ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در این جلسه تعدادی از مدیران  و کارشناسان  شرکت  عمران و بهسازی شهری ایران ، حجت الاسلام حاتمی معاون حقوق و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه، مهندس طوسی ثانی رئیس حوزه بافت  های تاریخی  سازمان میراث فرهنگی، دکتر عبدالهی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه شهری وزارت کشور، مهندس باقری فرد، مدیرکل راه و شهرسازی لارستان، فرماندار لار، معاون فرماندای  خنج، شهرداران شهرهای لار، لامرد، خنج و گراش و رئیس شورای شهر لامرد  نیز حضور داشتند

 در ابتدای این نشست ، دکتر روستا با بیان اینکه  خوشبختانه در شهرهای جنوب استان فارس پدیده حاشیه نشینی مشاهده نمی شود  ؛ وجود بافت های  فرسوده و  مرمت ، حفظ و احیا  از بافت های تاریخی را از اقدامات مهم در شهر های جنوب استان فارس دانست .

در ادامه این نشست  آقاي مهندس  محمد مهدی نوروزیان مدیر کل دفتر نظارت بر تهیه طرح های  شرکت عمران وبهسازی شهری ایران  گزارشی از اقدامات  انجام شده در خصوص  طراحی شهری و مرمت بناهای تاریخی در کشور ارائه نمودند .  

وی  در ادامه به ضرورت ورود شرکت عمران و بهسازی شهری ایران  به موضوع مرمت بافتهای تاریخی اشاره نموده اند.

خانم دکتر حق شناس مدیر مسکن اداره کل راه شهرسازی لارستان به ارائه وضع موجود و اقدامات انجام شده در بافتهای تاریخی و فرسوده شهرستانهای جنوب استان فارس پرداختند.

آقاي مهندس حسنی فرماندار لارستان  بااشاره به اینکه از موضوعات مهم شهرستان لارستان موضوع بافت فرسوده است اظهارداشت : . 128 هکتار بافت فرسود در شهر ستان لار شناسایی شده است. که در این خصوص اقدامات عاجل در رابطه با نوسازی در محلات این شهر ستان  مهم به شمار میاید .

مهندس شاه حسنی معاون فرماندار خنج بافت فرسوده و قوانین اوقاف را دو مشکل عمده این شهر دانست و اظهارداشت :   وجود قوانین اوقاف در این شهر ستان باعت شده تا روند نوسازی در بافت های فرسوده به کندی صورت گیرد .

آقای مهندس محمودپور شهردار خنج نیز تخربب بخش های زیادی از بافت های تاریخی شهر خنج را مورد انتقاد قرار داد و خواستار توجه مسئولان شد

در ادامه  آقای مهندس کشتکار شهردار  لامرد نیز  وجود قوانین اوقاف  و همچنین آب انبار  های قدیمی در شهر را از مشکلات نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده برشمردند و خواستار رسیدگی مسئولان بویژه سازمان اوقاف و  امور خیریه در این رابطه شدند .

آقای مهندس جمالی رئیس شورای شهر لامرددر ادامه نگاه سازمان اوقاف و امور خیریه را به بافت های تاریخی  به بناهای تاریخی نگاه انتفاعی دارد و این موضوع باعث بروز مشکلات زیادی برای شهرداری می شود و اوقاف در این زمینه با شهرداری همکاری لازم را ندارد.

حجت الاسلام حاتمی معاون سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مسائل و مشکلات اوقافی باید در کارگروه مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد گفت : موارد ومشکلات اوقافی با طرح در کارگروه قابل حل است .

 وی در ادامه  خواستار پایلوت نمودن  شهرهای جنوب فارس درکارگروه وقف شد .

 آقای مهندس طوسی ثانی رئیس حوزه بافت  های تاریخی  سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه باید موضوع بافت فرسوده و تاریخی را از هم جدا کرد اظهارداشت :بیشترین دغدغه میراث فرهنگی در بافت تاریخی خانه های تاریخی است و میراث برای هر خانه تاریخی 700 میلیون ریال  کمک بلاعوض برای مرمت و بازسازی آن پرداخت می نماید.

دکتر عبدالهی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه شهری وزارت کشور  با یاد آوری اینکه برنامه شهرداریها باید متکی بر پروژه باشد. گفت :   برای نوسازی و بهسازی 270 محله  هدف بازآفرینی شهری در کشور باید در هر محله  یک نهاد محله محور تشکیل گردد

ایشان  از شهرداران شهرهای جنوب استان فارس خواست فهرست روستاهای واقع در حریم را ارائه نمایند؛.که در ادامه آقای مهندس باقری از شهرداران شهرهای جنوب استان فارس خواستند ظرف دو هفته نتایج حاصله را به دفتر برنامه ریزی و توسعه شهری وزارت کشور  ارسال دارند