ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌های نوین صنعت ساخت‌وساز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اعتقاد وزارت راه و شهرسازی بر این است که تولید مسکن در بافت‌های فرسوده بهترین و سریع‌ترین روش است، اظهار کرد: به دلیل مزایایی که دارد و سریع‌تر می‌باشد و بخش خصوصی در آن در حال فعالیت است.

 به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی  معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، با اشاره به اینکه اگر به دنبال رساندن بازار مسکن به تعادل هستیم و عرضه سریع‌تری داشته باشیم بافت فرسوده بهترین گزینه است، گفت: ساخت مسکن و نوسازی واحدهای فرسوده در محلات فرسوده شهری بر مردم و دولت هزینه کمتری تحمیل می‌شود؛ دراین مناطق بر خلاف جاهای دیگر نیاز به تامین زمین نیست و علاوه بر آن خدمات زیر‌بنایی و رو‌بنایی لازم نیز وجود دارد.

او با بیان اینکه بافت فرسوده دارای هویت و سابقه فرهنگی است.خاطرنشان‌ کرد: وجود حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در کشور امکان تولید 4 میلیون واحد مسکن در بافت‌های فرسوده را فراهم می آورد.

آئینی با بیان اینکه جریان نوسازی در کشور باید شتاب بگیرد، گفت: ساکنین در بافت‌های فرسوده غالبا از اقشار ضعیف جامعه بوده و به تنهایی قادر به نوسازی واحدهای خود نیستند. واقعیت این است که به دلیل وجود محلات رقیب، سرمایه‌گذاران تمایل چندانی برای ورود به بافت‌های فرسوده ندارند. بنابراین با یک نامعادله برای مردمی‌سازی و حضور مردم و بخش خصوصی در این بخش مواجه هستیم.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه ظرفیت‌های حلقه‌های میانی در بافت‌های فرسوده کشور به عنوان تسهیلگر، کارگزار نیاز است که ساکنین بافت‌های فرسوده و مالکان این بافت‌ها را با سرمایه گذاران و انبوه‌سازان ارتباط دهند، اظهارکرد: دولت و شهرداری‌ها با حمایت از انبوه‌سازان و توسعه‌گران در خصوص نوسازی محلات فرسوده شهری حمایت می‌کنند.

او با اشاره به بسته‌های تشویقی مختلف تدارک شده است، گفت: بر اساس این بسته تشویقی باید مدت زمان صدورپروانه ساخت در محدوده بافت‌های فرسوده، و یا زمان صدور انشعابات آب ، برق و گاز در این محدوده‌ها کاهش یابد .

 معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: بر اساس تصویب شورای‌عالی اداری، شهرداری‌ها حداکثر ظرف ۲ هفته نسبت به صدور پروانه‌ها اقدام کرده و ترتیباتی را اتخاذ کنند که به یک هفته کاهش یابد این در حالی است که متوسط زمان صدور پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده  کشور ۶ ماه بوده که این نوع اقدامات سبب رویگردانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره اینکه متقاضیان نوسازی در ارتباط با امور نظام مهندسی نیز زمان طولانی صرف می‌کنند، گفت: اینها موضوعاتی است که شهرداری و نظام مهندسی با یکدیگر می‌توانند آنها را برطرف کنند. بنابراین باید مشکلات و موانع از سر راه انبوه‌سازان‌، توسعه‌گران و سازندگان برداشته شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی به ماده 9 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: کسانی که در بافت‌های فرسوده مشکل ملکی و ثبتی دارند می‌توانند از ظرفیت ماده 9 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری استفاده کنند.

 بر اساس ماده 9 این قانون به منظور حل و فصل اختلافات و مشکلات مربوط به املاک و اراضی واقع در طرح‌های مصوب احیا، بهسازی و نوسازی اعم از فاقد سند، بلاصاحب و مجهول‌المالک و سایر اختلافات و تعیین تکلیف وضعیت این‌گونه املاک، هیاتی در اداره ثبت اسناد و املاک محل تشکیل و اتخاذ تصمیم می‌کند.

او با انتقاد به تشکیل نشدن هیات ماده 9 حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در بسیاری از شهرها‌، گفت: باید موانع و مشکلات از پیش پای انبوه‌سازان و توسعه‌گران برداشته شود تا فضای کار برای آنان فراهم شود.

آئینی با اینکه رسانه ملی توجه ویژه به امر بازآفرینی شهری در سراسر کشور دارد، گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری باید یک  مطالبه‌گری عمومی در کشور تبدیل شود تا امر بازآفرینی محلات فرسوده تسریع پیدا کند.

 او با اشاره به اینکه در تدوین بسته 19 بندی تشویقی شهرسازانه مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران از توسعه گران انبوه سازان و سازندگان نظر خواهی شده است، گفت: مباحث تراکم و طبقه اضافی ، درب پارکینگ، ... که در بسته تشویقی شهرسازانه به تصویب رسیده از جمله موارد نظر سازندگان و توسعه‌گران می باشد که در این بسته لحاظ شده است.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان گفت: با اجرایی شدن بسته تشویقی شهرسازانه در بافت‌های فرسوده کشور بسیاری از نامعادلات انبوه سازان، توسعه‌گران و سازندگان در این بافت‌ها به معادله تبدیل خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال خبرنگاری با در رابطه با صنعتی‌سازی در بافت‌های فرسوده، گفت: به دلیل هندسه متفاوت املاک فرسوده و معابر باریک قبل از نوسازی، صنعتی‌سازی در این مناطق را مشکل‌تر می‌کند که برای حل این مساله از شرکت‌های دانش‌بنیان انتظار می‌رود در این امر مهم ورود کنند.

 شایان ذکر است در این نشست خبری تعدادی از انبوه‌سازان و سازندگان ساختمانی به بیان نقطعه نظرات خود پرداختند.