به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در سفر به استان مازندران در نشست شهرداران این استان در شهر رامسر با اشاره به ظرفیت بالای تولید مسکن در بافتهای فرسوده کشور تصریحکرد؛ در شهرهای شمالی کشور به جای تخریب اراضی کشاورزی و باغات بهترین ظرفیت بالقوه تولید مسکن، استفاده از اراضی بافتهای فرسوده است.
او با بیان این که 45 شهر در استان مازندران بافت ناکارآمد شهری مصوب دارد، اظهارکرد: تا کنون حدود هشت هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری (بافت فرسوده – بافت تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی) در استان مازندران شناسایی شده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه 450 هزار نفر از جمعیت استان مازندران در 122 هزار بناهای ناپایدار زندگی میکنند که در معرض خطر قرار دارند و باید برای آنان هرچه سریعتر فکری کرد، گفت: با تخریب 122 هزار بنای ناپایدار حداقل 400 هزار بنای جدید در محلات هدف بازآفرینی شهری تولید و احداث خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به بسته ۱۹بندی تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده گفت: بسته ۱۹بندی تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده به منظور شتاببخشی به نوسازی مسکن در این بافتها تدوین و مصوب شده و از شهرداران تمامی شهرها خواسته شد تا نسبت به شناسایی، تصویب و معرفی محلات مشمول مشوقهای تراکمی کالبدی تا پایان خردادماه اقدام کنند.
او همچنین عنوان کرد: با حمایت دکتر بذرپاش وزیر راه و شهرسازی هماهنگی ویژهای با صدا و سیما صورت گرفته است و روابط عمومیهای زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی میتوانند از این فرصت برای ترویج بستههای تشویقی و نیز اطلاعرسانی در خصوص فعالیتهای انجام شده استفاده کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نوسازی بافتهای فرسوده و اجرای بسته ۱۹بندی تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده یکی از رویکردهایی است که دولت سیزدهم برای کاهش سقفهای لرزان و هم به منظور افزایش تولید مسکن اتخاذ کرده است زیرا نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده شهری به جهت ظرفیت های بالقوه و خدمات روبنایی و زیربنایی مناسب ترین مکان برای تولید مسکن هستند.
او اظهار کرد: امسال مقرر شده ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن نوسازی شود و به همین منظور انتظار میرود استانها نسبت به اجرای بسته تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده اهتمام بیشتری داشته باشند.
آیینی بیان کرد: آخرین گزارشی که از عملکرد شهرداریها به دست آمده حاکی است که در ۵۴ شهر از جمله کلانشهرهای تهران، تبریز، کرج و کرمانشاه و شهرهای بزرگ کاشان، اراک، یزد، بروجرد، آمل و بابل نسبت به شناسایی محلات مشمول و اعمال بسته اقدام کردند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: انتظار میرود تا شهرداریها هرچه سریعتر مقدمات اجرای بسته تشویقی را برای بهرهمند شدن مردم از حق قانونی خود برای نوسازی بافت فرسوده فراهم و در این کار سرعت لازم را ایجاد کنند.
او با بیان اینکه هر چقدر شهرها بزرگتر شوند آسیبها و مشکلات بیشتری به وجود خواهد آمد، گفت: بر مبنای یافتههای علمی و تجربی، بافتهای فرسوده از ظرفیت مناسبی برای توسعه درونی شهرها برخوردارند، میتوان با اعمال سیاستهای تشویقی متراکمسازی علاوه بر استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیتهای درون شهر، مانع تخریب محیط زیست و نابودی اراضی کشاورزی حاشیه شهرها شد و با هدایت توسعه کالبدی از درون، گامی در جهت توسعه پایدار شهری برداشت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه خوشبختانه در شورای عالی مسکن به موضوع ساخت و تولید مسکن در بافتهای فرسوده توجه ویژهای شده است، اظهارکرد: برای اکثر تمامی دستگاهها و نهادهای خدماترسان کشور نظیر وزارت نیرو ارایه خدمات به بافتهای فرسوده به جهت آماده بودن زیرساختهای لازم، سریعتر و کم هزینهتر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه شهرداریها را بازوان قدرتمند وزارت راه و شهرسازی در نوسازی بافتهای ناکارآمد برشمرد و تصریح کرد: هیچ نهاد و سازمانی نظیر شهرداریها نمیتواند در نوسازی، بهسازی و ساماندهی بافتهای ناکارآمد شهری موفق و کارآمد باشد.
او با اشاره به گفته وزیر راه و شهرسازی، مبنی بر این که شهرداریها شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی در نوسازی بافت فرسوده محسوب می شوند، گفت: انتظار این است که شهرداریهای سراسر کشور در راستای بازآفرینی محلات فرسوده تعامل بیشتری با شرکت بازآفرینی شهری ایران داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در این مراسم با اشاره به نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از موضوعات مهم و به عنوان کلیدی ترین شعار دولت سیزدهم گفت:بازآفرینی بافت های فرسوده به عنوان یکی از مهمترین ابزارها در جهت پیشبرد نهضت ملی مسکن محسوب می شود.
رضا علیخانی با اشاره شهرداران استان مازنداران باید برنامه شتاببخشی خود را در خصوص نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده ارائه دهند، گفت: شهرداران استانها باید از ظرفیتهای بسته تشویقی شهرسازانه در جهت بهسازی و نوسازی محلات فرسوده بیشترین بهره را ببرند.