ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی از احداث کتابخانه محله لبنان دوگنبدان با اعتبار 4 میلیارد و 600 میلیون ریال به عنوان پروژه پیشگام طرح ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیر رسمی این شهر خبر داد.

به گزارش روابط  عمومی  شرکت  مادر تخصصی  عمران و بهسازی  شهری ایران  به نقل از  خبرگزاری فارس از گچساران،  مهندس نریمان مصطفایی در جلسه ستاد توانمندسازی سکونت‌گاه‌های غیررسمی شهر دوگنبدان در سالن جلسات فرمانداری گچساران اظهارداشت : مطالعات طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی و بافت فرسوده شهری دوگنبدان هنوز به اتمام نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد چند طرح با هدف اعتمادسازی میان ساکنین سکونت‌گاه‌های مذکور به صورت طرح‌های پیشگام در محلات غیر رسمی دوگنبدان به زودی اجرا می‌شود، تصریح کرد: شرکت عمران و  بهسازی شهری ایران  به نمایندگی وزارت راه و شهرسازی در ادامه روند بررسی  طرح مطالعاتی ساماندهی و توانمندسازی سکونت‌گاه‌های غیر رسمی دوگنبدان در برخی محلات غیر رسمی پروژه‌هایی از قبیل احداث کتابخانه، پارک محله‌ای و ... در دستور کار است.

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی افزود: احداث کتابخانه در محله لبنان دوگنبدان با اعتبار 4 میلیارد و 600 میلیون ریال به زودی آغاز می‌شود.

 مهندس مصطفایی خاطرنشان کرد: همچنین پروژه احداث پارک پل بردستانی خیابان کیامرثی با توافق شهرداری و تملک 6 فقره پلاک مسکونی با اعتبار 5 میلیارد ریال از طریق شرکت عمران بهسازی شهر ایران و وزارت راه و شهرسازی در دست اجرا است.

وی با اشاره به انجام مطالعات شهری ساماندهی خیابان بلادیان در قالب پیاده‌روسازی، بیان کرد: مشاور این طرح انتخاب و تمهیدات لازم با همکاری شهرداری جهت اجرای هرچه بهتر این طرح انجام گرفته است.

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی شهرستان با بیان اینکه در اجرای طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونت‌گاه غیررسمی دوگنبدان مشکل کاربردی نداریم، خاطرنشان کرد: مشکلات این محلات در خصوص مسائل اجتماعی، اقتصادی و نظیر آن بوده که سازمان بهزیستی و آموزش فنی و حرفه‌ای و سایر دستگاه‌های مرتبط با این مشکلات باید پای کار بیایند.

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی با اشاره به شناسایی هشت محله غیر رسمی از جمله چهاربیشه علیا، قاسم‌آباد، انتهای باغ فردوس، پرو بالی، لبنان، سادات، کیامرثی و رادک در مرحله اول طرح مطالعاتی سکونت‌گاه‌های غیر رسمی دوگنبدان، اظها رداشت : در حال حاضر علاوهبر بررسی مراحل دوم تا چهارم طرح مذکور، بررسی وضعیت کارگاه آموزشی ظرفیت‌سازی در مدیریت شهری و نهادهای محلی و مردمی در ارتباط با ساماندهی و بهسازی محلات هدف این شهر در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه 90 درصد سکونت‌گاه‌های غیررسمی دوگنبدان هم‌پوش با بافت فرسوده این شهر است، گفت: رویکرد ما توانمندسازی این سکونت‌گاه‌ها با هدف اینکه به مردم نشان دهیم چگونه در شهر زندگی کنند، است

ساکنان هفت هزار و پانصد نفری بافت فرسوده شهر دوگنبدان در سکونتگاه هایی زندگی می کنند که احتمال آوار شدن خانه ها بر سرشان برای آنها به کابوس تبدیل شده است.

فرماندار گچساران  نیز در این نشست گفت: پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره به واحدهای مسکونی بافت فرسوده از برنامه های دولت برای توانمندسازی این قشر آسیب پذیر برای مقاوم سازی است.

عبدالرحیم رحیمی افزود: به هر یک از واحدهای مسکونی این بافت در شهر دوگنبدان 300 میلیون ریال وام با بهره چهار درصد پرداخت خواهد شد.

رییس شرکت عمران و مسکن سازان کهگیلویه و بویراحمد نیزگفت: 23میلیارد ریال اعتبار از ابتدای سال 93تاکنون برای اجرای روکش آسفالت و تملک زمین در بافت فرسوده شهر دوگنبدان هزینه شده است.

حمیدرضا پیمانجو افزود: 20 میلیارد ریال از این اعتبار برای نوسازی روکش آسفالت در مناطق بافت فرسوده و سه میلیارد ریال نیز برای تملک زمین در منطقه پل بردستانی با هدف ایجاد فضای سبز صرف شده است.

وی گفت : 85 هزار متر مربع از معابر بافت فرسوده شهر دوگنبدان آسفالت شده است.

 در ادامه این  نشست شهردار دوگنبدان گفت: تهدیدزا بودن بافت فرسوده این شهر به دلیل غیرمقاوم بودن واحدهای مسکونی، تنگی معابر، پلکانی بودن ساختمان ها و دشواری خدمات رسانی در زمان بحران جدی است.

اردلان زینلزاده افزود: تنگی معابر به اندازه ای است که امکان جابه جایی بیماران سخت جز با برانکارد امکان پذیر نیست.

وی اظهار کرد: ساماندهی سکونتگاه های بافت فرسوده شهر دوگنبدان نیازمند تلاش جدی دولت، مشارکت مردم و اطلاع رسانی رسانه های ارتباط جمعی درباره تهدیداتی که ساکنین این مناطق را تهدید می کند است.

شهردار دوگنبدان با بیان اینکه بافت فرسوده این شهر وخیم‌ترین بافت در کهگیلویه و بویراحمد است، بر ضرورت همکاری مردم و مسئولان در این خصوص تاکید کرد.

اردلان زینل‌زاده با اشاره به طرح ساماندهی بافت فرسوده دوگنبدان، اظهار کرد: بافت فرسوده دوگنبدان وخیم‌ترین بافت فرسوده استان و استان‌های هم‌جوار است.

وی با بیان اینکه مساحت این بافت در دوگنبدان افزون‌ بر 164 هکتار است افزود: چیزی قریب به هشت درصد مساحت قانونی شهر دوگنبدان را به خود اختصاص داده است.

شهردار دوگنبدان با اشاره به اینکه قریب به 30 درصد جمعیت شهر دوگنبدان در این بافت به صورت متراکم زندگی می‌کنند، تصریح کرد: این در صورتی است که تراکم سرانه خالص مسکونی هشت تا 9 متر و در برخی مناطق نیز به 80 تا 90 متر می‌رسد.

وی با اشاره به مشکل خیابان بلادیان در این بافت فرسوده و شرایط خاص بافت‌های فرسوده شهری با تشریح اینکه این بافت‌ها در کل کشور دارای ویژگی‌های از جمله ریزدانگی، نفوذناپذیری و استحکام بناست، خاطرنشان کرد: بافت فرسود دوگنبدان در سال 82-1381 در کمیسیون استان به عنوان اولین و اسف‌بارترین بافت فرسوده استان شناخته شد.

زینل‌زاده شیب بالای بافت فرسوده دوگنبدان را ویژگی خاص این بافت در مقایسه با دیگر بافت‌های استان دانست و با اشاره به اینکه این ویژگی وخامت اوضاع این بافت در دوگنبدان را بیشتر می‌کند، عنوان کرد: این شیب زمین در محلات پرو بالی، لبنان و انتهای محله سادات امری مشهود بوده که دسترسی مسیرهای سواره‌رو و پیاده‌رو در این محلات بسیار سخت و مشکل است.

وی  سخت و سنگی بودن زمین را از دیگر ویژگی‌های این بافت در دوگنبدان خواند و بیان کرد: ساختار ساختمانی بناهای این منطقه نیز از ابتدا بدون پی بوده که بعدها براساس تخریب بنا متوجه جنس مصالح در قالب بنا از سنگ و گچ شدیم.

شهردار دوگنبدان با تاکید بر اینکه در صورت کوچکترین بارندگی و یا زمین‌لرزه امکان ویرانی در بافت فرسوده دوگنبدان وجود دارد، عنوان کرد: علاوه‌ بر اینکه امکان آوار وجود دارد، هیچ گروه امداد و کمکی نمی‌تواند به این مناطق برسد.

زینل‌زاده با اشاره به کارهای صورت گرفته و طرح‌های داده شده توسط مشاور طرح ساماندهی بافت فرسوده دوگنبدان، با بیان اینکه در راستای ساماندهی این بافت تا کنون سه پیشنهاد داده شده، اظهارداشت : جابه‌جایی یک‌هزار و 300 واحد از بافت شیب‌دار به محله‌های دیگر با همکاری دولت و شهرداری اولین پیشنهاد مشاور طرح مذکور است.

شهردار دوگنبدان در پایان با اشاره به اینکه برنامه جابه‌جایی منازل بافت فرسوده از مدت‌ها پیش جهت جلوگیری از فاجعه انسانی در صورت وقوع زلزله شروع شده است، بر ضرورت همکاری مردم و مسئولان در راستای اجرای هرچه‌ سریع‌تر طرح یاد شده تاکید کرد.

رییس گروه شهرسازی دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: تاکنون طرح مطالعاتی توانمندسازی و ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی ۹۱ شهر در سطح کشور تهیه شده است.

امیرحسن میررحیمی  در  این نشست با بیان اینکه در سطح کشور جمعیتی بیش از ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در۹۷۴ محله غیررسمی زندگی می‌کنند. ۲۴ درصد جمعیت شهرهای کشور در این سکونتگاه‌ها ساکن هستند.گفت : مساحت این تعداد سکونتگاه‌های غیررسمی مطالعه شده۶۰ هزار هکتار است.

رییس گروه شهرسازی دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار  وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: میزان اعتبار هزینه شده برای تهیه و تدوین طرح مطالعاتی سکونتگاه‌های غیررسمی در کشور به جمعیت و مساحت آنها بستگی داشته است. برنامه‌های توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی یک برنامه فرابخشی بوده که در پنج مرحله اجرا اجرا خواهد شد که تاکنون چهار مرحله از ان در سطح کشور انجام شده است.

 گفتنی است  ،شهر یکصدهزار نفری دوگنبدان مرکز شهرستان نفتخیز گچساران در 150 کیلومتری جنوب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.