ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدیر کل راه و شهرسازی فارس گفت: بسته‌های تشویقی که مهرماه سال گذشته از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور به تصویب رسیده، فرصت مناسبی را برای نوسازی بافت های فرسوده فراهم کرده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی فارس، محمودرضا طالبان مدیر کل راه و شهرسازی فارس یکی از اهداف راهبردی دولت مردمی سیزدهم را اهتمام و توجه ویژه به بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهری دانست و گفت: باید با استفاده از تمام ظرفیت‌های پیش‌بینی شده در این زمینه اقداماتی در خور شان استان فارس و کلانشهر شیراز انجام شود.

وی ادامه داد: بر همین اساس برای بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری بر اساس قانون بسته های تشویقی پیش بینی شده است.

طالبان افزود: ستاد استانی بارآفرینی شهری با مدیریت استاندار و اداره کل راه و شهرسازی در این راستا سیاستگذاری خواهند کرد اما کار اصلی و اجرایی می بایست در سطح شهرستان ها برنامه ریزی و انجام شود.

وی اظهار کرد: انتظار است که فرمانداران به عنوان روسای ستاد بازآفرینی شهری پایدار و شهرداران در شهرهای استان به ویژه شهرهای هدف، اهتمام ویژه به تشکیل جلسات منظم ستاد بازآفرینی شهرستان ها داشته باشند و شرایط را برای استفاده از ظرفیت بسته‌های تشویقی در جهت افزایش نوسازی در بافت های فرسوده فراهم کنند.

مدیر کل راه و شهرسازی فارس ادامه داد: همچنین از مدیران محلی شهرستان ها نیز انتظار داریم که برای بافت فرسوده وقت بگذارند و اهتمام ویژه ای نسبت به این بافت داشته باشند تا شاهد تغییراتی شگرف در این حوزه باشیم.

طالبان در خصوص بسته‌های تشویقی برای اساس مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری کشور گفت: این بسته ها شامل اعطای حداکثر ۲ طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۷۵ درصد برای هر واحد، عدم احتساب سطح بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی، امکان تخصیص ۲۰ درصد فضای باز به منظور بخشی از پارکینگ های مورد نیاز و امکان صدور پروانه ساختمانی در پلاک های با مساحت کمتر از 5۰ متر که امکان تجمیع ندارند، می شود.

وی افزود: از دیگر بسته‌های تشویقی مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری کشور می توان به امکان احداث حداکثر یک در اضافه در جهت تامین حداکثری پارکینگ، تسریع در بررسی درخواست‌های متقاضیان در بررسی پروانه‌های ساختمانی و پیگیری تامین پارکینگ های محله ای پیشنهادی برای جبران کسری پارکینگ واحدهای مسکونی پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج اشاره کرد.

طالبان در تشریح بسته‌های تشویقی برای اساس مصوبه استانی نیز گفت: این بسته ها نیز شامل امکان تخفیف ۵۰ درصدی خدمات مهندسی، تقسیط حق بیمه ساختمانی سهم کارفرمایی در بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری، تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی عوارض ساختمانی، امکان تخفیف و تقسیط انشعابات توسط دستگاه‌های خدمات رسان است.