ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مسائل مرتبط با حوزه بازآفرینی شهری از جمله محورهایی بوده که از ابتدای حضور دکترمهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی مورد توجه ویژه این عضو کابینه دولت سیزدهم قرار داشته است و در مناسبت‌های مختلف این موضوع را مورد توجه قرار داده است. از همین روی و به بهانه آغاز سال 1402 فرصت را مناسب دیدیم تا مروری بر رویکردها و راهبردهای اعلامی وزیر راه و شهرسازی در سال 1401 در حوزه بازآفرینی شهری داشته باشیم که در ادامه می‌آید:

 به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی‌،  محمد آئینی با بیان اینکه توسعه‌گران، سازندگان و مالکان واحدهای فرسوده می‌توانند همزمان با استفاده از حمایت‌ها، تسهیلات و تخفیفات در سامانه تسهیلات نوسازی مسکن بافت فرسوده از سامانه تسهیلات ویژه نهصت ملی مسکن نیز استفاده کنند. گفت: تسهیلات ویژه بافت‌های فرسوده که ۱۵۰ میلیون تومان آن با سود صفر درصد است. مبلغ این نوع تسهیلات در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است.

 آئینی در ادامه افزود: در سال 1401 سازندگانِ بیش از 37 هزار و 500 واحد مسکونی متقاضی دریافت این تسهیلات بودند که قریب به 18 هزار پرونده تشکیل و تاکنون برای بیش از 15 هزار واحد نیز قرار‌داد منعقد شده است . بخشی از متقاضیان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده نیز به سمت دریافت تسهیلات حوزه خودمالکی نهضت ملی مسکن هدایت شدند.

رئیس هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در بخش تامین خدمات زیر‌بنایی و رو‌بنایی و بهسازی معابر و فضاهای شهری در محلات هدف بازآفرینی از محل اعتبارات در اختیار شرکت بازآفرینی بیش از 1100 میلیارد تومان در اجرا و تکمیل پروژه‌ها در 400 شهر هزینه گردید، گفت: سایر دستگاه‌های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری و شهرداری‌ها نیز در اجرای بیش از 1300 پروژه بازآفرینی شهری قریب 1850 میلیارد تومان هزینه شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه فعال شدن ستادهای استانی و شهرستانی بازآفرینی شهری در سال 1401 در دستور کار بود، تصریح کرد: در سال 1401 ، 112 جلسه ستاد بازآفرینی استانی  تشکیل شد که در مقایسه با سال 1400 از رشد 136 درصدی  برخوردار است و ستادهای بازآفرینی شهرستانی نیز با تشکیل 877 جلسه از رشد قابل توجهی نسبت به سال قبل برخوردار بوده است و برای ارتقای کیفیت جلسات و پیگیری موثر مصوبات و تحقق آنها و همچنین رصد پروژه‌های در حال اجرا ؛ شرکت بازآفرینی شهری نسبت به راه اندازی سامانه ستادهای بازآفرینی شهری اقدام شده است.