آنچه که در سالهای اخیر تحت عنوان «بازآفرینی شهری» در ادبیات سیاستگذاران و مجریان حوزه راه و شهرسازی کشور جای گرفته و با تشکیل ستادهای ملی و استانی بازآفرینی، دیگر دستگاهها را نیز درگیر خود کرده است، تنها ناظر بر ساماندهی بافتهای ناکارآمد نیست؛ هر چند نوسازی بافتهای فرسوده و احیای بافتهای تاریخی، از بخشهای مهم آن است.
بازآفرینی شهری در مجموع به دنبال ارتقای کیفیت زندگی در شهرهاست و پویاسازی جریان زندگی را با هدف قرار دادن محلهها دنبال میکند. بخشی از این جریان زندگی، فرهنگی است، بخشی ورزشی و حتی آموزش و سلامت هم در زمره آن است.
در همین راستا ،رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان خوزستان، به تشریح اقدامات بازآفرینی در حوزه فرهنگی شهری این استان پرداخته و از راهاندازی سوله ورزشی به عنوان یک اقدام در از مجموعه اقدامات بازآفرینی شهری در شهرستان دزفول نام برده است.
«حسین پنبهدانهپور» در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، با بیان اینکه اقدامات بازآفرینی در استان خوزستان ناظر بر چندین اقدام در شهرستان دزفول و یک برنامه بازآفرینی در بندر امام(ره) است، گفت: یک سوله ورزشی با اعتبار 700 میلیون تومان و بر اساس تفاهمنامه مشارکت شهرداری دزفول با اداره عمران و بهسازی شهری استان خوزستان در این شهرستان در حال احداث است که تا کنون 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و شهریور ماه 96 به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی، زیرسازی و آسفالت معابر محله پیامنور شهرستان دزفول با اعتبار 8 میلیارد و 500 میلیون ریال را از دیگر اقدامات بهسازی استان خوزستان نام برد و افزود: بر اساس تفاهمنامه مشارکتی اداره عمران و بهسازی شهری استان خوزستان، شهرداری دزفول پیادهسازی خطوط جدول و پیادهراه را بر عهده گرفته است.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان خوزستان همچنین با اشاره به زیرسازی خیابان اصلی بندر امام(ره)، اظهار داشت: زیرسازی و آسفالت خیابان 12 متری شهید صباغان واقع در بندر امام(ره) با اعتبار 470 میلیون تومان طی همکاری مشترک شهرداری و اداره کل عمران و بهسازی شهری استان خوزستان عملیاتی خواهد شد این اقدام بازآفرینی تا کنون 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
* تاسیس دبستان چند کلاسه در بافت هدف استان کرمان
بر طبق این گزارش، در راستای اهداف بازآفرینی شهری که به ارتقای کیفیت زندگی در بافتهای هدف شهرها نظر دارد، اداره عمران و بهسازی شهری استان کرمان به مقوله ایجاد زیرساختهای آموزشی و فرهنگی در بافتهای هدف توجه کرده است.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان کرمان در این راستا از تاسیس یک دبستان چند کلاسه در محله هدف شهرک صنعتی استان کرمان خبر داد و درباره بهسازی شهرک صنعتی در استان کرمان، اظهار داشت: با همکاری اداره کل نوسازی استان کرمان، شهرک صنعتی در یکی دیگر از محلات هدف این استان به منظور احداث دبستان چند کلاسه بهسازی میشود.
«عباس طوفان» در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، گفت: یک قطعه زمین از منابع سازمان ملی زمین و مسکن به منظور تاسیس موسسه خیریه، فرهنگی و بهداشتی در بافتهای حاشیهنشین استان کرمان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: برای راهاندازی این مجموعه فرهنگی، بخشی از اعتبارات ابلاغ شده و بخش دیگری از بودجه هم توسط اوراق قرضه تامین میشود.
به گفته رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان کرمان، عملیات مناقصه اقدامات بازآفرینی محلات حاشیهنشین استان کرمان نیز در حال هماهنگی است.
* احیای جریان زندگی در بافتهای ناکارآمد جنوب کرمان؛ از احداث سوله ورزشی تا کتابخانه و بوستان
«ناهید اماندادی» رئیس اداره عمران و بهسازی شهری جنوب استان کرمان نیز در تشریح اقدامات
+بازآفرینی شهری که در راستای احیای جریان زندگی در بافتهای میانی (ناکارآمد) شهری جنوب کرمان صورت گرفته یا در دست اقدام است، اظهار داشت: در محله حسینآباد جنوب استان کرمان که سکونتگاه غیررسمی محسوب میشود، نقشه احداث سوله ورزشی با همکاری ادارهکل تربیتبدنی شهرستان جیرفت و شهرداری این شهرستان در حال تهیه است.
وی با بیان اینکه سکونتگاه غیررسمی حسینآباد هدف بازآفرینی قرار گرفته است، در خصوص اجرایی کردن دو اقدام بازآفرینی دیگر در این محله، گفت: تهیه نقشه مرمت مدرسه امیرکبیر توسط بهرهبردار در حال انجام است. همچنین تبدیل محور طالقانی به پیادهراه طبق برنامه اجرایی طرح جامع بازآفرینی هم اکنون در مرحله استعلام هزینه قرار دارد.
اماندادی، از شهرستانهای جیرفت، عنبرآباد، فاریاب، کهنوج، رودبار جنوبی، قلعه گنج و منوجان به عنوان شهرهای واقع در حوزه جنوب استان کرمان نام برد و افزود: خانههای تاریخی در جنوب کرمان خارج از محدوده قرار گرفتهاند و در فهرست بافتهای فرسوده محسوب نمیشوند.
رئیس اداره عمران و بهسازی شهری جنوب استان کرمان، بودجه بهسازی حاشیهنشینی در این منطقه را سه میلیارد و 300 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: برای سکونتگاههای غیررسمی حسینآباد، کلرود و رهجرد در جنوب کرمان، احداث کتابخانه، فضای تفریحی، بوستان کودک و خانه محله برای سال 96 تعریف شده است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 96 تاکنون 60 فقره پرونده تسهیلات برای متقاضیان وام در جنوب استان کرمان پرداخت شده است.