خصوص پروژههای بازآفرینی این استان ارایه کرد و گفت : در حال حاضر 9 پروژه فعال شامل احداث خانه محله و مجتمع چند منظوره محله دهپیاله شیراز با پیشرفت ۹۸ درصدی، احداث مجموعه فرهنگی - ورزشی در محله شیخ علی چوپان شیراز با پیشرفت حدود ۲۰ درصدی، احداث خانه محله و مجتمع چند منظوره محله گلکوب شیراز با پیشرفت حدود 30 درصدی و احداث مرکز محله و مجتمع چند منظوره محله دشتاب جهرم با پیشرفت حدود 40 درصدی در دست اجراست.
او افزود: از دیگر پروژههای فعال می توان به احداث مجموعه ورزشی تل سبز مرودشت با پیشرفت حدود 90 درصدی، احداث مجتمع چند منظوره فرهنگی فردوسی مرودشت با پیشرفت حدود 30 درصدی، احداث سالن ورزشی محله کوشکک جهرم با پیشرفت حدود 90 درصدی، احداث سالن ورزشی محله چهارطاقی جهرم با پیشرفت حدود 40 درصدی و احداث مجتمع چند منظوره فرهنگی محله اسفریز جهرم با پیشرفت حدود 40 درصدی اشاره کرد.
زاهدی با اشاره به این که پروژههای خانه محله ده پیاله، سالن ورزشی مرودشت و سالن ورزشی کوشکک جهرم در حال اتمام هستند، تصریح کرد: در صورت تخصیص اعتبار امکان افتتاح و بهره برداری از این پروژهها در دهه فجر امسال فراهم خواهد شد، سایر پروژههای جاری نیز بر اساس برنامه پیشبینی شده تا پایان سال مالی ۹۹ (شهریور ۱۴۰۰) به اتمام خواهند رسید.
زاهدی ادامه داد: با توجه به نیازسنجیهای انجام شده در سطح محلات، پروژههای مجموعه ورزشی سهلآباد و مجتمع چند منظوره فرهنگی کوشکک میدان شیراز- خانه محله در نفراباد مرودشت و دو پروژه بهسازی معبر در کازرون در لیست پروژههای جدید با اولویت اجرایی امسال قرار دارند.
او با اشاره به این که اقدامهای حاشیهنشینی در سطح محلات هدف، بیشتر با رویکرد اجتماعی انجام شده و آموزش، محور اصلی اقدامات بوده است، در اینباره توضیح داد: برگزاری کارگاههای مختلف جهت توانمندسازی اجتماعی – اقتصادی ساکنان محلات هدف با همکاری و عقد تفاهمنامه با اداره کل فنی و حرفهای و هلال احمر فارس، در این راستا بوده است.
به گفته زاهدی این اقدامات بر اساس نیاز سنجی از سطح محلات و ساکنان انجام شده و تاثیرات مثبت زیادی را در پی داشته است و پیمایشهای میدانی انجام شده نیز این ادعا را ثابت می کند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس اظهار کرد: متاسفانه سرعت و وسعت اقدامهای دولت به پای سرعت رشد حاشیهنشینی نرسیده و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی پهنههای مبدا مهاجرت، سبب گسترش روزافزون مهاجرت به کلانشهرها شده است، بنابراین اقدامهای بازآفرینی شهری، باید به صورت موازی در دو دسته ارتقا کیفیت سکونت در محلات هدف و بهبود شرایط زندگی در شهرهای مهاجر فرست باشد.
او درباره فعالیتهای انجام شده در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده نیز توضیح داد: در این خصوص بستههای تشویقی به عنوان محرک نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده بر اساس قانون حمایت از احیا و بهسازی شامل وامهای کم بهره ( به ازا هر واحد ۸۰ میلیون تومان )، تخفیف در عوارض پروانههای در محدوده بافت فرسوده مصوب توسط شهرداری ( با تعهد بازپرداخت توسط دولت ) و یک طبقه تراکم تشویقی ( در صورت عدم مغایرت با ضوابط طرح تفصیلی ) بافت به متقاضیان ارایه می شود.
زاهدی افزود: همچنین جهت بهسازی معابر بافت فرسوده سطح شهرها، قیر رایگان در اختیار شهرداریهای سطح استان قرار گرفته که نقش موثری در رضایتمندی ساکنان محلات هدف داشته است.