ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی استان همدان با حضور استاندار و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تشکیل شد و مسایل مختلف حوزه بازآفرینی در سطح استان مورد برسی قرار گرفت.در این جلسه تفاهم‌نامه همکاری در خصوص اجرای بسته تشویقی ۱۹بندی بازآفرینی شهری بین شهردار‌‌های استان و راه و شهرسازی همدان امضا شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری راه و شهرسازی همدان چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار این استان به ریاست علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان و با حضور محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و مجید صالحی امیر سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان شهرداران شهرهای استان و جمعی از مدیران برگزار شد.

در این جلسه محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص اقدامات انجام گرفته در حوزه بازآفرینی در محلات فرسوده کشور گفت: خوشبختانه اقدامات موثر و مهمی در این محلات انجام شده است و امروز تعداد واحد‌های در دست ساخت در بافت‌های فرسوده در کشور از مرز ۱۵۰ هزار  واحد گذشته است و با این همتی که شکل گرفته افق ۱۷۵ هزار واحد در حال ساخت دور از دسترس نیست.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در ادامه خاطر‌نشان کرد: یکی از دلایل فراگیر نشدن موضوع ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده عدم اطلاع‌رسانی مناسب به مردم است، به گفته کارشناسان امروز بیش از ۷۰ درصد ساکنان بافت‌های فرسوده از حقوق و تسهیلات در نظر گرفته شده برای آنها مطلع نیستند.

او ادامه داد: شهرداری‌ها باید با کار میدانی در سطح محلات با انجام اموری از قبیل دیوار نوشته و دیدار چهره به چهره با مردم در این خصوص اطلاع‌رسانی کنند و این مهم تنها با تقویت و راه‌اندازی گروه‌های تسهیل‌گر و حلقه‌های میانی در بافت فرسوده امکان پذیر خواهد بود.

آیینی افزود: شهرداری‌ها به عنوان پیش قراولان این طرح با همکاری بسیج محلات و گروه‌های جهادی و دانشگاهی به یک فراخوان گسترده دست بزنند و ظرف یکی دو هفته در استان موج اطلاع‌رسانی انجام شود که نتیجه این امر  جهش درخواست صدور پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده استان خواهد بود.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در ادامه عنوان کرد: باید ذیل ستاد بازآفرینی استان و شهرها ستاد رفع موانع با هدف پیگیری مصوبه‌ها شکل بگیرد.

استاندار همدان نیز در این نشست گفت: دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به بازآفرینی محلات فرسوده شهری دارد که از چند جنبه حایز اهمیت هست؛ با بهبود وضعیت بافت‌های فرسوده حفظ کرامت انسانی و حفظ جان و مال مردم اتفاق می افتد، ثانیا  بهبود وضعیت این بافت‌ها از منظر پدافند غیرعامل بسیار مهم است. علاوه بر این  مباحث اقتصادی و تامین مسکن را نیز می توان به این موارد افزود.

او همچنین افزود: باید عزم و اراده همگانی شکل بگیرد و راضی به کسب رتبه‌های برتر نباید بود باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا سهمیه‌های در نظر گرفته شده برای استان تحقق صد در‌صدی پیدا کنند.

صالحی امیر سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان همدان نیز در این جلسه گفت: استان همدان جزو اولین استان‌هایی است که ضوابط تشویقی ۱۹ گانه بازآفرینی شهری در آن بومی سازی شده است و این مهم با تلاش جهادی و برگزاری جلسات مفصل و مکرر با شهرداران و کارشناسان برای هر شهر انجام شده است.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان همدان ادامه داد:کارهای توسعه و ترمیم بافت فرسوده در استان همدان با سرعت بیشتر و با هدف توسعه شهرها انجام خواهد شد و با مدیریت بهتر و ساماندهی پروژه‌ها در جهت بهبود سرعت انجام عملیات اجرائی تلاش می کنیم.

لازم به ذکر است در پایان جلسه تفاهم نامه همکاری اجرای سیاست های تشویقی ۱۹ گانه بازآفرینی شهری فی ما بین شهرداری‌ها و راه و شهرسازی استان منعقد شد.