معاون وزیر راه و شهرسازی از تشکیل هیئت های اجرایی با هدف تسریع بازآفرینی و نوسازی محلات هدف در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سید محمد پژمان در بازدید از محله چاهستانی های شهر بندرعباس اظهار کرد: یکی از مولفه های ضعف این محله، موضوع نفوذ ناپذیری و عدم دسترسی مناسب به شبکه معابر است.
وی با اشاره به اینکه نفوذ ناپذیری محله چاهستانی ها از نقاط ضعف این محله است، افزود: در حال حاضر خیابانی در این محله در دست احداث است که امیدواریم به زودی با احداث این خیابان هم شرایط زندگی مردم منطقه بهبود یابد و هم یک شبکه ارتباطی که دسترسی را آسان تر می کند به شبکه های شهر اضافه شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده محله چاهستانی ها، گفت: باید مشاور برای طرح هایی که از قبل مطالعه شده و کامل نبوده انتخاب شود و هر چه سریعتر این مشاوران در محل مستقر شوند و نقشه طراحی کنند.
پژمان گفت: به دنبال این هستیم که برنامه ریزی و سیاست گذاری را در ستاد مرکزی انجام دهیم و انجام عملیات را در اختیار استان قرار دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تشکیل هیئت های اجرایی در هر استان افزود: اختیارات و امکانات خود را به این هیئت ها تفویض کرده ایم. رویکرد ما تمرکززدایی در تصمیم گیری ها و افزایش اختیارات استانداری ها و شهرداری های سراسر کشور در بازآفرینی شهری است.
پژمان هدف از تشکیل هیات های اجرایی در استان ها را سرعت بخشیدن به بازآفرینی و نوسازی محلات فرسوده و ناکارآمد عنوان کرد که منجر به تامین رفاه و آسایش مردم خواهد شد.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در رویکرد جدید دستگاه ها جداگانه به موضوعات ورود نمی کنند و همه در قالب یک جمع و به عنوان یک تمرین مدیریت واحد شهری ایفای نقش خواهند کرد تا شاهد سرعت بخشی در امر نوسازی بافت های فرسوده باشیم.
پژمان با بیان اینکه منابع مالی قابل توجهی را در اختیار هیئت اجرایی استان قرار داده ایم، گفت: در حال حاضر هیئت اجرایی هیچ مشکلی از جهت منابع مالی ندارد و می تواند فعالیت خود را با انتخاب مشاور برای تکمیل مطالعات آغاز کند تا جبهه های کاری مشخص شود و بعد از آن اگر امکاناتی که در اختیار قرار داده شده است کافی نبود از سایر منابع مالی نیز برای اجرای پروژه ها اختصاص داده شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اراضی سرمایه ای در استان، گفت: به غیر از منابع مالی که در اختیار هیئت های اجرایی گذاشته می شود، اراضی سرمایه ای نیز در شهر وجود دارد که اختیار جابجایی و فروش آن را نیز داریم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره اینکه 55 هزار هکتار سکونتگاه های غیررسمی در کشور شناسایی شده است، گفت: یک سوم شهر بندر عباس را سکونتگاه های غیررسمی تشکیل می دهد.
پژمان گفت: نوسازی محلات بندرعباس را از محله چاهستانی ها شروع کرده ایم و بعد از اینکه فعالیت ها در این منطقه اجرایی و عملیاتی شد به سرعت سایر مناطق را در دستور کار قرار خواهیم داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان افزود: اقدامی که قرار است در این مناطق انجام بدهیم، به اندازه ای با هویت است که سکونتگاه های غیررسمی بندرعباس را که مرتبه اجتماعی پایینی دارند، به نقاط جذاب و برجسته ای تبدیل خواهد کرد که مردم برای بازدید به آن سفر می کنند.