ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران بابیان اینکه زمین و تامین آن نقش مهمی در امر بازآفرینی شهری دارد گفت: زمین های اوقافی و اراضی وقفی نقش مهم در انجام بازآفرینی شهری دارند.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سیدمجتبی علوی مقدم، با بیان مطلب فوق گفت: با توجه به اهداف مشترک فرهنگ وقف و بازآفرینی شهری و در راستای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سازمان اوقاف و امور خیریه، سلسله نشست های تخصصی شرکت بازآفرینی شهری ایران با محوریت "واقفان و خیرین" در محل ساختمان وارطان برگزار شد.

علوی مقدم افزود: اراضی وقفی در بافت‌های ناکارآمد و سکونتگاه‌های غیررسمی، همچنین نقش واقفین و خیرین در تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد، ارتقای هویت شهری و نقش واقفین و خیرین در اشتغال و کارآفرینی در بافت‌های هدف بازآفرینی شهری از جمله موضوعات مهمی بود که در قالب سلسله نشست‌های با محوریت "واقفان و خیرین"در قالب ۶ نشست برنامه‌ریزی شد.

معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: در نشست نخست که عنوان آن ابعاد اراضی وقفی در بافت‌های ناکارآمد شهری بود، نکات اساسی و مهمی در رابطه با تأثیرات نظام شهرسازی بر موقوفات از جمله عملکرد و نوع استفاده از املاک، اراضی و فضاهای شهری، نامشخص بودن نقش و جایگاه وقف در سازمان‌هایی که به طریقی با موضوع عمران و موقوفات در ارتباط هستند،‌ عدم آشنایی واقفان و متولیان وقف به ضوابط و مقررات شهرسازی از یک‌ طرف و عدم آگاهی و شناخت شهرسازان و مدیران اجرایی امور شهری از احکام و مقررات وقف مورد بررسی قرار گرفت.

 معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به موضوع نشست دوم گفت: اهمیت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های محدوده ها و محلات هدف بازآفرینی شهری و نقش دستگاه ها ی اجری، خدماتی و حمایتی و تغییر رویکرد شرکت بازآفرینی شهری ایران از سیاست گذاری در اتاق های شیشه به سمت  شناخت نیازهای واقعی ساکنین محلات هدف از جمله موضوعاتی بود که در نشست دوم مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

او افزود: بر اساس سیاست و رویکرد جدید شرکت بازآفرینی شهری ایران، درصدد هسیم تا خواسته ها و نیازهای ساکنین از پایین به بالا  مورد توجه قرار گیرد

 او با بیان اینکه نقش مدیریت شهری در حوزه بازآفرینی شهری بسیار برجسته است اظهار داشت : شهرداران در حوزه مدیریت شهری به عنوان یک عنصر مهم درحوزه بازآفرینی شهری قلمداد می شوند.

 معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران راه های تامین مالی در محلات هدف بازآفرینی، را موضوع نشست سوم خواند و گفت: کسانی که واقف املاک و اراضی هستند، معمولا رقبات و مستندات  آنها در مجموعه سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت و ضبط می شود، اما آنچه در دین مبین اسلام و شرع به آن تاکید شده ، نیت خیرین است که باید رعایت شود.

علوی مقدم  با اشاره به اینکه باید دو هدف را در وقف دنبال  کنیم گفت: در وهله اول باید به قوانین شرعی و دینی  وقف احترام بگذاریم و در گام بعدی بتوانیم در راستای ارتقاء و بالابردن مجموعه وقفی تلاش و جدیت به خرج دهیم .

او با بیان اینکه چنانچه امور وقفی در کنار امور بازآفرینی شهری و مدیریت شهری قرار بگیرد، تاثیرات بسیار زیادی در اقتصاد اراضی  وقفی به دنبال خواهد داشت گفت: همچنین این امر می تواند تاثیرات بسیار مثبت در رابطه با حوزه بازآفرینی  شهریو  اقدامات مدیریت شهری داشته باشد.

علوی مقدم با اشاره به اینکه نقش واقفین و خیرین در نشست چهارم مورد بررسی قرار گرفت گفت: مجموعه ای از خیرین در فعالیت های نظیر مدرسه؛ مسکن، مسجد و اخیرا شهرساز در جامعه فعال هستند.

او افزود: انجمن های خیریه از پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی از نظر مالی، فکری، توان فنی و اجرایی برخوردارند که با استفاده از این ظرفیت می توان گام های بسیار خوبی در محدوده ها و محلات هدف بازآفرینی شهری برداشت.

علوی مقدم  با بیان اینکه نقش وقف و نیکوکاری در ارتقای هویت شهری بود گفت: مشکلات و معضلات در مناطق بافت های فرسوده باعث شده که هویت شهرها دچار مشکل شود.

او با بیان اینکه منابع دولت در جهت بازآفرینی شهری بسیار  محدود است گفت: اعتبارات دولت به تنهایی برای نوسازی و بهسازی کل محدوده ها و محلات هدف بازآفرینی شهری کافی نیست.

معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه باید بخش خصوصی و خیرین وارد میدان حوزه بازآفرینی شوند گفت: توان اقتصادی بخش خصوصی در کنار اعتبارات دولت می تواند بخشی از مشکلات و معضلات محلاه هدف باژآفرینی کاهش دهد.

علوی مقدم با بیان اینکه نقش واقفین و خیرین در اشتغال و کارآفرینی موضوع نشست پایانی بود گفت: همان طور که همگان می دانند، یکی از نقاط قوت خیرین این است که شناخت کامل به مسائل و معضلات  مجموعه کشور و در کنار آن محلات هدف بازآفرینی دارند و از سوی دیگر آنان از منابع کافی برای حل مشکلات دارند.

معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان گفت: بنابراین ما باید با توان بیشتر و تسهیل امکانات و فراهم کردن بستر های مناسب، ورود بخش خصوصی و خیرین  را به حوزه بازآفرینی شهری فراهم کنیم.