رئيس دانشگاه كردستان با اشاره به اينكه آموزشهای عمران شهری در سطح دانشگاهها باقی مانده است، گفت: اين آموزشها در ساخت و سازهای شهری مورد استفاده قرار نگرفته است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، دکتر فردين اخلاقيان، امروز (۱۵ ارديبهشت) در آيين افتتاحيه همايش بين المللي سكونتگاههای فقيرنشين شهری در دانشگاه کردستان، اظهار كرد: اگرچه در همه كشورهای توسعه نيافته شهرنشينی غيررسمی و حاشيهنشينی وجود دارد اما نمیتوان آن را توجيهی برای وجود اين مناطق در كردستان نيز به شمار آورد.
وی با اشاره به اينكه فضای شهرها بايد مطبوع و جذاب باشد، افزود: آلودگی زياد، ترافيک زياد، سرانه فضای سبز كم از جمله مشكلات مناطق حاشيه نشينی به ويژه مناطق حاشيهای كردستان است.
رئيس دانشگاه كردستان عنوان كرد: در اين ميان نبايد نقش مديريت شهری را ناديده گرفت كه بدون رعايت ضوابط مناسب و توجه به طرح تفصيلی و تبديل فضاهای سبز شهری به مناطق تجاری و مسكونی مجوز ساخت و ساز صادر میكنند.
وی با اشاره به تجربه صاحب نظران در حوزههای عمران شهری در كردستان، تصريح كرد: متاسفانه آموزش توجه به زيبايیهای شهری و معماری شهری فقط در دانشگاه كاربرد داشته و در جاهای دیگر عملی نشده است.
اخلاقيان حاشيهنشينی را نتيجه فساد و رانت خواری دانست و خاطرنشان كرد: امروزه نفی حاشيه نشينی كنار گذاشته شده و ارائه راهكار و توانمندسازی مطرح شده است.
وی در پايان يادآور شد: اميدواريم برگزاری اين همايش كه با حضور صاحب نظران داخلی و خارجی برگزار میشود، بتواند با مدنظر قراردادن الگوی ايرانی اسلامی در رفع مشكلات حاشيه نشينی در شهر موثر باشد.